21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 26.03.2023 – Predoiu aduce magistratii la disperare

Scris de: L.J. | pdf | print

26 March 2023 20:52
Vizualizari: 7122

* Este tot mai greu de suportat ministrul Justitiei Catalin Predoiu (foto) in randul magistratilor.


 

Dupa a provocat o uriasa tensiune in sistem si o reala schisma prin noile Legi ale Justitiei, din cauza unor prevederi care au pus puterea in mana sefilor de instante si parchete si din cauza eliminarii abaterii disciplinare constand in nerespectarea deciziilor CCR, Predoiu vrea mai nou sa modifice Codul penal si Codul de procedura penala, anuntand ca a deschis un “santier institutional legislativ” (click aici pentru a citi). Adica acele Coduri pe care tot el le-a adoptat, dar pe care CCR le-a facut franjuri de bune ce au fost. Oricum, intentia lui Catalin Predoiu de a schimba Codul penal si Codul de procedura penala nu este vazuta deloc cu ochi buni de judecatori si procurori. Pe buna dreptate, caci, zic acestia si asa e tot mai greu sa tina pasul cu legislatia penala si sa stie dupa ce judeca si cerceteaza, avand in vedere deciziile CCR despre care vorbeam mai sus. Iar opinia judecatoarei Adriana Stoicescu, presedinta Sectiei penale a Tribunalului Timis, despre “santierul lui Predoiu” este elocventa pentru ce se gandeste in sistem despre modificarile pe care ministrul Justitiei le pregateste pentru Codurile penale. Iar suntem la rascruce…. De coduri penal si procedura penala. “Evaluam status quo ul legislativ. Politica penala reinnoita din perspectiva axiologica. Si deschidem ‘un nou santier institutional legislativ’. Oameni buni, de unde le scoateti? Nu puteti sa-i spuneti simplu HAOS LEGISLATIV? Caci asta avem de 30 de ani, a scris Stoicescu pe pagina sa de Facebook.

 

* Si un alt aspect extrem de important legat de subiectul despre care am vorbit mai sus. Cica una dintre modificari va viza reintroducerea SRI in anchetele penale. Asa cum era pe vremea Protocolului PICCJ-SRI si a “Binomului DNA-SRI”.

 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

 

Comentarii

# Kluivert date 27 March 2023 12:59 +3

Domnului Predoiu i s-au terminat banii, are nevoie de noi decontări pentru consultanță. Că tot veni vorba, îi impută cineva banii decontați degeaba pentru vechile coduri?

# DODI date 27 March 2023 15:46 +2

Acest pupincurist grețos de fese prezindențiale (și nu numai) nu ratează nici un mandat de ministru al justiției fără schimbarea radicală și aiuristică a Codurilor. Atunci să ne spună când a fost PROST când le-a schimbat prima dată sau acum. Cum pot românii să cunoască și să respecte (ca pe literă de lege!!!!) legislația dacă aceasta este schimbată mai des decât lenjeria intimă? Sau PERDOIU obișnuiește să-și schimbe lenjeria (ca și Codurile) la un cincinal odată?

# John date 28 March 2023 10:35 0

Si ce termen inspirat a gasit: santier institutional. Il si vad cu salopeta si casca data pe ceafa, urland la santieristi, iar pe Udroiu facand schite pe o masa plina cu borcane cu resturi de-ale gurii dintr-n baracament sordid, in timp ce fluiera cu talent o sarba po******ra. In pauzele de tigara Carpati, le vor aborda pe cele mai dragute trecatoare si vor pleca spre seara la caminele de nefamilisti cu bicicletele Tohan si cu gentile de vinilin kaki (de-alea din compunerea kitului militar de masca de gaze) purtate peste umar ca postasii, adresandu-si strigaturi amicale: ,,Ți se-nvarte roata, băi”, și altele.

# Maria date 6 April 2023 00:58 0

Ce putea sa faca initiatorul codurilor macoviste altceva decat ce a mai facut?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva