21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 30.03.2023 – Justitie, nu justitiarism. Masacrul asupra istoriei romanilor

Scris de: L.J. | pdf | print

30 March 2023 19:48
Vizualizari: 6425

* V-ati fi asteptat la pesimism pe piata criptomonedelor, date fiind cele mai recente cutremure. Ei bine, va spunem ca lumea priveste cu un optimism debordant catre anul 2024. In ce consta acest optimism vedeti facand click aici.


* CFR marcheaza o premiera in materie de PNRR. Cati bani sunt la mijloc si unde se va produce schimbarea aflati dand click aici.


* Avocatul Adrian Toni Neacsu (foto) a reactionat joi, 30 martie 2023, dupa ce judecatorii Cristina Moisa si Vlad Neagoe de la Curtea de Apel Brasov au cerut voie de la Curtea de Justitie a Uniunii Europene pentru ca procurorii sa poata declara cale extraordinara de atac (mai exact, recurs in casatie) impotriva solutiilor definitive de incetare a procesului pe prescriptie, chiar si dupa expirarea termenului legal (click aici pentru a citi).Astfel, Toni Neacsu sustine, intr-un mesaj publicat pe Facebook, ca magistratii trebuie sa infaptuiasca actul de justitie, iar nu sa se dedea la acte de justitiarism. In alta postare (scrisa la scurt timp dupa prima), fostul judecator si membru CSM da de inteles ca toti profesionistii dreptului din Romania sunt datori sa protesteze public impotriva prestatiei celor doi magistrati de la CA Brasov.


Redam cele doua mesaje ale lui Toni Neacsu (publicate aici si aici):


In 24.03.2023, Curtea de Apel Brasov a completat intrebarea preliminara adresata CJUE, solicitand ca in cazul admiterii aceasta sa stabileasca faptul ca toate hotararile judecatoresti deja pronuntate pe deciziile CCR privind prescriptia sa fie repuse in termenul de recurs in casatie pentru procuror, astfel incat sa fie desfiintate!

Intre justitie si justitiarism exista o linie foarte groasa, care a fost depasita cu mult.


Ca avocat si fost judecator, am un respect neconditionat pentru justitie. De data aceasta, cred ceea ce este in joc depaseste cu mult datoria noastra de reverenta politicoasa catre judecatori. Tot ce inseamna principii ale unei justitii predictibile, independente si egale pentru toti este pus sub semnul intrebarii prin denaturarea ideologica a unor mijloace legale pe care judecatorii le au la dispozitie, sesizarea catre CJUE in cazul de fata. Cred ca juristii din aceasta tara, avocati sau nu, suntem obligati sa iesim din rezerva si sa avem pozitii unitare si solidare.


* Foarte interesant ce scrie fostul senator Valer Marian in Cotidianul.ro (in articolul „Fenomen cancel sau poltergeist: dispar monumentele eroilor neamului din Cluj!”): cica recenta demontare, de catre administratia primarului Emil Boc, a unor statui din Cluj reprezentand o seama de figuri marcante din istoria romanilor nu este altceva decat o conditie pe care birocratii de la Bruxelles i-au impus-o edilului in schimbul deblocarii unor importante fonduri europene.


Iata cum isi incheie Valer Marian articolul:


Doborarea statuilor marilor romani a devenit, se pare, un nou hobby al municipalitatii clujene. In spatele acesteia se afla insa voci si forte oculte din tara si dinafara, care promoveaza curentul cancel ce urmareste rescrierea istoriei inclusiv prin daramarea statuilor unor mari personalitati istorice. Fenomenul a fost declansat si a cunoscut o anumita magnitudine in state occidentale evoluate, cunoscute ca bastioane ale democratiei, ca Statele Unite ale Americii si Marea Britanie. Curentul cancel este promovat asiduu si de forurile Uniunii Europene de la Bruxelles. Potrivit surselor noastre, primarul Boc si principalii sai colaboratori ar fi fost convertiti la acest curent cancel, pentru a obtine, cu orice pret, fonduri europene pentru proiecte de modernizare a orasului Cluj Napoca. Pentru a-si da OK-ul, birocratii Uniunii Europene conditioneaza ca, prin aceste protecte de modernizare, sa fie eliminate statuile dedicate unor miscari sociale sau culturale ori unor personalitati considerate nationaliste, fara sa tina cont de contextul istoric si de rolul lor pozitiv in evolutia unei natiuni sau comunitati. Municipalitatea clujeana si primarul liberal si libertin Emil Boc au decis si au realizat demolarea statuilor eroilor romani intr-o lipsa totala de transparenta, aceasta conduita fiind confirmata si de faptul ca in cele trei locatii mentionate nu exista panourile obligatorii de afisaj pentru santier in lucru, pe care trebuie inscrise denumirea obiectivului, beneficiarul, proiectantul, executantul, numarul si data autorizatiei de construire.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# visu date 30 March 2023 20:21 +5

D-le profesor, faceți-le o sesizare administrativa pentru politicianism daca nu de grup organizat s-apoi promit si protest!

# dragos barna date 30 March 2023 20:48 +1

locul tortionarului e la codlea iar al tortionarei la Targsor

# DODI date 30 March 2023 21:16 +4

UPS!!! Încă doi acoperiți ai SRI. Și voi credeați că SRI și-a plantat marionetele doar în capitală! Este plină țara de ei pentru că, parafrazând vorba lui Lăpușneanu, putem spune: E MULȚI DAR PROȘTI. Și pentru că sunt proști-grămadă și fără bun simț au fost racolați să sugă beneficii la două oi: sistemul judiciar și Noua Securitate.

# dragos barna date 30 March 2023 22:36 +3

Problema nu e singulara ci cvasigeneralizata la SP a CA Brasov. Mai trist este ca ,desi cunoscuta la SUPC (961/P/2022 fost 1019/P/2019 al SIIJ), doamna procuror Ilona Panica, incearca sa ii acopere pe acesti tortionari, consatatand ca este bine la Brasov. Eu totusi mai sper ca procurorul sef SUPC,dna Denisa Adriana Cristodor sa citeasca cu atentie perlele doamnei procuror Ilona si sa realizeze ceea ce faceau acesti tortionari mai periculosi ca Visinescu, la Brasov si poate poate sa se si apuce de verificari adevarate nu simulate, asta daca si are cu cine, caci in afara de dna proc.Mihaiela Iorga Moraru, nu prea inteleg procurorii SUPC drept comunitar in domeniul protectiei financiare a intereselor UE si de aici incalcari ale termenului de prescriptie a raspunderii penale reglementat comunitar-art 3 Reg CE 2988/95, C-105/14,C-42/17,statele memebre trebuind a lasa neaplicate prev.legale nationale contrare ,ulterior aparitiei REg 2988/95. Si de aici holocaustul judiciar romanesc!

# jUSTIe date 31 March 2023 08:36 +6

Competenta CJUE este stabilita prin tratate! Daca instanta din Brasov a adresat o astfel de intrebare preliminara (sa stabileasca faptul ca toate hotararile judecatoresti deja pronuntate pe deciziile CCR privind prescriptia sa fie repuse in termenul de recurs in casatie pentru procuror) este inadmisibila! Asta tine de formarea judecatorilor (cunostinte si intelegerea lor). Nu e vreo surpriza ca acestea nu sunt cunoscute. Dreptul comunitar/UE nu e de inteles pentru toata lumea. Cum nu e nici aplicarea directa a Reg! Degeaba scrie in Constitutie ca se aplica si au prioritate. Daca nu exista stiinta de carte nu se poate cere prea mult. Cine intra in magistratura si cine ii formeaza!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva