21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

Scris de: L.J. | pdf | print

23 April 2024 18:02
Vizualizari: 4380

* Guvernul Ciolacu umbla la pensiile de serviciu. Cum anume, aflati dand click aici.


* Un aeroport din Romania se extinde, iar Lumea Infrastructurii are imagini de pe santier. Click aici ca sa le vedeti si dumneavoastra!


* Noi probleme pentru presedintele suspendat al Consiliului Judetean Prahova, Iulian Dumitrescu (foto 1).PNL-istul – poreclit „Baronul Lamborghini”, din cauza masinii pe care o conduce – a fost fotografiat zilele trecute la o terasa alaturi de Dumitru Tudone (foto 2 dreapta), vicepresedintele CJ Prahova care asigura interimatul la conducerea institutiei.

Gandul.ro scrie ca Dumitrescu s-a intalnit cu Tudone ca sa avizeze ordinea de zi a consiliului judetean.

Problema este ca Iulian Dumitrescu se afla acum sub control judiciar in dosarul in care DNA il acuza ca ar fi luat o spaga de 9,5 milioane de euro. Iar masura preventiva presupune inclusiv interdictia exercitarii functiei de presedinte al CJ Prahova. Or, prin intalnirea cu Dumitru Tudone in legatura cu ordinea de zi a institutiei, Dumitrescu incalca de facto obligatia pe care i-a impus-o Directia Nationala Anticoruptie, mai noteaza Gandul.

Daca este asa, adaugam noi, atunci parchetul poate merge oricand in instanta ca sa ceara inlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv pe 30 de zile.

 


 

* Acum doua luni, Lumea Justitiei prezenta planul Procurorului General Alex Florenta de a unifica toate parchetele de pe langa judecatorii dintr-un judet intr-o singura unitate, cu sediul in municipiul de resedinta al acelui judet (click aici pentru a citi).

Intre timp, ideea sefului PICCJ a fost preluata de catre Comisia nr. 3 a Consiliului Superior al Magistraturii, in format de procurori, pentru elaborarea unei Strategii a resurselor umane la nivelul Ministerului Public (comisie condusa de procurorul CSM Claudiu Sandu).


Iata minuta sedintei din 14 martie 2024, publicata luni, 22 aprilie:
 


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Io date 23 April 2024 20:28 +1

Ei, si voi... L-a luat DNA pe nepregatite si mai avea ceva afaceri de rezolvat. :) Doar nu credeti ca era cu gandul la problemele CJ Prahova.Controlul judiciar nu e pentru milionarii de la stat.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva