9 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 24.07.2023 – Zvon despre o plecare importanta de la ICCJ

Scris de: L.J. | pdf | print

24 July 2023 18:43
Vizualizari: 6389

* A mai facut un pas in Parlament proiectul de lege care schimba regulile la plata cu cardul. Click aici ca sa vedeti ce s-a intamplat!


* Ceea ce pana acum vedeam doar in SF-uri ar putea deveni realitate. In ce tara va fi pus in practica experimentul prima data aflati dand click aici.


* Dezvaluiam recent ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a ajuns sa functioneze cu mai putin de o suta de judecatori, plecarile din ultimii ani (multe cauzate si de instabilitatea legislativa privind pensiile de serviciu) neputand fi acoperite de promovarile dispuse de CSM.


 

Si lucrurile nu se vor opri aici. Auzim, spre exemplu, ca un important judecator de la Sectia penala a ICCJ ar lua in considera in mod cat se poate de serios sa paraseasca sistemul. Este vorba despre judecatoarea Anca Madalina Alexandrescu (foto), prin mana careia au trecut dosarele grele, cu inculpati grei, si care a devenit cunoscuta de pe vreamea in care activa la Curtea de Apel Bucuresti, cand a pronuntat condamnarile din dosarul “Transferurilor”. Astfel, prin mediile juridice se vorbeste ca judecatoarea Anca Alexandrescu ar urma sa trimita cat de curand la CSM cererea de eliberare din functie prin pensionare. Asteptam cu interes sa vedem daca zvonurile se confirma, si va vom da de veste.


* Pana cand Anca Alexandrescu isi va depune cererea de pensionare, daca o va depune, Sectia pentru judecatori a dat liber la noi iesiri din magistratura. Luni, 24 iulie 2023, CSM a aprobat pensionarea urmatorilor:

-judecatoarea Irina-Hermina Botnaru, de la Curtea de Apel Ploiesti;

-judecatoarea Veronica Munteanu, de la Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti;

-judecatoarea Maria Magdalena Pauna, de la Judecatoria Rosiori de Vede.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva