24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 31.01.2024 – CSM o lalaie cu procurorul Buse

Scris de: L.J. | pdf | print

31 January 2024 16:17
Vizualizari: 4054

* Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta care plafoneaza preturile alimentelor. Dati click aici ca sa vedeti lista lor!


* Un judet al Romaniei va marca o premiera in materie de infrastructura rutiera. Nu va stricam surpriza, ci va lasam sa cititi singuri facand click aici.


* Il tineti minte pe procurorul Ionel Buse (foto) de la Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea, care a stat suspendat disciplinar sase luni – in perioada mai-noiembrie 2023 – pentru atitudini nedemne constand in lovirea unui suspect imobilizat la sol, amenintarea voalata a unui sef de politie si ridiculizarea unor avocati in sala de judecata (click aici pentru a citi)?Acum, Buse face din nou carare la Consiliul Superior al Magistraturii, intrucat este judecat intr-un nou dosar disciplinar. De data aceasta, Inspectia Judiciara il acuza de exercitarea functiei cu rea-credinta si nerespectarea in mod nejustificat a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente. Mai exact, IJ sustine ca Buse ar fi solicitat fara temei echipe de control de la Garda Forestiera Valcea si de la Ocolul Silvic Clabucet pentru participarea la activitatile de urmarire penala. In plus, magistratul ar fi scurs in presa informatii nepublice, mai arata Inspectia (click aici pentru a citi).

Ei bine, Sectia pentru procurori in materie disciplinara nu se grabeste de nicio culoare cu aceasta a doua cauza disciplinara impotriva lui Ionel Buse. Dupa cum vedeti in facsimilul de mai jos, dosarul nr. 6/P/2023 ar fi trebuit sa aiba termen la 7 februarie 2024, insa procurorii CSM au hotarat miercuri, 31 ianuarie 2024, sa preschimbe termenul pentru data de 3 aprilie. Si atentie: nu Buse a solicitat aceasta preschimbare, ci Sectia pentru procurori a dispus-o din oficiu!

Preschimbari de termene au primit, tot din oficiu, si procurorii Cosmin Iordache (de la DNA) si Monica-Mariana Drumea (sefa PJ Harsova), insa mai cu masura: pentru 6 martie, respectiv 20 martie.
Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Cetateanul date 31 January 2024 16:26 +5

Dar nu îi fain să faci juma de meleon de euroi dintr-un mandat la cesezmeu?

# macar n-a atacat solutia date 31 January 2024 19:30 +1

e de apreciat totusi ca si-a acceptat soarta. o anume cipariu monica claudia de la tribunalul bucuresti da buna ziua cel putin o data pe an la inalta curte atunci cand face recursuri de genul asta.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva