19 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 27.03.2023 – Propunere in Parlament: vechime de 35 de ani pentru pensionarea magistratilor (Amendamentele)

Scris de: L.J. | pdf | print

27 March 2023 18:19
Vizualizari: 9250

* S-a schimbat planul in ceea ce priveste plafonarea preturilor la RCA. Daca initial se vorbea despre martie 2022 ca reper, mai nou a fost avansata o alta data. Click aici ca sa aflati mai multe.


* Iata o stire care ne da sperante ca nu ne vom mai confrunta in viitor cu o criza a semiconductorilor folositi pentru masinile electrice. Un important producator auto va face o investitie de aproape 1 miliard de dolari intr-o fabrica de semiconductori. Mai multe puteti vedea aici.


* Ministrul Justitiei Catalin Predoiu a stabilit data celui de-al doilea interviu cu procuroarea Alina Albu, candidata pentru sefia DIICOT. Acesta se va desfasura saptamana viitoare, marti, 4 aprilie 2023. Si daca Alina Albu se va prezenta la interviu cu o prestatie la fel de buna, asa cum a facut-o si la primul interviu, dar si la audierea de la Sectia pentru procurori a CSM, atunci suntem convinsi ca Predoiu va trimite propunerea de numire a acesteia in functia de procuror sef al DIICOT catre presedintele Klaus Iohannis. Foarte important: pentru a doua propunere nu mai este nevoie de aviz din partea Sectiei pentru procurori a CSM.


* Judecatorii si procurorii ar trebui sa fie fericiti ca USR nu se afla la guvernare. Caci in caz contrar ar urma sa iasa la pensie numai atunci cand indeplinesc o vechime de 35 de ani in magistratura.

Prin mediile politico-juridice circula un document cu amendamentele depuse de USR la proiectul de lege elaborat de Guvernul condus de Nicolae Ciuca (foto) privind diminuarea pensiilor de serviciu si schimbarea conditiilor de pensionare. Acel proiect pe care coalitia PSD-PNL-UDMR a decis sa il modifice, pentru a fi pe placul Comisiei Europene, si sa introduca o impozitare de 15% pe partea de necontributivitate. Revenind la USR, deputatii acestui partid propun ca pensionarea sa se poata face doar atunci cand se implineste o vechime de 35 de ani in funtiile de judecator sau procuror, la care sa se ia in calcul insa si o perioada maxima in care magistratul a activat in alte profesii juridice:


 

(1) Judecatorii, procurorii, judecatorii de la Curtea Constitutionala, magistratii-asistenti de la Inalta Curte de Casatie si Justitie si de la Curtea Constitutionala si personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor, indiferent de varsta, cu o vechime de 35 de ani realizata numai in aceste functii se pot pensiona la cerere si pot beneficia de o pensie de serviciu in cuantum de 80% din baza de calcul reprezentata media indemnizatiilor de incadrare brute lunare si sporurilor cu caracter permanent aferente ultimelor 60 de luni consecutive de activitate inainte de data pensionarii.

Cuantumul pensiei de serviciu nu poate fi mai mare decat 100% din media veniturilor nete aferente bazei de calcul. Stabilirea bazei de calcul in conditiile prezentului alineat se face la cererea beneficiarului dreptului la pensie, depusa la angajator”.


Si acelasi USR ar mai dori ca:

(1) Judecatorii, procurorii, judecatorii de la Curtea Constitutionala, magistratii-asistenti de la Inalta Curte de Casatie si Justitie si de la Curtea Constitutionala si consilierii de conturi de la sectia jurisdictionala a Curtii de Conturi, pot beneficia, la indeplinirea conditiilor de varsta prevazute in Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru fiecare an de vechime in functiile de judecator, procuror, judecator de la Curtea Constitutionala, magistrat-asistent la Inalta Curte de Casatie si Justitie si la Curtea Constitutionala sau consilier de conturi de la sectia jurisdictionala a Curtii de Conturi de o pensie de serviciu in cuantum de 1/35 din baza de calcul reprezentata de 65% din media valorilor nete ale indemnizatiilor de incadrare brute lunare si ale sporurilor permanente avute in ultimele 12 luni integrale de activitate inainte de data pensionarii”.


Altfel, puteti citi aici chiar dvs aici documentul despre care va spuneam mai sus si care contine amendamentele ce ar fi fost facute la proiectul de lege privind pensiile de serviciu.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Soros România a k a s.o.s. ro date 27 March 2023 19:57 +2

35 de ani de magistratura :))))) nici nu mai exista Romania până atunci:))))) au grijă stăpânii sa ne pedepsească și să ne rărească prin război pt că suntem creștini ortodocși și pt că nu ne am capsat 100 %

# Dragi tovarasi date 27 March 2023 20:13 +3

As dori sa stiu si eu de ce un avocat sau jurist care a lucrat f puțin ca procuror sau judecător poate ieși cu pensie de magistrat la fel ca un judecător sau procuror care a fost in prima linie timp de peste 25 ani. Mi-e sila de ce vad si aud. Nu răsplătiți munca si efortul si dorința unora de a performa ci combinațiile . Rușine!

# Piticul porno date 27 March 2023 20:18 +3

Propun ca magistrații de cariera sa nu mai Iasă la pensie pt binele sistemului. Cu 25 ani vechime doar Juriștii polițiștii si avocații.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.04.2024 – Pensionare la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva