9 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 27.07.2023 – ICCJ reactioneaza in fata atacurilor

Scris de: L.J. | pdf | print

27 July 2023 19:55
Vizualizari: 6582

* Vremuri grele pentru cea mai mare bursa de criptomonede din lume. Click aici ca sa vedeti ce s-a intamplat acum!


* Toti brasovenii ar face bine sa citeasca stirea de mai jos. Caci au sansa sa primeasca bani. In ce conditii, aflati dand click aici.


* Dupa cum ati vazut, Inalta Curte de Casatie si Justitie – condusa de judecatoarea Corina Corbu (foto) – a devenit tinta unui tir de atacuri joi, 27 iulie 2023, imediat ce judecatorii ICCJ Valerica Voica, Alin-Sorin Nicolescu si Constantin Epure i-au achitat definitiv pe securistii Marin Parvulescu si Vasile Hodis in dosarul mortii disidentului anticomunist Gheorghe Ursu (mentinand astfel sentinta din 17 octombrie 2019 a judecatoarei Mihaela Nita de la Curtea de Apel Bucuresti). Nu conteaza ca lumea a citit, cel mai probabil, doar minuta ICCJ, nu si considerentele.In fine: vom reveni zilele acestea cu motivarea instantei supreme. Pana atunci, va spunem ca Inalta Curte a iesit joi cu un comunicat in care indeamna la bagatul mintilor in cap, explicand ca instantele judeca pe baza probelor de la dosar, iar nu sub presiunea emotiei publice.


Iata pozitia ICCJ (vezi facsimil):


Avand in vedere luarile de pozitie din spatiul public, privind decizia nr.238/A/27.07.2023, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Penala, in dosarul nr.2500/2/2017 ('cazul disidentului anticomunist ing. Gheorghe Ursu'), Inalta Curte de Casatie si Justitie reaminteste ca judecatorii investiti cu solutionarea unei cauze au obligatia legala de a se pronunta numai in conformitate cu dispozitiile legii si in raport cu faptele stabilite exclusiv pe baza probatoriului administrat in cauza.

Imprejurarile ca nicio cauza nu are o solutie dinainte stabilita, ca rezultatul procesului nu depinde de cat de populara sau impopulara ar fi el sub aspect social, si ca stabilirea adevarului judiciar se face exclusiv pe baza probelor administrate in cauza, cu respectarea tuturor garantiilor procedurale, nu pot fi considerate decat expresia functionarii statului de drept si constituie unul dintre aspectele care diferentiaza fundamental un regim democratic de orice forma de totalitarism.

Dincolo de aceste aspecte, dezbaterea publica a oricaror chestiuni, inclusiv critica adusa institutiilor publice sau deciziilor acestora, este legitima intr-o societate democratica, fiind insa important ca orice persoana interesata sa poata avea acces, in masura in care doreste, la datele necesare pentru a-si face propria apreciere. Este totusi esential ca formatorii de opinie, in special oamenii politici sau reprezentantii diferitelor institutii sau organizatii publice, sa manifeste consecventa in ceea ce priveste modul in care se raporteaza la aceste principii fundamentale de functionare a justitiei in cadrul comunicarii publice.

Pentru informarea tuturor persoanelor interesate de aceasta speta, Inalta Curte de Casatie si Justitie pune la dispozitie, in format anonimizat, considerentele care au stat la baza deciziei sus-mentionate si in cadrul carora sunt detaliate motivele de fapt si de drept pentru care completul de judecata a pronuntat aceasta solutie”.

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Corina Corbul date 27 July 2023 20:19 +26

Respectuoasă rugăminte pentru doamna Corbu și minunății ei colegi: să ne precizeze cum pentru jumătate din persoanele dintr-un dosar a încetat de drept măsură asiguratorie iar pentru ceilalți nu a încetat de drept. Același dosar, aceleași presupuse fapte, aceleași calități procesuale, aceeași perioadă. Deci? Că la salarii, pensii, privilegii și ani putini de munca sunteți primii. Hai sictir cu "justiția" voastră! PS: nu e niciun pamflet. O sa va ia lumea cu parul în curând.

# Ioana M. date 27 July 2023 20:26 +17

Pacat de suferintele domnului Ursu. Si de cei ce au luptat( pentru ce? ) la revolutie. Dupa 34 de ani e valida expresia: " La vremuri noi, tot noi !"

# Just date 27 July 2023 23:47 +20

Mortul e de vină! întotdeauna

# dulapul securelii, pelticiunii si pierzaniei nationale date 28 July 2023 05:42 -1

TRAIASCA SUPREMATIA SI SUVERANITATEA CONSTITUTIEI ROMANIEI si DECIZIILOR CURTII CONSTITUTIONALE si ICCJ! TRAIASCA MAGISTRATII ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI APARATORI AI SUVERANITĂȚII CONSTITUTIEI ROMANIEI si DECIZIILOR CURTII CONSTITUTIONALE si ICCJ! TRAIASCA MAGISTRATII ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI, PROFESIONISTI si NESUPUSI INTERESELOR STRAINE Si NEOSECURELII, HASTAGISMULUI, SOROSISMULUI, CUCUVELISMULUI, LULUTZISMULUI, TFLIsmului, PROGRESISMULUI și altor INTERESE OBSCURE! JOS LABELE DE PE PENSIILE MAGISTRAȚILOR ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI GARANTIA INDEPENDENTEI JUSTITIEI! aiasta-i o opinie

# Le e cam frica ca va veni ziua in care vor raspunde! date 28 July 2023 08:48 +31

In motivar4e vi se spune exact ca nu este vorba despre lege, ci despre situatia „campului tactic”: ”Și în prezent sunt folosite astfel de metode speciale de supraveghere sau cercetare (art. 138 și urm. din Codul de procedură penală) și procedee probatorii prin care se obțin mijloacele de probă (audierea suspectului sau inculpatului, percheziția domiciliară). A accepta ideea că aceste metode de cercetare și procedee probatorii ar putea constitui „fapte inumane”, așa cum consideră parchetul, ar însemna ca organele judiciare care le folosesc să fie pasibile de tragere la răspundere penală pentru săvârșirea infracțiunii contra umanității, ceea ce este de neconceput.” Da, baieti, folosirea acestor metode in afara cadrului legal (protocoale, etc.) este bo crima impotriva umanitatii!

# Una date 28 July 2023 13:24 +11

Daaaa,pe baza probelor de la dosar.Cand vor ei și când nu vor pe baza unor Sf-uri.Nu judeca unitar ,de obicei judeca după cine este în data lor și cum au chef.Voicu asta ajunsa repede la ICCJ de la tribunal!

# dragos barna date 28 July 2023 16:25 +2

E ca la Portocala Smcherie pe fata Cui nu i place sa plece din Romania ca aici cei care ar trebui sa aplice legea, de fapt o fac cum le convine lor, pai CA Brasov daca nu i place de CCR nu incearca la CJUE?

# dragos barna date 28 July 2023 16:31 +3

E ca la Portocala Smcherie pe fata Cui nu i place sa plece din Romania ca aici cei care ar trebui sa aplice legea, de fapt o fac cum le convine lor, pai CA Brasov daca nu i place de CCR nu incearca la CJUE?

# Ploua date 29 July 2023 14:07 0

Inteleg ca instantele judeca pe baza probelor de la dosar. Nu am cuvinte! Imi vine sa plang de fericire! Cand s'a intamplat minunea?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva