8 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 3.09.2023 – Urmeaza noi adunari generale in instante

Scris de: L.J. | pdf | print

3 September 2023 19:24
Vizualizari: 4430

* Cam fara chef de munca judecatorii din CSM. Acestia se vor intruni in sedinta miercuri, 6 septembrie 2023. Ne asteptam ca ordinea de zi sa fie plina, caci poate s-au adunat multe pe perioada vacantei, dar de unde. Sectia pentru judecatori a CSM are doar doua puncte de discutat: avizarea unui proiect de Hotarare de Guvern pentru modificarea unor anexe de la Hotararea Guvernului privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei, si o propunere de delegare in functia de presedinte al Judecatoriei Sannicolau Mare. Sa nu cumva sa pierdem sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM. Se anunta a fi exploziva!


* Dupa cum ati putat vedea deja, instantele au inceput rand pe rand sa suspende protestul declansat la inceputul verii din cauza modificarilor pe care Guvernul Romaniei intentioneaza sa le faca la proiectul de lege privind pensiile de serviciu ale magistratilor. Din ce am observat noi, pana acum hotararile de suspendare ale actiunii de protest au fost luate in unanimitate, cu o sigura exceptie, la Tribunalul Bucuresti, unde s-a inregistrat un numar important de voturi pentru continuarea protestului.


 

Opinia care circula in instante este ca in momentul de fata protestul nu si-ar mai avea rostul, atat timp cat nu a fost elaborat noul proiect de lege referitor la pensiile de serviciu (dupa ce proiectul initial a fost declarat de CCR), si ca miscarea s-ar putea relua in cazul in care vor fi propuse noi prevederi care sa afecteze statutul profesiei. Oricum, saptamana urmatoare urmeaza sa aiba loc noi adunari generale ale judecatorilor, in care sa se analizeze soarta protestului. De exemplu, asemenea sedinte vor fi luni, 4 septembrie 2023, la Curtea de Apel Bucuresti, condusa de judecatoarea Liana Arsenie (foto), si la Curtea de Apel Constanta, condusa de judecatoarea Alina Gabriela Jurubita. Cel mai probabil si aceste doua instante vor hotari la fel ca si colegii lor, in sensul incetarii protestului. Pariul nostru este insa pasul inapoi facut de magistrati nu va tine prea mult, si vom auzi de noi convocari de adunari generale in care sa se puna in discutie reluarea protestului. La cum arata amendamentele vehiculate prin spatiul public la noul proiect de lege, e drept neasumate oficial, sunt sanse mari ca si a doua tentativa de “reformare” a pensiilor de serviciu sa fie la fel de neconstitutionala. Deci sa ne luam popcorn...


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva