19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 22.11.2023 – Ramane cum a zis Pruna

Scris de: L.J. | pdf | print

22 November 2023 18:57
Vizualizari: 4793

* Va spuneam marti ca niste granguri sunt gata sa plateasca o amenda uriasa ca sa nu vada puscaria pe interior. Ei bine, partea spectaculoasa abia acum vine. Click aici ca s-o cititi!


* Sfatul nostru este sa salvati articolul de mai jos, ca sa vedeti cate dintre actualele promisiuni ale Guvernului vor deveni realitate anul viitor. Asadar, click aici ca sa vedeti ce fagaduieste cabinetul lui Marcel Ciolacu pentru 2024!


* Tot marti, Lumea Justitiei a prezentat in exclusivitate exceptia de neconstitutionalitate ridicata de catre avocatul Virgil Boglea impotriva unei modificari operate in 2016 de catre guvernul Dacian Ciolos, la propunerea ministresei Justitiei din epoca, Raluca Pruna (foto).Ne referim la atacarea la CCR a art. 305 alin. 1 teza a II-a CPP privind inceperea urmaririi penale pe fapta a carei savarsire doar se pregateste. Cu acea ocazie, mentionam ca pasajul pe care Boglea l-a criticat la Curtea Constitutionala a fost introdus prin OUG nr. 18/2016, cunoscuta drept „Ordonanta Pruna 2”, prin care cabinetul Ciolos a modificat peste noapte sute de articole din Codul penal si Codul de procedura penala (click aici pentru a citi).

Intre timp, auzim ca instanta de contencios constitutional a respins exceptia ca inadmisibila. Altfel spus (adaugam noi): Curtea Constitutionala a Romaniei nici macar n-a mai intrat pe fondul problemei. Deci pana la urmatoarea exceptie de neconstitutionalitate, ramane cum a zis Pruna: urmarirea penala poate fi inceputa si pentru faptele care doar se pregatesc. Totusi, asta nu inseamna ca opera tandemului Ciolos-Pruna nu poate fi desfiintata de catre CCR cu alta ocazie.


 

* Exista procurori care nu stiu cum sa faca sa plece mai repede din sistem. Spunem asta avand in vedere doua dintre punctele de pe ordinea de zi a Comisiei de lucru nr. 2 – procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, de marti, 21 noiembrie 2023. Mai precis, procurorii din CSM au fost solicitati de catre doi colegi de-ai lor sa emita un punct de vedere, hotarare sau dispozitie prin care sa recunoasca vechimea asimilata in profesia de ofiter de politie judiciara ca vechime in magistratura, prin echivalarea acesteia cu functia civila de consilier juridic. Cererile au venit din partea unor procurori care lucreaza in acelasi oras: Marius Hogas de la Parchetul Judecatoriei Ramnicu Valcea si Marius Cosmin Ungureanu de la Parchetul Tribunalului Valcea. Din pacate pentru ei, procurorii din CSM au stabilit ca problema nu este de competenta lor (vezi facsimil).

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva