27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 4.10.2022 – La vremuri noi, tot ei! Completul Negru se reuneste la ICCJ

Scris de: L.J. | pdf | print

4 October 2022 21:01
Vizualizari: 6250

* Daca lucrurile vor continua in acest ritm, s-ar putea ca profitul sa se transforme in pierdere. Cifrele vorbesc, nu noi. Despre ce industrie vorbim aflati dand click aici.


* Ambitia fostului primar, premier si apoi din nou primar al Clujului de a construi linie de metrou in Cluj-Napoca arde serios la buzunar Ministerul Transporturilor. Suma initiala, deloc mica, a fost majorata cu 36,5% fata de pretul inital, pentru a putea fi construite la cheie cei 21 km de linie cu 19 statii. La cate miliarde de euro se ridica investitia si in cat timp se preconizeaza ca va fi finalizata, aflati aici.


* Mai tineti minte primul Complet Negru al Inaltei Curti, format din judecatorii Ionut Matei, Ioana Bogdan si Cristina Rotaru (foto)? Acel complet care l-a condamnat pe fostul premier Adrian Nastase pe motiv ca este "simbolul coruptiei"? Completul a suferit in acesti ani schimbari de componenta, nelipsind insa in fiecare an macar un membru al sumbrei componente care a putut emite o astfel de motivare. Aflati insa ca de la inceputul anului viitor, Completul Negru se reuneste intr-o proportie de 66,6%, iar asta "gratie" reintoarcerii in instanta suprema a judecatoarei Cristina Rotaru, cea care a zabovit niste ani pe la INM (din 2017) si care acum vrea sa revina la Inalta Curte.


 

O face pentru a-si relua activitatea de judecata alaturi, probabil, de colega sa de complet Ioana Bogdan, cea care, la randul sau, a revenit la Inalta Curte de dragul obtinerii unui post de reprezentant al ICCJ, ca membru CSM in noul mandat al Consiliului. Nu spunem ca, odata intregit, va avea aceeasi faima ca in trecut (speram ca nu), insa va imaginati ce ar fi daca in complet se alatura si fina Ioanei Bogdan, judecatoarea Alina Ioana Ilie (vazuta ca loctiitoarea lui Rotaru pe vremea cat a fost plecata la INM)? Pana in acest moment, se aude ca judecatoarea Cristina Rotaru isi propune sa intre in linia intai la Inalta si sa fie cea care sa decida ce si cum trebuie facut, mai ales dupa plecarea sefului Sectiei penale, judecatorul Daniel Gradinaru. Noi credem ca nu va fi asa de usor pentru Rotaru sa se impuna, mai ales ca are deja concurenta serioasa. Cel putin la sefia Sectiei penale, daca cumva i-a trecut prin gand aceasta idee...


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 11 October 2022 20:09 0

va rugam,scrie in poza: "judecator dr."

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva