8 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 31.07.2023 – Avocati interceptati ilegal de DIICOT

Scris de: L.J. | pdf | print

31 July 2023 18:34
Vizualizari: 6555

* Guvernul PSD-PNL le-a pus gand rau bugetarilor. Din fericire pentru ei, nu toti sunt vizati. Click aici ca sa vedeti ce categorie a fost luata in catarea pustii!


* Unii vor spune ca primarul Bucurestilor Nicusor Dan doar viseaza frumos. Altii, dimpotriva, ii vor lua apararea, zicand ca proiectul este fezabil. Noi, in schimb, va lasam sa va faceti singuri o parere dand click aici.


* CSM a publicat vineri, 28 iulie 2023, Hotararea nr. 1984 din 13 iulie 2023, prin care a luat act de cererea de demisie a judecatorului Andrei Claudiu Rus (foto) din functia de presedinte al Sectiei penale de la Inalta Curte (click aici pentru a citi).Un caz cat se poate de ciudat, dupa cum vedeti in facsimilul de mai jos: la 6 iulie, CSM i-a prelungit lui Rus delegarea in functie (pe 3 luni, nu pe 6 luni, cum se da de obicei), iar magistratul si-a depus demisia chiar a doua zi, inainte ca prelungirea sa intre in vigoare (CSM o dispusese incepand cu data de 14 iulie).

La randul lui, Consiliul Superior al Magistraturii nu aduce nicio lamurire despre motivele care l-au facut pe Andrei Rus sa faca acest gest. In schimb, CSM se multumeste sa anunte sec, pe mai putin de o pagina, ca a luat act de demisia judecatorului suprem.
* Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism este pe cale sa devina tinta unui scandal: DIICOT Iasi este acuzat ca ar fi interceptat ilegal noua avocati. Si nu oricum, ci chiar in timp ce acestia discutau cu propriii clienti.


Iata ce scrie Dezvaluirea.ro:


Discutiile ambientale dar si telefonice pe care aparatorii din dosar le-au avut in cursul urmaririi penale cu clientii au fost interceptate, transcrise si introduse in dosarul cu rechizitoriul de trimitere in judecata care a ajuns pe masa judecatorilor. Este vorba despre un numar de 9 avocati: Dan Constantin Agheorghiesei, Catalin Valeanu, Gabriela Barladeanu, Alexandru Bogdan Volovat, Gianina Vera-Porosnicu, Calin Florin Zaharia, Renata Dumitras, Iulian Gafon si Ioana Laura Gherghe. Nici unul dintre acestia nu a fost urmarit penal in acest dosar. Codul de Procedura Penala interzice interceptarea discutiilor dintre avocati si clienti.

'Raportul dintre avocat si persoana pe care o asista sau o reprezinta nu poate forma obiectul supravegherii tehnice decat daca exista date ca avocatul savarseste ori pregateste savarsirea unei infractiuni dintre cele prevazute la alin 2', se arata la articolul art. 139 alin. (4) Cod procedura penala.

Mai departe, Legea prevede ca in cazul in care au rezultat si astfel de interceptari acestea nu pot fi folosite in cadrul procesului penal. 'Daca pe parcursul sau dupa executarea masurii rezulta ca activitatile de supraveghere tehnica au vizat si raporturile dintre avocat si suspectul ori inculpatul pe care acesta il apara, probele obtinute nu pot fi folosite in cadrul niciunui proces penal, urmand a fi distruse, de indata, de catre procuror. Judecatorul care a dispus masura este informat, de indata, de catre procuror. Atunci cand apreciaza necesar, judecatorul dispune informarea avocatului', se mai arata in Codul de procedura penala.

Acest abuz a fost adus la cunostinta judecatorului de la Curtea de Apel Iasi care analizeaza in Camera Preliminara dosarul inselaciunilor imobiliare, la ultimul termen de judecata. In aceste conditii, judecatorul a trimis adrese de informare catre cei 9 avocati si le-a solicitat sa trimita contractele de asistenta juridica pe care le-au incheiat cu inculpati din acest dosar”.


sursa foto: Ebihoreanul.ro


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# carcotas date 31 July 2023 19:12 -2

Judecatorul NU poate sa ceara contractele avocatilor. Masura nu este decat un fel de continuare a intimidarii acelor avocati. Tot ce poate obtine legal judecatorul este Registrul unde se inregistreaza contractele de asistenta juridica

# Cetateanul date 31 July 2023 21:05 0

Scandal!? Că ce? Că se întâmplă la fel ca la anticorupțe? Un fleac...

# Ioana M. date 31 July 2023 21:22 +2

E greu de crezut ca mafia imobiliara nu a perfectat acte mai putin legale sau ilegale ca sa intre in posesia unor imobile fara sa apeleze la un jurist. Nu e ilegal ca instanta sa solicite contractul de asistenta juridica. Speta: intr o actiune civila s au solicitat, pe cale separata, o suma mare de bani, cheltuieli de judecata pentru un numar de dosare deja solutionate.Surpriza! Contractul de asistenta juridica invocat pentru a recupera onorariul era datat cu un an dupa ce procura de asistenta juridica a fost emisa.....in baza unui contract inexistent si dupa ce unul dintre dosare a fost solutionat.

# carcotas date 1 August 2023 11:23 0

Din 2017 avem Codul deontologic al avocatului. Potrivit art. 11 alin. 2 contractul dintre avocat si client este supus secretului profesional. Este suficientă pentru verificarea calitatii de reprezentant a unui avocat consultarea Registrului unde se inscriu contractele de forma de organizare in care lucreaza acel avocat. De altfel, contractul dobandeste data certa numai prin inscrierea in Registru.

# maxtor date 1 August 2023 12:56 +1

judecator captivus!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva