24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 28.07.2021 – E foame de bani in Cotet

Scris de: L.J. | pdf | print

28 July 2021 18:11
Vizualizari: 5338

* Fiti atenti la cheltuielile pe care le faceti si puneti deoparte orice banut daca aveti ocazia! Se anunta vremuri crunte in Romania. Nu trebuie sa ne credeti pe noi, ci sa va uitati pe cifrele care au fost date publcitatii. O puteti face aici.


* E foame de bani la CSM. Atat de mare, incat s-a ajuns ca taxele sa fie marite de aproape trei ori. Cei care viseaza la un post de magistrat va trebui sa scoata din buzunar 1.400 de lei, cam 280 de euro, ca sa poata participa la concurs. Caci la 1.400 de lei a fixat Consiliul Superior al Magistraturii (cunoscut de la Margareta Tint incoace drept „Cotetul Superior al Magistraturii”) taxa pentru inscrierea la concursul de admitere la INM si de admitere in magistratura. Practic, taxa a fost marita de vreo aproape trei ori, in conditiile in care la ultimele concursuri ea a fost de 650 lei. Desigur, viitorii magistrati isi vor scoate banii cu salariile mari pe care le vor incasa, dar nu despre asta este vorba. Problema este ca pentru destul de multe persoane care vor sa devina magistrati, si poate sunt facute pentru asta, 1.400 de lei chiar e mult. Poate ca vor fi nevoite sa se imprumute pe la rude ori pe la vecini, sau chiar sa faca un credit. Membrii CSM ar fi trebuit sa ia in calcul si aceasta varianta. Aceiasi membri ai CSM, cu presedintele Bogdan Mateescu in frunte, ar trebui sa dea insa explicatii in legatura cu cei 1.400 lei. Adica de ce e nevoie de o taxa atat de mare. Unde se duc banii? Chiar asa de mari sa fie costurile? Sau examinatorii din comisiile de la concurs trebuie indestulati? Pana atunci, lumea interesata de aceste concursuri ii injura de zor.

Trebuie spus totusi ca nu toti membrii CSM au fost de acord cu aceasta taxa uriasa. Au existat trei care s-au opus. Oricare ar fi ei, bravo lor.

Altfel, vor fi scoase la concursul pentru admiterea la INM 300 de locuri de auditori de justitie – 175 pentru judecatori si 125 pentru procurori , iar la concursul de admitere in magistratura vor fi puse la bataie 75 de posturi de judecator si 50 de posturi de procuror.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva