24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 26.01.2024 – Vasilica sub asediu

Scris de: L.J. | pdf | print

26 January 2024 18:32
Vizualizari: 6923

* “In 2025 ne asteapta infernul. Un numar alarmant de mare de romani isi vor pierde proprietatile. Acestea vor fi preluate si apoi valorificate de catre banci”. Sunt previziunile facute intr-o extrem de interesanta analiza, care poate fi citita aici.

 

* Romania s-ar putea sa aiba o noua autostrada, care va lega regiunile unde se gasesc cele mai frumoase atractii turistice din tara noastra. Proiectul exista, iar acum a inceput prima etapa pentru realizarea sa. Click aici pentru a afla despre ce este vorba.


* Doi procurori vor fi numiti in functii de conducere la DNA. Nu este vorba despre procurori noi, ci despre unii care activeaza deja in parchetul anticoruptie cu delegare. Astfel, procuroarea Irina Cornelia Munteanu va fi numita in functia pe care o ocupa acum cu delegare - procuror sef adjunct al Sectiei judiciare din cadrul DNA, iar procurorul George Daniel Cojocaru va fi numit in functia pe care este delegat – procuror sef al Serviciului registratura, grefa, arhiva si relatii cu publicul din cadrul DNA.


* E fudul tare Cristi Vasilica Danilet (foto), fost judecator, proaspat pensionar in varsta de 48 de ani. Nu trece ziua fara ca Vasilica sa nu posteze ceva legat de educatia juridica pe care cica o face prin scoli.


 

Si foarte bine ca Danilet posteaza in nebunie pentru ca asa avem si noi ocazia sa aflam ce cred romanii despre el. Spre exemplu, comentariile in care este pus la zid pentru ca a ales sa se pensioneze desi se afla in puterea varstei curg valuri, valuri. Distractiv este insa modul in care acest personaj incearca sa se apere. Fiti atenti ce a nascocit Danilet, raspunzandu-i unei doamne care il intrebase daca i-a intrat pensia speciala pe card: “Eu educ copiii sa nu consume droguri si sa va atace pe strada. Iata cum eu contribui in continuare la siguranta dvs. In plus, platesc si impozite din care se fac strazi pe care mergeti si se plateste lumina pe sub care va plimbati seara” (vezi facsimil). Doamne fereste! Totusi, serios: ce s-ar face romanii fara Vasilica? Probabil ca ar avea toti copiii drogati, ar fi atacati pe strada, daca ar avea strazi si s-ar plimba pe intuneric.

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# X date 26 January 2024 19:30 +8

Cu Dragnea ? Sunteți intr_o mare eroare ! Vasilica nu este decât un parazit . Dragnea a mai facut ceva si pentru oameni , cu toate celelalte pacate.

# fact.checking date 26 January 2024 19:52 -22

O mulțime de angajați în sectorul privat au sentimentul ăsta de martirizare, că doar ei muncesc si doar ei plătesc taxe și impozite și doar ei merită pensia și doar ei plătesc pensia altora. De-ar ști ei că, în timp ce ai au achitat lunar câte 400 lei ca taxe și impozite din salariul ăla mic de care se plâng, Danileț a achitat câte 4000 lei și practic, pensia aia de 10 ori mai mare pare că respectă proporția contributivității. Nu mai intrăm în alte detalii referitoare la pensia asta de serviciu, cum ar fi cel că în timp ce altii puteau sa contribuie pt viitoarea pensie cât îi țineau abilitățile și pofta lor de muncă, lu' Danileț i-a fost interzis prin pricina interdicțiilor constituționale și legale să aibă alte venituri.

# Io date 26 January 2024 20:59 +6

Vasilica educa elevi? Are acordul parintilor? Scolilor? Si-a mai schimbat opiniile legate de pedofilie si zoofilie?

# Ion date 26 January 2024 21:08 +4

Ce-a produs Danilet in viata lui ?, si ce minuni nu a fost lasat sa faca, ca daca era bun de ceva, si avea vreo meserie-minune, nu se lasa de ea, si poate sa o demonstreze de acum incolo, adica un fâs. Pai ne dam pe spate ca plateste dari marii, care vin tot din dari, adica din neprodus.

# Pt fact.checking date 26 January 2024 21:22 +24

Dacă tot ești iubitor de sine și de Daniletz style, afla ca ești la fel de pe lângă subiect și realitatea juridică, nu a existat nici o Interdicție sa contribuie la pensia privata. Dacă te uiți pe declarații de avere ale judecătorilor vei vedea ca in unele sunt declarate inclusiv activele acumulate la fonduri private de pensii. Ma refer la pilonul III nu la pilonul II. Analfabetismul juridic și văzut strâmb realitatea este sport la unii dintre voi! Ideea este ca Danilet și-a pus la vechimea de 25 de ani și cei 2,5 ani de consilier al lui Monica Macovei , adică când făcea politica pe fata! Ce este grav și bătaie de joc la adresa oamenilor este ca un asemenea personaj a ajuns sa beneficieze de pensie de Judecator, când trebuia dat afara din sistem!

# Pt."pt. fact.checking" date 27 January 2024 13:56 +13

Greu de înțeles cum funcționează societatea, politica, drepturile omului, obligațiile si interdicțiile, așa-i? Fondurile private de pensii se constituie din contributivitate facultativa, din resursele de venituri pe care o persoana le are. Dar la judecator nu vorbim de resurse de venituri, că nu le are. Are doar un salariu unic și atât. Adica din salariul său unic de judecător plătește toate taxele, impozitele și piloanele de pensii, că are in rest toate interdicțiile economice. Nu are alți saci de venituri și de contribuții. Restul majorității oamenilor au privilegiul libertății economice, adica pe langa salariul dintr-un singur job, mai pot avea salariu din alt job, plus venituri din afaceri fără numar; deci din toate acestea pot contribui la pensie. Acela era sensul sintagmei "interzicerea contributivității" la judecator, un efect implicit al restricției economice.

# Gonzo date 27 January 2024 22:16 -26

N-o mai da in filozofeala, nu stii ce prapastii spui, Vasilica intr-o tara independenta, cum era de mult, nici la meseria de paznic nu se califica, dar acum ocupantul are nevoie mare de cozi de topor cu care sa-si faca mendrele in colonie, si inventeaza de-alde Macovei, care la randul lor fac puii ca Vasilica, altfel pe timpul cand tara nu era colonie, si avea economie, pensii si salarii luau aia de produceau, nu parazitii, de pilda, un director de IAS avea salariu pe jumatate fata de un tractorist, ca ala facea painea, iar aia de nu produceau, gen militie, jude , etc erau sub nivelul oricarui muncitor, ca salariu si corelativ pensioare carevasazica. Auzi la el, ca Vasilica ar fi fost oprit de lege sa nu vanda la Mc Donald haburgheri dupa program, ca sa arate ca poate.

# Ion date 28 January 2024 09:33 -12

Poate pe lângă vârsta mica de pensionare judecătorii au și o durata scurtă de viață și așa statul scapă de o cheltuială nejustificată.

# Victor date 28 January 2024 10:35 +17

Danileț este un personaj care a avut nevoie tot timpul de atenție. Genul care știa tot ce mișcă pe rețelele sociale dar nu știa ce-i în dosarele lui. Magistrat mediocru. A scăpat sistemul de-un măscărici. Nu degeaba a fost exclus din magistratură. A câștigat la ICCJ numai pentru că le-a fost milă de el. Să prindă și el o pensie. Sănătate la toată lumea.

# Nostalgie pt trecut date 28 January 2024 14:26 +22

Ori veleități primitive. Auzi la el (Gonzo), îți trebuie calificare să fii paznic ori măcar să fii precum Gaia și să dai roade. In alte cuvinte, ce atâtea filosofeli și lupte pentru drepturi, important este să ai sapa ascuțită: cu ea tai orice, nu numai brazda. Să aibă ce mânca, ăsta este rostul lui Sapiens. Și evident, cine dă de mâncare să fie și stăpânul. Cuțu, cuțu! Se înțelege importanța muncii de producție, dar hai să nu întinăm luminile minților datorită cărora umanitatea a ajuns în acest punct și a depășit acel stadiu primitiv în care homul se ghida după pofta viscerelor și mai puțin după rațiune. Fund să stea și mâini să sape pământul au toți oamenii, dar minte să conceapă un drept de proprietate ori să îl judece și analizeze în toate valențele sale de usus, fructus și abusus, au doar câțiva. Producția a căpătat sens doar prin crearea conceptului de libertate economică.

# gonzo date 28 January 2024 22:04 -9

Nu le mai face varza, cu prosteli gen drept de proprietate si libertate economica, ca astea n-au fost niciodata, doar imperii si stapanii, au renuntat la sclavie cand s-a inventat motorul cu aburii, ca nu mai erau reantabile mainile de care zici matale, care te crezi erudit pana la genunchiul broastei, dar bag seama ca nu ai avut vreodata un salariat, sub orice forma, sa-i asiguri leafa luna de luna, sa vezi in ce erudeala o mai dadeai.

# Pt. gonzo date 29 January 2024 19:40 +13

Tare rău te încurcă gramatica măi gonzo. Poate de la motorul cu aburii ți se trage. Nu știu din ce epocă ai aterizat pe aici, dar nu am auzit niciodată ca un tractorist să fie plătit mai bine ca un judecător. După puzderia de "i" din alegațiile tale, se poate trage concluzia că nu prea ai dat pe la școală.

# Pentru "pt."pt. fact.checking date 29 January 2024 20:18 -11

Pe bune? Dorel draga,îs o pauza și citește un Pateric, ... Altceva,că ai inceput obosit ,cititul. Îți dau pe loc bune de judecători acționari la firme, ... De defrișat păduri (800.000 lei dividende; de .... Malluri, construcții..). Ba,daca vrei îți dau ,cu nume și prenume,sponsorizări că șahist... Dorel,draga,e lunea lor,și nu ii mai plânge,că emoționezi cititorii. Până în străfunduri. Așa,cu conturi în Revolut,de fo 5-7 ani,încoa. Adevăratul SRI (NU PIstOLU' ALA CU APA,bugetofag).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva