22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 29.03.2024 – Procurorul care se vrea avocat cu scutire

Scris de: L.J. | pdf | print

29 March 2024 17:09
Vizualizari: 5318

* Va vine sa credeti? In prezent pe drumurile Romaniei circula vreo trei milioane de masini care nu au RCA, adica raspunderea civila auto obligatorie. Am aflat acest lucru din articolul referitor la deciziile luate de Guvern in problema asigurarilor, articol publicat aici.

 

* Un anunt important a fost facut de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Un anunt care vizeaza o serie de mari proiecte de infrastructura. Click aici pentru a vedea despre ce este vorba.

 

* Au fost validate rezultatele concursului de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie. De asemenea, Sectia pentru judecatori a CSM a decis si data la care cei sase candidati admisi vor incepe activitatea la ICCJ. Toti vor intra in paine la 15 aprilie 2024.


 

Pentru cine nu a citit deja, amintim ca la instanta suprema au ajuns:


Sectia I civila

- judecatoarea Mihaela Glodeanu, de la Curtea de Apel Bucuresti;

- judecatorul Liviu Eugen Faget, de la Curtea de Apel Bucuresti;


Sectia a II-a civila

- Marcela Marta Iacob, de la Curtea de Apel Bucuresti;

- judecatoarea Iulia Craiu (foto), de la Curtea de Apel Bucuresti;


Sectia penala

- judecatorul Adrian Gluga, presedintele Curtii de Apel Craiova;

- judecatoarea Isabelle Tocan, de la Curtea de Apel Bucuresti (detasata la CSM).


* Va mai amintiti de procurorul DIICOT Marian Delcea, cel care prin 2018 s-a dat peste cap fara succes sa il execute judiciar pe profesorul Mihai Lucan, unul dintre cei mai renuniti chirurgi ai Romaniei? Ei bine, intre timp procurorul Deleca a iesit la pensie, iar acum vrea sa se faca avocat.

Dar nu orice fel de avocat, ci un avocat cu scutire. In acest sens, Marian Delcea a depus la Baroul Bucuresti o solicitare de admitere in profesia de avocat, fara sa fie nevoit sa mai dea examen. O cerere similara fusese facuta de Delcea si in 2008 (vezi facsimile). In prezent, art. 20 alin. 5 din Legea 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat stabileste ca:

Cel care a promovat examenul de primire in profesia de avocat si care, pana la data sustinerii examenului de primire in profesia de avocat, a indeplinit funcția de judecator, procuror, notar public, grefier cu studii superioare juridice, magistrat-asistent, executor judecătoresc, consilier juridic sau jurisconsult timp de 5 ani dobandeste calitatea de avocat definitiv, fara sustinerea examenului de definitivare prevazut la alin. (1), cu conditia promovarii examenului de definitivat in profesia din care provine”.

 

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 29 March 2024 18:23 0

RCA.ul e de natura sa impiedice accidentele-prin sustragerea banilor de combustibil,cel putin!(invers:e un fel de "centura de castitate" f. permisiva)

# Hey date 29 March 2024 18:32 +1

Nu e chiar cu scutire.examen de admitere dai, nu dai definitivat

# Cetateanul date 30 March 2024 11:02 0

Hai bă că îi faină țara... plină peste tot de scutiri, excepții și derogări. Totuși... la ce mai faceți "reguli"? :lol: PS Hazlii îs unii de cred că le crește respectabilitatea dacă își bat un titlu pe poartă.... :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva