9 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 30.08.2023 – Pirlog a fost scos in pronuntare

Scris de: L.J. | pdf | print

30 August 2023 18:37
Vizualizari: 4046

* Iata ce impact major poate avea o hotarare judecatoreasca. Bitcoinul a atins un maxim al ultimelor doua saptamani, ca urmare a unei decizii pronuntate de o instanta din SUA. Ce anume s-a intamplat, cititi aici.

 

* S-a aflat castigatorul pentru proiectarea unor importante lucrari de infrastructura, constand in construirea a sase pasaje pe drumurile nationale din judetele Ilfov, Ialomita, Prahova si Iasi. Aflati de aici unde anume vor fi ridicate pasajele.

 

* Ati vazut deja ca Tribunalul Gorj a incetat protestul declansat in iunie din cauza modificarilor privind pensiile de serviciu, urmand sa isi reia activitatea in totalitate incepand cu 4 septembrie. Este drept, judecatorii de la Tribunalul Gorj au stabilit ca daca se va merge mai departe cu aceleasi propuneri referitoare la pensiile magistratilor, care in opinia lor le afecteaza in mod grav statutul, va fi convocata o noua Adunare Generala pentru a fi pusa in discutie reluarea protestului (click aici pentru a citi). Intre timp, auzim ca la fel vor proceda in perioada urmatoare si celelalte instante, care vor face Adunari Generale pentru oprirea protestului, tot cu avertismentul ca actiunile pot fi oricand reluate. Ceea ce trebuie sa se stie este insa ca nu toti judecatorii, si chiar procurorii sunt de acord cu aceasta strategie. Cei mai multi dintre magistratii cu care am stat de vorba astazi pe aceasta tema considera ca protestul ar trebui dus mai departe, activitatea ar trebui sa ramana suspendata partial, caci odata adoptate si intrate in vigoare modificarile la pensiile de serviciu, degeaba te mai revolti.

 

* A fost sedinta miercuri, 30 august 2023, la Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara. Iar doua dintre dosarele care s-au aflat pe rol il vizeaza pe celebrul procuror Bogdan Pirlog (foto), seful Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti.


 

Intr-una dintre cauze Pirlog a fost trimis in judecata disciplinara pentru “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu” (art. 99 lit. a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor) si pentru “incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii” (art. 99 lit. b din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor), iar in cea de-a doua cauza doar pentru “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”. Ambele dosare au ramas in pronuntare, Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara urmand sa anunte solutia la 13 septembrie 2023, desigur daca nu se va dispune vreo amanare. Totusi, sansele ca Bogdan Pirlog sa pateasca ceva sunt unele foarte mici, credem noi. Banuim ca cel mai probabil va fi spalat ca la carte, fie pe procedura, fie pe fond, caci si actuala Sectie pentru procurori a CSM si castigat renumele de “Brigada Nufarul”. Daca ne vom insela, nu vom avea nicio problema in a recunoaste asta.

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 31 August 2023 03:44 +1

"la 13 septembrie 2023, desigur daca nu se va dispune vreo amanare."-nu,doar cat sa abuzeze de procedura si "sa pronunte" prin mijlocirea grefiei.(Dar mi-e murgul vita muta, Ma priveste si m-asculta, N-are gura sa-mi raspunda! -mergem pe ideea ca in extremis pronuntarea se poate intrerupe-prin imprecatii,prin aruncarea pantofilui,prin scuipati;dupa noi pronuntarea are ceva mistic(!) cam ca la orgasm,doar se lasa cu dezinvestire).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva