13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 27.11.2023 – Apararea care spulbera dosarul DNA cu vaccinurile anti-Covid

Scris de: L.J. | pdf | print

27 November 2023 18:29
Vizualizari: 6292

* Aviz romanilor cu credite. Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) s-a pronuntat in legatura taxele si comisioanele pe care clientii bancilor sunt obligati sa le plateasca. Daca vreti sa aflati ce trebuie sa faceti pentru a nu mai fi spoliati de catre banci, cititi articolul publicat aici.


* A fost inaugurat cel mai lung pod in arc din Romania. Construit peste raul Dambovita, acesta arata spectaculos. Click aici pentru a vedea noul pod si pentru a afla unde este acesta localizat.

 

* Asa ceva este ireal! Am auzit cea mai tare aparare venita din zona #rezist in cazul afacerii cu vaccinuri anti-Covid, cu prejudiciu de peste 1 miliard de euro adus statului, caz in care DNA ii acuza de fapte de abuz in serviciu pe fostul premier PNL Florin Citu si ministrii USR ai Sanatatii, Vlad Voiculescu si Ioana Mihaila. Fiti atenti: cica intregul dosar al DNA este vulnerabilizat din cauza ca procurorul de caz George Adrian Matei (foto) este anti-vaccinist. Nu este o gluma, este cat se poate de serios: aceasta idee se vantura prin zonele #rezist si este prezentata drept argument pentru combaterea anchetei DNA. Doamne fereste! Va dati seama cat de mare este disperarea?


 

* Camera Deputatilor se pregateste sa adopte un proiect de lege profund neconstitutional, trecut deja de Senat, care in mod cert va pica la CCR atunci cand va fi examinat. Ne referim la proiectul de lege care stabileste ca persoanele ce se sustrag executarii pedepsei vor primi in plus 3 ani de inchisoare, daca nu se prezinta la politie in termen de sapte zile de la pronuntarea deciziei definitive de condamnare. Neconstitutionalitatea proiectului de lege a fost sesizata de avocatul Adrian Toni Neacsu, iar ce spune acesta chiar trebuie sa fie luat in considerare, caci este unul dintre cei mai priceputi specialisti in Drept din tara.

Fara alte comentarii, iata asadar concluziile avocatului Adrian Toni Neacsu, postare pe pagina sa de Facebook:

Desi noua reglementare - care ii obliga pe toti condamnatii definitiv indiferent unde se afla sa se predea autoritatilor romane in termen de 7 zile - pare reparatorie si sigur este si populara, in fapt ea este si profund neconstitutionala in masura in care se refera la hotarari judecatoresti ramase definitive anterior intrarii ei in vigoare. Nu intotdeauna ce este popular si acceptabil pentru societate este si corect potrivit principiilor universale ale echitabilitatii incriminarii penale.

Consiliul legislativ, care da insa doar un aviz consultativ, a desfiintat aceast proiect de lege, considerandu-l pur si simplu scris pe genunchi si neprofesionist. Prin Senat a zburdat (95 de voturi pentru, 1-ul impotriva), iar comisiile parlamentului i-au dat aviz favorabil fara prea multe analize. Cu siguranta nici in Camera Deputatilor nu va indrazni nimeni sa ridice vreo obiectiune, fie ea si de principiu.

Proiectul de lege, propunere a Guvernului, instituie o modificare a codului penal potrivit cu care neprezentarea la politie in vederea executarii unei pedepse cu inchisoarea in termen de 7 zile de la pronuntarea hotararii penale definitive se asimileaza evadarii si se sanctioneaza cu inchisoare de pana la 3 ani care se adauga matematic pedepsei anterioare.

Viciul de neconstitutionalitate intervine atunci cand se prevede ca aceasta sanctiune se aplica nu numai hotararilor definitive pronuntate de aici inainte (unde e cam normal desi e obligatia statului sa se asigure ca nimeni nu fuge de lege) ci si tuturor hotararilor definitive de condamnare la pedeapsa inchisorii, indiferent ca acestea sunt anterioare intrarii in vigoare a acestei modificari. Practic toti fugarii de justitia din Romania sunt repusi automat intr-un termen de 7 zile in care trebuie sa se predea, altfel pedeapsa li se prelungeste cu pana la 3 ani iar prescriptia executarii pedepsei se intrerupe pentru ca savarsesc o noua infractiune. Aceasta aplicare retroactiva - repet, indiferent cat de populara o fi ea - incalca un principiu fundamental al procesului penal, neretroactivitatea legii penale”.

 


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Oare ce inteleg prin termenul anti-vaccinist? date 27 November 2023 19:46 +3

Parca trăim în Ziua Cartitei cu discuțiile astea : anti masca, anti -vaccinist, antifa, antigel. :lol: Nu coboram și noi la prima? Stația : inainte de 2020. Eram mai tineri și mai naivi.

# Gică din Sistem date 27 November 2023 22:44 +8

Aloo, tanti cu cariera făurită pe sub birourile urmașilor Bratienilor, spune mata drrrrept: dosarul cu accidentul auto al soțului (tovarăș de speculații financiare cu proaspăt cercetatul pentru vaccinuri ... de tristă amintire premier) pe Valea Oltului când a depășit pe linie continua cu "jipul" ăla nemțesc de i-a "julit" pe cetățenii aia care circulau regulamentar ... Ce se mai aude? Mă întreabă un prieten ... PS: abia așteptam să nu mai știm nimic de tine. Daca nu mai auzim NICIODATA de tine ... E prea curând. Ești alta "valoare" ...

# GC date 27 November 2023 23:49 +1

Se pare ca in Germania, Belgia, Austria etc. se considera ca este un drept de a scapa din inchisoare generat din natura umana, nefiind pedepsita tentativa (evident fara violenta) https://en.wikipedia.org/wiki/Prison_escape . In Romania, in 2023 se instituie obligatia de a te prezenta la inchisoare, transformata in infractiune. Este ceva diferenta.

# Baliverne! date 28 November 2023 11:26 +2

Legea privind refuzul de a se preda al condamnatilor nu se aplica retroactiv. Ea ar fi fost asa cum zice domnul Neacsu daca ar fi dispus: „condamnatii din ziua de 1 ianuarie 1900 care nu s-au predat pana la 8 ianuarie 1900 au comis infractiunea instituita in 2023”. In realitate, legea stabiuleste un termen in care condamnatii de la 1 ianuarie 1900 trebuie sa se predea: 7 zile de la intrarea in vigoare a noii legi. Ce e retroactiv aici?

# Ioana M. date 28 November 2023 15:23 +1

Si daca esti anti-vaccinist nu poti cugeta liber? Daca esti anti-vaccinist nu poti fi obiectiv? Nu poti munci corect? Nu stiu ce sa mai invoce...

# DODI date 28 November 2023 18:35 +2

O fi procurorul de caz antivaccinist (cum de altfel am fost și sunt și eu) dar în dosar nu sunt judecate preocupările și simpatiile procurorului ci fărădelegile comise de useriști la instigarea Salamului de Sibiu și când au avut voie la prăduirea resuselor financiare ale țării.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva