22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 25.02.2024 – Pensionari si o demisie in parchete

Scris de: L.J. | pdf | print

25 February 2024 20:16
Vizualizari: 4888

 

* Destul de timide plecarile din sistem din ultima perioada, ca si cum lucrurile s-ar fi calmat. Am scris deja despre faptul ca la ultima sedinta a Sectiei pentru judecatori a CSM au fost aprobate doar patru cereri de pensionare. Si mai putine sunt solicitarile aflate pe masa procurorilor din CSM.

Astfel, in sedinta de marti, 27 februarie 2024, Sectia pentru procurori a CSM ar urma sa avizeze pensionarile cerute de procuroarele Ana Maria Edu de la Parchetul Curtii de Apel Cluj si Rodica Nicoleta Popovici, sefa Parchetului Judecatoriei Agnita. Dar pe ordinea de zi a aceleasi sedinte figureaza si o demisie magistratura. Este vorba despre cea a procurorului Matei Dima de la Parchetul Judecatoriei Gherla. Ce l-o fi determinat sa faca acest gest extrem?


* Zi importanta la Inalta Curte. Luni, 26 februarie 2024, judecatoarele Iulia Petronela Nitu, Maria Hrudei, Lavinia Curelea, Liliana Visan si Cristinel Grosu de la Inalta Curte se vor pronunta in cazul rercursului formulat de Inspectia Judiciara impotriva hotararii Sectiei pentru procurori prin care procurorul Daniel Horodniceanu (foto) a fost declarat fara vina in dosarul in care fusese trimis in judecata pentru ca s-a folosit de functie ca sa ii intimideze pe politistii care l-au oprit in trafic. Si probabil ca solutia se va pronunta, caci deja a avut loc o amanare, in 19 februarie 2024. Asadar, ce credeti: va mentine sau nu ICCJ solutia procurorilor din CSM, va trimite dosarul la rejudecare sau va dispune o sanctiune fata de Daniel Horodniceanu?


 


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 26 February 2024 11:39 0

demisie? probabil o retrage,o redepune:e mai tare decat judecatoru cu re-re-re-re-penzionarea!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva