22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 4.03.2024 – Postul lui Buda, scos la concurs

Scris de: L.J. | pdf | print

4 March 2024 19:27
Vizualizari: 4466

* Familiile cu mai multi copii ar putea beneficia de reducere la plata impozitelor. Cum arata proiectul de lege depus in acest sens, aflati dand click aici.


* Lumea Infrastructurii are imagini de la santierul uneia dintre cele mai asteptate sosele din Romania. Cum se lucreaza acolo, vedeti facand click aici.


* Postul judecatorului ICCJ Marian Buda (foto) a fost scos la concurs.Este vorba despre sefia Sectiei a II-a civile de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe care Buda o detine din 11 decembrie 2019, cu binecunoscuta pauza de un an, in care a fost membru in Consiliul Superior al Magistraturii.

Precizam ca magistratul mai are dreptul sa fie numit o data la conducerea Sectiei a II-a civile, intrucat a detinut pana acum doar un mandat de trei ani, intre 2020 si 2024 (pauza de un an fiind cauzata de intrarea judecatorului in CSM).

Deocamdata, nu stim daca Buda se va inscrie sau nu pentru un nou mandat. Ceea ce stim, in schimb, este ca pentru conducerile Sectiei I civile si a Sectiei de contencios administrativ si fiscal s-au inscris judecatoarele Elena-Carmen Popoiag, respectiv Elena-Diana Tamaga. Popoiag deja conduce Sectia I civila, cu delegare, din 2 octombrie 2023.


* Doar 37 de judecatori s-au inscris la concursul pentru numirea in functii de presedinti de instante (vezi facsimil 1), desi exista nu mai putin de 129 de locuri libere sau care urmeaza a se vacanta pana la 17 iulie 2024 (vezi facsimil 2).

CSM a publicat luni, 4 martie 2024, lista candidatilor care indeplinesc conditiile legale pentru participarea la concurs. Dupa cum observati, sefia Curtii de Apel Bacau este cea mai ravnita, nu mai putin de trei magistrati batandu-se pentru postul de presedinte. Alte cinci instante au cate doi concurenti: Judecatoria Mangalia si tribunalele din Hunedoara, Bistrita-Nasaud, Ramnicu-Valcea si Mures.

De pe lista competitorilor, il remarcam pe judecatorul Ion-Cristinel Ungureanu de la Tribunalul Caras-Severin, care tinteste presedintia aceleiasi instante.
Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# DODI date 5 March 2024 18:46 0

Trecem peste nefericita explicație ”Postul judecatorului ICCJ Marian Buda a fost scos la concrus” când ar fi fost corect să se spună că postul a ocupat de apărătorul Noii Securități, de cel care a intrat fraudulos în CSM și a ocupat, la fel de ilegal, funcția de președinte CSM. În fapt putem conchide că la ICCJ se simte nevoia să se renunța la BUDĂ pentru o romană... vespasiană.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva