8 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 29.08.2023 – CSM a pus bani deoparte pentru coroane funerare

Scris de: L.J. | pdf | print

29 August 2023 18:37
Vizualizari: 4216

* O premiera in industria criptomonedelor a avut loc luni, 28 august 2023. Vorbim despre un caz de executare silita. Unde s-a intamplat si despre ce anume este vorba, aflati de aici.


* O importanta investitie in Portul Constanta a fost finalizata si data in exploatare. Proiectul este peste 10 milioane euro, acesta urmad sa creasca volumul de marfa manipulata si sa reduca timpul de tranzitare al autovehiculelor. Click aici pentru a citi mai multe informatii.


* Consiliul Superior al Magistraturii si-a publicat planul de achizitii pe anul 2023, varianta revizuita.


 

Documentul este postat pe site-ul institutiei conduse de judecatorul Daniel Gradinaru (foto), iar din lecturarea lui nu reise cam nimic interesant, la prima vedere. Cam acelasi acelasi lucruri necesare desfasurarii activitatii unei institutii de o asemenea amploare. Nimic interesant insa pana spre finalul planului, caci la un moment dat aflam ca CSM a prevazut bani pentru achizitia de “coroane funerare” (vezi facsimil). Nu este o suma mare, ci doar 2.000 de lei, din care trebuie acoperita insa si aranjamentele florale care vor fi cumparate. Recunoastem ca nu ne asteptam la asa ceva, si desigur este ceva iesit din comun. Totusi, daca ne uitam la vestile triste tot mai dese privind decesele unor fosti magistrati sau chiar magistrati in functie, achizitia de coroane funerare nu mai e chiar atat de inexplicabila. Doamne ajuta insa ca CSM sa nu fie nevoit sa faca asemenea cumparaturi.

 


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Hotila date 29 August 2023 20:04 +50

Cine ia banii din taxa de admitere la INM si admitere in magistratura? In urma concursurilor se strang sute de mii de euro din taxa perceputa candidatilor, iar pentru inchirierea salilor in care se sustin examenele sumele platite de CSM sunt de aproximativ 10.000 de euro - conform situatiei contractelor cu valoare de peste 5000 de euro, publicata chiar de ei. Cine se alimenteaza din banii care raman? Sunt cumva niste oameni foarte lacomi care fac avere din comisiile de redactare a subiectelor, de solutionare a contestatiilor si de organizare a concursurilor? Rusine! :-x

# Coroane funerare? date 29 August 2023 20:29 +20

E dizgratios cum a luat CSM site-ul pe persoana fizica si isi administreaza ferparele dupa bunul plac. De ce nu publica si anunturi privind evenimente mai fericite, precum botezuri sau cununii? E rusinos ce se intampla intr-o institutie finantata din bugetul public, nicaieri in Romania nu se face asa ceva. Exista vreun site al vreunui minister sau primariii care publica anunturi de genul asta? Nu aveti pic de bun-simt.

# DODI date 29 August 2023 21:14 +3

Trebuie apreciat gestul celor din CotețSM. Prevăzători, cum par a fi, au pregătit coroanele pentru a înmormânta LEGAL justiția română care oricum poare a fi cu un picior în groapă.

# funny date 29 August 2023 23:22 -10

Pt cine a postat cu nick name-ul "coroane funerare?": A transmite o coroana funerara unui fost magistrat decedat -ori magistrat in functie decedat, mai rau,, Doamne fereste! - e o manifestare de respect. In alte tari se face mai mult, se deschid si carti frumos legate in care cunoscutii/colegii pot scrie ultime omagii si ganduri , carti ce se predau familiei. N-as fi crezut niciodata ca poporul roman gandeste sa refuze unui magistrat un ultim omagiu printr-un aranjament floral la inmormantare... Este trist. Probabil ca chiar nu merita sa exerciti o astfel de profesie grea pt poporul roman... Si, cateodata, poate ar trebui sa gandim de doua ori inainte de a scrie comentarii... Si ar trebui sa ne gandim sa avem o limita chiar si in ura... o limita care sa se opreasca, macar, la limita vietii... Foarte trist ca nu mai avem nicio limita...

# Funny date 29 August 2023 23:36 -10

Si tot pt "Coroane funerare?": Da, in Romania respectul e zero. In tarile normale si la institutiile UE , inclusiv Comisia Europeana si restul agentiilor, toate institutiile publica pe site-uri ferpare pentru personalitatile pe care le cunosc si care au activat ori activau acolo la data decesului. Doar Romania educata pare lipsita de respect... Nu mai intreb de ce...

# Cetateanul date 30 August 2023 02:15 0

Din nefericire profesiunea este plină de personaje ce au CV-ul cvasi anonim. Aflăm ce or făcut doar după stagiatură. Cine îi un pic mai trecut știe că pe vremuri nu intrau din prima doar ăi mai slăbuți la minte. Doar că azi este vremea slăbuților și a doreilor.

# Pt Funny date 30 August 2023 10:19 0

Respectul nostru,al pulimii plătitoare,se concretizează în taxele și impozitele pe care noi,cei ce o ducem cumplit de râu,le plătim întocmai și la timp,pt cai,să o ducă excelent. Și taxele cresc,și bunăstarea lor crește. Respectul colegilor,să fie arătat pe bani privați,nu pe bani publici. Ne e suficient că plătim opulenta,când noi și copii noștri mir de foame. Și mă gândesc la leprele pensionare de lux,din dosarul Robert Roșu,cred du pă de au dat hotărâri cu fundul,s&au grăbit să fie martiri și să declare că ei au citit dosarele,din 20,in 30 de pagini. S nu mai scriu de completul de ICJ,care recent a motivat că Securitatea ne chema la cafea,recitau poezii in cenaclurile Pol Cap .. și alte măscări

# maxtor date 30 August 2023 17:46 0

"depunere de coroane", sa nu exageram...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva