9 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 3.08.2023 – Termen pentru motivarea CCR pe taierea pensiilor magistratilor

Scris de: L.J. | pdf | print

3 August 2023 19:48
Vizualizari: 7298

* Cea mai mare bursa de criptovalute din lume are probleme nu doar in UE, ci si in SUA. Ce mutare radicala a intreprins bursa in Statele Unite ale Americii si mai ales la ce a venit aceasta reactie aflati dand click aici.


* Se intampla ceva la Balaceanca, dupa patru ani de asteptare si zeci de evenimente nefericite. Click aici ca sa vedeti ce schimbare s-a produs!


* Liber-profesionistii nu lasa fara replica intentia guvernului Ciolacu de a le creste povara fiscala (click aici pentru a citi). Miercuri, 2 august 2023, Uniunea Profesiilor Liberale din Romania (UPLR) a avertizat ca supraimpozitarea planuita de cabinetul PSD-PNL va descuraja profesiile liberale, consecinta fiind servicii mai slabe si mai scumpe.

In acelasi comunicat de miercuri, reprezentantii UPLR au anuntat ca au obtinut de la ministrul Finantelor Marcel Bolos promisiunea ca demnitarul va urmari stabilirea unui plafon rezonabil la contributia de asigurari sociale de sanatate.


Iata comunicatul UPLR:


Profesiile liberale spun un nu hotarat dublarii sarcinii fiscale!

Profesiile liberale privesc cu ingrijorare informatiile aparute in spatiul public cu privire la intentiile Guvernului de a modifica Codul Fiscal si isi exprima public opozitia fata de orice majorare de impozite, taxe sau contributii care le afecteaza , precum si fata de orice modificare a regimului deductibilitatilor.

Pozitia Uniunii Profesiilor Liberale din Romania a fost reiterata in intalnirea pe care reprezentantii profesiilor au avut-o astazi, 2 august 2023, cu Dl Marcel-Ioan Bolos, ministrul Finantelor Publice, relativ la informatiile publice in legatura cu proiectul de Ordonanta de Urgenta privind modificarea si completarea Legii 227/2015 privind Codul Fiscal si alte masuri financiar-fiscale. Eliminarea plafonarii contributiei de asigurari sociale de sanatate si preconizata introducere a platii in sistem real la intregul venit, fara plafon - care practic dubleaza sarcina fiscala, precum si eliminarea deductibilitatii cotei de cheltuieli profesionale in limita a 5%, sunt masuri care descurajeaza profesiile liberale, cu consecinte asupra calitatii serviciilor oferite si costurilor acestora.

Ministrul Finantelor Publice si-a manifestat intreaga deschidere fata de argumentele UPLR, opinand pentru stabilirea unui plafon rezonabil la contributia de asigurari sociale de sanatate.

Propunerile UPRL vor fi inaintate Guvernului si Ministerului Finantelor in cursul acestei saptamani”.

 

* Se cunoaste ca premierul Marcel Ciolacu a anuntat convocarea Parlamentului in sesiune extraordinara, saptamana viitoare, pentru adoptarea unui nou proiect de lege pentru supraimpozitarea pensiilor magistratilor, recalcularea celor aflate deja in plata si cresterea varstei de pensionare la 60 de ani pentru judecatori si procurori, ca urmare a deciziei CCR care a declarat neconstitutional proiectul initial, cel adoptat la finalul lunii iunie.

 


 

Anuntul a fost facut desi in momentul de fata motivarea deciziei CCR nu este gata, lucru subliniat si de ministrul Justitiei Alina Gorghiu, care a precizat ca va propune amendamente abia dupa ce hotararea Curtii va fi publicata in Monitorul Oficial, logic pentru a putea fi citita si analizata cu atentie. Din ce am aflat noi, decizia CCR ar urma sa fie redactata in cursul saptamanii viitoare. Cica judecatorii Curtii (foto) ar fi primit termen pana la inceputul saptamanii viitoare sa isi scrie observatiile, pentru ca apoi decizia sa fie motivata. Ziua in care hotararea va aparea in Monitorul Oficial nu se stie cu exactitate, dar cert este ca sunt sanse mici ca Parlamentul Romaniei sa adopte saptamana viitoare un nou proiect de lege pentru taierea pensiilor de serviciu ale magistratilor (gresit denumite “pensii speciale”). In plus, inclusiv noul proiect de lege ar putea fi atacat la CCR, in cazul in care el nu va respecta cu strictete decizia Curtii Constitutionale.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Retardanis date 3 August 2023 21:35 +2

'Accept sa se taie, dar sa nu se schimbe'. Traiasca Caragiale! CCR conflict de interese, Ciolacule trezerirea!

# jUSTie date 3 August 2023 21:51 +63

Doamna Gorghiu a raspuns corect, pana nu ai motivarea, nu ai cum sa propui solutii legislative. Nici Parlamentul nu are ce sa faca pana atunci. Dl Ciolacu face doar un exercitiu de imagine! Doamna Gorghiu ar trebui sa stie ca in trecutul nu foarte indepartat, s-au mai facut modificari legislative inainte de motivarea CCR. Asa a gandit directoarea din MJ de la cooperare. Un lup foarte ipocrit , avand mare apetit, Pe o directie grasulie Pune-n cap o PALARIE, Ca pastor curat să fie! Usa e veche, broasca-i noua, Piata ROMANa nr. 9 ..

# Cetateanul date 4 August 2023 08:49 +21

Juzii or primit ordin să își taie unghiuțele, să pregătească batistele și îmbrace haine apretata că așa o dat dispoziție repetentul ciolanu :lol: . Că așa se face la democrație.... politrucii dau ordin și juzii se execută... întocmai și la timp. WOW. PS Oare nu e mai simplu dacă ne anunță repetentul de acum încolo direct termenele și soluțea?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva