21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 28.07.2023 – S-a ajuns prea departe: judecatori linsati pentru voturi

Scris de: L.J. | pdf | print

28 July 2023 17:50
Vizualizari: 8127

* Un raport extrem de interesant a fost facut de fostul analist al Federal Reserve Board, Brendan Malone. Analiza priveste riscurile pe care le prezinta criptomonedele stabile fata de depozitele bancare. Mai multe informatii aflati insa de aici.


* Pe langa investitiile in construirea de autostrazi, atat de necesare in Romania, continua si modernizarea drumurilor judetene. Aflam ca tocmai ce s-au depus proiecte pentru atragerea de fonduri europene in valoare de 50 milioane euro pentru modernizarea a zeci de km de drumuri judetene. Click aici pentru a citi.


* Iesire inadmisibila a fostului lider PNL si premier, Ludovic Orban. Speriat ca cel mai probabil in curand va deveni istorie din punct de vedere politic si disperat sa obtina niste voturi, in special din tabara #rezist care nu vede decat catuse si prea putin stie sa citeasca o hotarare judecatoreasca, Orban s-a napustit pe judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ludovic Orban incearca sa profite si el de scandalul creat de USR si zonele media afiliate acestui partid legat de achitarea securistilor Marian Parvulescu si Vasile Hodis in dosarul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu. Desi nu cu multi ani in urma, pe vremea in care avea calitatea de inculpat si cand se ploconea in fata Laurei Kovesi, era toata ziua in gura cu independenta Justitiei, isi exprima increderea in Inalta Curte care avea sa il achite definitv si sustinea ca hotararile judecatoresti nu se comenteaza, acum acelasi Orban ii infiereaza pe judecatorii ICCJ care au dispus achitarea in cazul Ursu. Nici mai mult, nici mai putin, Orban cere excluderea din magistratura a judecatorilor de la Inalta Curte, pe care ii acuza, atentie, ca au distrus ideea de justitie in Romania. Evident, atacul este motivat de interese pur politice, dovada fiind si invocarea presedintelui Klaus Iohannis, PSD, PNL si AUR. Chiar si asa, iesirea lui Orban este nepermisa pentru un om politic, fie el si pe final de cariera, iar, consideram noi, ca atat Inalta Curte, cat si CSM ar trebui sa ia pozitii ferme fata de acest derapaj.

Pe de alta parte, ca sa vedeti cum gandeste Ludovic Orban, observati care sunt pentru el cele mai importante functii in sistemul judiciar: primul este ministrul Justitiei, al doilea Procurorul General, al treilea presedintele ICCJ si in fine CSM. Deci pentru Orban, ministrul Justitiei si Procurorul General sunt peste presedintele Inaltei Curti si CSM. Ce sa mai zici...


* Altfel, chiar daca nu i-a fost adresata direct, ci facuta la modul general, o replica excelenta pentru Orban a venit din partea judecatoarei Adriana Stoicescu (foto) de la Curtea de Apel Timisoara: “Cand veti intelege ca justitia se face in sala de judecata, in baza probelor, veti fi inteles ce inseamna democratia. Pana atunci, cu tot respectul, lasati Inalta Curte in pace! Daca vreti vinovati morali, pentru ce a ajuns tara asta, sa privim in oglinda. Toti suntem acolo…”. Cam despre asta este vorba.


 


Si acum iata alegatiile fostului premier Ludovic Orban:


Solicit public ministrului justitiei, procurorului general, presedintelui ICCJ si CSM sa sesizeze inspectia judiciara pentru declansarea cercetarii disciplinare a celor trei judecatori de la ICCJ care au distrus ideea de justitie in Romania.

Consider ca singura decizie corecta a Consiliului Superior al Magistraturii in aceasta situatie nu poate fi decat excluderea din magistratura a celor trei judecatori care au decis achitarea lui Marin Pirvulescu si Vasile Hodis, ofiterii de securitate vinovati de uciderea lui Gheorghe Ursu.

Sunt convins ca exista temei juridic solid pentru ca parchetul sa apeleze la o cale extraordinara de atac impotriva hotararii judecatoresti revoltatoare de achitare.

Nu pot sa accept ca, in urma unei hotarari judecatoresti abominabile, care distruge complet fundamentul sistemului de justitie din Romania si care pune in pericol democratia din Romania, sa nu se intample nimic. Sa nu fie pedepsiti cei care si-au exercitat functia cu rea- credinta.

in cazul in care niciunul dintre actorii institutionali care pot sa declanseze demersurile legale nu o vor face, imi va fi clar ca, indiferent de declaratiile date, sunt de acord cu verdictul scandalos dat de cei trei judecatori si ca sunt complici la distrugerea oricarei sanse a justitiei romanesti de a face dreptate pentru oameni.

P.S. Tacerea complice a lui Iohannis, a conducerii PSD, PNL si AUR pe acest subiect ar trebui sa ne dea fiori... dar si sa ne indemne la mobilizare pe noi, cei care nu mai vrem niciodata dictatura in Romania!”

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Cetateanul date 28 July 2023 19:05 +18

Când tactu o fost ofițer la secu pare în regulă cu ofuscarea. Cât despre soluțe e aberant să susții, mai ales când nu ai trăit vremile, xă secu o devenit omenoasă după 65. Nu zău!? Și cine zice asta? Fix instanța care o anonimizat numele altui securistoid torționar, implicat și ăla în lucrarea ursu. Deci....a se scuti...cu toții.

# Kluivert date 28 July 2023 20:23 +141

Sper că nu s-a urcat la volan după ce a postat acest comentariu. Nu știu de cepostare îmi generează un puternic miros de formaidehidă.

# dulapul securelii, pelticiunii si pierzaniei nationale date 29 July 2023 07:55 +114

TRAIASCA SUPREMATIA SI SUVERANITATEA CONSTITUTIEI ROMANIEI si DECIZIILOR CURTII CONSTITUTIONALE si ICCJ! TRAIASCA MAGISTRATII ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI APARATORI AI SUVERANITĂȚII CONSTITUTIEI ROMANIEI si DECIZIILOR CURTII CONSTITUTIONALE si ICCJ! TRAIASCA MAGISTRATII ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI, PROFESIONISTI si NESUPUSI INTERESELOR STRAINE Si NEOSECURELII, HASTAGISMULUI, SOROSISMULUI, CUCUVELISMULUI, LULUTZISMULUI, TFLIsmului, PROGRESISMULUI și altor INTERESE OBSCURE! JOS LABELE DE PE PENSIILE MAGISTRAȚILOR ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI GARANTIA INDEPENDENTEI JUSTITIEI! aiasta-i o opinie

# Me date 29 July 2023 13:41 +59

Sunt foarte multi judecatori corecți, păcat de amestecul politicului care "murdărește tot ce atinge"

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva