Vorbe de fumoar – 4.07.2024 – Avocatul Valeriu Stoica, in catarea lui Rosca Stanescu
* E scandal de cateva zile in legatura cu scaderea pensiilor romanilor, ca urmare a recalcularii acestora. Precizari importante in acest context au fost facute de Casa Nationala de Pensii. Ce anume a transmis institutia, aflati de aici.
* Sa vedeti nebunie ce o sa fie unul dintre cele mai circulate drumuri din Romania. Click aici pentru a citi ce se intampla.
* Foarte grave dezvaluirile facute de jurnalistul Sorin Rosca Stanescu despre avocatul Valeriu Stoica (foto), fost om politic si fost ministru de Justitiei. Rosca Stanescu a publicat joi, 4 iulie 2024, pe corect-news.ro, o ancheta despre implicarea lui Stoica intr-o sulfuroasa afacere imobiliara.
O afacere in care miza este un teren urias, din Snagov, intr-una dintre cele mai scumpe locatii. “Avocatul statului subteran, Valeriu Stoica, nu se stie daca el este mai important sau nu decat Doru Traila, este implicat de mai multi ani intr-o operatiune de mare anvergura, purtand amprenta grupului de crima organizata patronat de generalul Florian Coldea. De pe vremea cand acesta era la butoane si care continua si acum, cand se afla in rezerva. Miza este un teren urias, amplasat la Snagov, intr-una dintre cele mai scumpe locatii. In cele ce urmeaza, veti afla detalii despre un caz unic in analele justitiei din Romania si probabil in analele justitiei din intreaga lume”, scrie Sorin Rosca Stanescu. Acuzatii foarte dure fata de care poate ca Valeriu Stoica ar trebui sa iasa public si sa le explice. Pana atunci, cititi aici integral cazul prezentat de jurnalistul Sorin Rosca Stanescu.
* A fost sarbatoare la CSM de “Ziua Justitiei”. Nu s-a intamplat ca in trecut, cand “Ziua Justitiei” era marcata printr-un eveniment la Curtea de Apel Bucuresti la care participa toata crema magistraturii, ci printr-o vizita la CSM a auditorilor de justitie de la INM si a studentilor de la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Titu Maiorescu. Din partea CSM au participat sefa Consiliului, judecatoarea Denisa Stanisor, judecatorii Elena Costache si Claudiu Dragusin, procuroarea Catalina Sintion, purtatoarea de cuvant, judecatoarea Ioana Stancioi, procurorii Radu Calin si Radu Togan din cadrul aparatului tehnic, dar si secretarul general al CSM Andreea Uzlau, cea cunoscuta drept “Regina detasarilor”. Ei bine, judecatoarea Andreea Uzlau nu a facut doar act de prezenta, ci chiar le-a vorbit studentilor si auditorilor de justitie, asa cum se poate vedea in poza de mai jos. Ce le-a spus exact Uzlau acestora nu se stie, dar suntem foarte curiosi daca „Majestatea Sa” le-a prezentat si reteta proprie de succes. Mai precis, cum sa faci ca dintr-o cariera de magistrat de vreo 25 de ani, cam 16 sa ii petreci nu in instante sau parchete, ci pe detasari continue. Ar fi avut ceva de invatat viitorii magistrati din exemplul “Reginei detasarilor”.
Iata comunicatul Consiliului:
„Ziua Portilor deschise la sediul CSM
Astazi, 04 iulie 2024, Consiliul Superior al Magistraturii si-a deschis portile pentru studenti si auditori de justitie in cadrul evenimentelor dedicate Zilei Justitiei in Romania, pe care o celebram duminica, 07 iulie 2024.
La eveniment au participat studenti din cadrul Facultatii de drept a Universitatii Titu Maiorescu si auditori de justitie din cadrul Institutului National al Magistraturii, insotiti de doamna judecator Oana Dumitrescu, formator INM.
Evenimentul a fost deschis de catre doamna judecator Denisa Stanisor, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, care a intampinat grupurile de studenti si auditori de justitie la sediul Consiliului.
In cadrul discutiilor interactive, desfasurate in centrul de presa al Consiliului Superior al Magistraturii, doamna judecator Elena Costache, domnul judecator Claudiu Dragusin si doamna procuror Catalina Sintion, membri alesi ai CSM, alaturi de doamna judecator Andreea Uzlau, Secretarul General al Consiliului, doamna judecator Stancioi Daniela-Ioana, purtatorul de cuvant al institutiei si domnii procurori Radu Calin si Radu Togan din cadrul aparatului tehnic al Consiliului au prezentat tinerilor studenti si auditori de justitie rolul, structura si atributiile Consiliului, organizarea sistemului judiciar, modalitatile de admitere in magistratura, distinctiile dintre profilul de judecator si cel de procuror, raspunderea disciplinara a magistratilor, precum si aspecte din propria experienta profesionala.
Studentii au fost incurajati de profesionisti cu multa experienta in domeniu sa opteze pentru profesiile de judecator si procuror in masura in care isi doresc o cariera in magistratura si considera ca li se potriveste, iar auditorii de justitie din cadrul INM au primit numeroase sfaturi practice si indrumari care sa le serveasca drept reper in profesia de magistrat, cu atat mai mult la inceput de drum.
Ziua Justitiei este organizata la nivelul tuturor instantelor si parchetelor din tara, evenimentul avand rolul simbolic de a uni profesionistii dreptului si de a evidentia rolul esential al sistemului judiciar pentru buna functionare a societatii”.
Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# maxtor 5 July 2024 02:07 +1
# maxtor 5 July 2024 16:04 0