9 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 24.08.2023 – Detalii-surpriza despre un celebru dosar disciplinar

Scris de: L.J. | pdf | print

24 August 2023 19:47
Vizualizari: 5422

* Cum treci granita dinspre Romania spre Ucraina, pretul energiei electrice devine sensibil mai mic. De ce va poate folosi aceasta informatie vedeti facand click aici.


* Speranta pentru elevii de la tara: sunt in joc sute de milioane de lei. Pentru ce anume aflati dand click aici.


* Il tineti minte pe procurorul Ionel Buse (foto) de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brezoi, suspendat disciplinar 6 luni, prin decizie definitiva a ICCJ, din cauza ca, pe vremea cand activa la PJ Ramnicu Valcea, ar fi lovit cu piciorul in ceafa un inculpat imobilizat la sol, l-ar fi amenintat voalat pe seful politiei municipale cu un citat din Biblie, s-ar fi luat de avocati in sala de judecata cu un citat din Eminescu si s-ar fi laudat ca e-n stare sa schimbe trei sefi din Politie (click aici pentru a citi)?Ne-am adus aminte de Buse vazand recentele pensionari din zona parchetelor. Mai exact, vazand numele inspectoarei judiciare Crenguta Andreea Lionte. In vara anului 2021, procuroarea IJ Andreea Cristina Mina a obtinut din partea Sectiei pentru procurori a CSM apararea independentei si reputatiei profesionale. Supararea inspectoarei judiciare a fost provocata de doua avize negative emise de catre procuroarele Monica Plesea si Crenguta Lionte (adjuncta din acel moment a Inspectiei Judiciare, respectiv sefa interimara a Directiei de inspectie pentru procurori) in legatura cu inceperea unei cercetari disciplinare fata de un procuror de la PJ Ramnicu Valcea. Mai exact, procurorul in cauza – al carui nume CSM nu l-a dezvaluit – fusese reclamat la Inspectia Judiciara de catre politistii cu care efectuase o perchezitie in luna martie a aceluiasi an 2021 (click aici pentru a citi).

Banuiala ne-a fost confirmata de catre sursele noastre: este vorba despre procurorul Ionel Buse, devenit vedeta nationala din cauza ispravilor pentru care Inspectia Judiciara i-a obtinut sanctionarea disciplinara. Asadar, cazul lui Buse este cu atat mai spectaculos, cu cat a inceput sa faca valuri inca de la inceput, din faza cercetarii disciplinare, din moment ce a provocat scandal intre trei inspectoare judiciare.


* Ministerul Afacerilor Interne s-a pus in miscare dupa tragedia din Vama Veche si a inceput sa le spuna soferilor sa aiba grija, sa nu se urce bauti sau drogati la volan.

Mai exact, cand intri pe site-ul IGPR, esti intampinat de urmatorul mesaj (vezi facsimil 1): „Cand drogurile si alcoolul preiau volanul, se inchide drumul libertatii! O campanie a Ministerului Afacerilor Interne”.


 

La randul lui, portalul MAI iti afiseaza urmatorul mesaj (vezi facsimil 2):

Campanie de informare a Ministerului Afacerilor Interne

Persoana care conduce un autovehicul sub influenta alcoolului sau a substantelor psihoactive ori fara permis si comite un accident de circulatie, soldat cu decesul victimei, va fi condamnata la inchisoare cu executare. Recent, Codul Penal a fost modificat, fiind eliminata posibilitatea condamnarii cu suspendarea executarii pedepsei in astfel de cazuri.

Sustine si tu campania MAI! Vorbeste familiei si prietenilor despre pericolele consumului de alcool si droguri! Impreuna putem reduce numarul victimelor si al evenimentelor rutiere grave, pentru a ne bucura de deplasari in siguranta!”

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 25 August 2023 01:28 +2

s-ar fi laudat ca e-n stare sa schimbe 3 sefi din Politie-acum se poate lauda cu scandal intre 3 inspectoare judiciare...urmeaza Completul!

# maxtor date 25 August 2023 01:31 0

reclama cu volanul va urma la pachet publicitar cu violu.beti zilnic minim 2L de lichide pe zi!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva