12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

Scris de: L.J. | pdf | print

23 May 2024 18:40
Vizualizari: 4104

* ANAF incepe razboiul cu evazionistii. Ce planuri are Guvernul, vedeti facand click aici.


* Avem o veste buna in materie de absorbtie a fondurilor europene. Ce s-a intamplat, aflati dand click aici.


* Consiliul Superior al Magistraturii nu a abandonat normarea muncii. Marti, 21 mai 2024, s-a intrunit Grupul de lucru pentru identificarea solutiilor adecvate si formularea propunerilor legislative in vederea degrevarii instantelor judecatoresti si a activitatii judecatorilor.Grupul – condus de judecatorul CSM Alin Ene (foto 1) – a hotarat inceperea de consultari cu instantele, organismele profesionale ale altor profesii juridice si ONRC pentru a primi propuneri legate de normarea muncii. CSM asteapta propunerile pana la 30 iunie 2024.


Iata minuta grupului (vezi facsimil):


Grupul de lucru a decis consultarea instantelor judecatoresti, a organismelor profesionale ale altor profesii juridice si, date fiind atributiile specifice ale acestei institutii, a Oficiului National al Registrului Comertului, cu privire la propuneri de reglementare care ar putea fi formulate pentru atingerea scopului asumat. S-a stabilit ca termen de consultare data de 30 iunie 2024. De asemenea, grupul de lucru a decis ca ulterior centralizarii propunerilor transmise de institutiile consultate, la nivelul Consiliului sa se intocmeasca o nota completatoare in care sa fie analizate si rezultatele proiectului 'Eliminarea factorilor pentru inflatia de cauze, identificarea elementelor normative si a tendintelor de aglomerare cod SIPOCA/MySMIS 752/129914', derulat la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii in perioada 2020-2023”.


 * Se pensioneaza judecatoarea Lucretia-Albertina Postelnicu (foto 2), unul dintre cei doi adjuncti ai Institutului National al Magistraturii.

Sectia pentru judecatori a CSM ii va discuta cazul in sedinta de marti, 28 mai 2024.

Alta cerere de pensionare pe ordinea de zi de marti este cea a judecatoarei Adina Pokker, presedinta Sectiei de contencios de la Curtea de Apel Timisoara.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# DODI date 23 May 2024 21:08 +26

Când vorbești de normarea muncii ar trebui să ai noțiuni clare despre... muncă. Deocamdată ceea ce răzbate din justiția română este ”munca” pentru drepturi și lipsa oricăror responsabilități. Abia când CSM se va apleca spre necesitatea responsabilității muncii justițiabililor atunci poate îi vom crede. De altfel și gularivul Crin A. a vrut să schimbe Constituția dar până la urmă nu a schimbat decât locul său din Parlament cu cel călduț din dosul european al soției.

# Cetateanul date 24 May 2024 00:46 +16

Dar nu mai bine ne explică veșnic rânjitorii cum se face că pe posturi de funcționari șed niște unii ce ar degreva efectiv activitatea colegilor?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva