29 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 5.01.2023 – CSM cu usi inchise

Scris de: L.J. | pdf | print

5 January 2023 19:27
Vizualizari: 5269

* „Prudenta” este cuvantul de ordine in piata criptomonedelor in primele zile ale anului 2023. Motivul il aflati dand click aici.


* Statul roman pune la bataie peste 900 de milioane de lei pentru construirea unei autostrazi. Click aici ca sa vedeti in ce zona se amenajeaza drumul!


* Noul CSM isi intra in drepturi, oficial, din 7 ianuarie 2023, practic din 9 ianuarie, cand la sediul Consiliului Superior al Magistraturii se vor prezenta noii membri pentru chestiuni administrative precum preluarea birourilor, secretarelor, soferilor. Intre timp, in sediul CSM se schimba mocheta pentru noii membri, se fac birouri noi si se desfiinteaza sali de sedinte. Spre exemplu, sala de sedinta a procurorilor se desfiinteaza si se transforma in doua birouri, membri procurori sunt mutati la etajul 8, iar judecatorii... care pe unde doresc sa stea.


In timp ce la CSM se fac preparativele organizatorice, la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti s-a desfasurat joi, 5 ianuarie 2023, preluarea oficiala de mandat a noului Consiliu. Impropriu spus, totusi, preluare, caci aceasta nu a avut loc efectiv, de vreme ce la sedinta de constituire a noului CSM nu a participat niciun membru ales din vechiul Consiliu, ci doar doi membri de Drept, respectiv sefa ICCJ, Corina Corbu, si ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, judecatoarea suprema fiind de altfel si cea care a prezidat sedinta. Tot Corbu a fost si cea care l-a intampinat pe presedintele Klaus Iohannis in fata Facultatii de Drept, in prezenta presei (foto). Au avut loc strangeri de mana, saluturi si dusi au fost in sala unde jurnalistii nu au avut acces, si unde de zeci de minute deja il asteptau pe Iohannis noii membri. Ce mai, protocol pe linie, totul la dunga si nimic sa nu iasa in exterior. Caci nu a iesit! Sedinta transmisa online s-a desfasurat fara incidente, fara luari de pozitie, fara dificultati la vot, noul presedinte al CSM, respectiv judecatorul Daniel Gradinaru, si noul vicepresedinte, procurorul Daniel Horodniceanu, fiind votati in unanimitate pentru ocuparea acestor functii. Noi speram totusi ca noul Consiliu sa fie mai transparent decat cel care tocmai si-a incheiat mandatul, sa nu uite ca presa are rolul ei, iar dialogul este esential, pentru o informare corecta. De altfel, politica usilor inchise (nu stim daca dispusa de Iohannis sau nu) nu va da roade, ci va conduce doar la indoiala si suspiciuni. Avem totusi speranta in noul presedinte ales al CSM, caci are experienta la capitolul informare publica, dobandita inca de pe vremea in care se afla la Curtea de Apel Bucuresti, si ca se va asigura ca deciziile se vor lua intotdeauna transparent si vor fi comunicate asemenea. 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!


Comentarii

# maxtor date 6 January 2023 00:27 0

vezi poza: i-a intrat costumu la apa!(tehnic: se trage la uscare....)

# AF date 6 January 2023 09:17 +33

CSM este garantul independenţei justiţiei. Acesta este rolul lui constitutional. Independenta justitiei este un concept amplu care nu se rezuma doar la apararea magistratilor impotriva oricarui act de natura sa aduca atingere independentei sau impartialitatii magistratului. Independenta si impartialitatea unui judecator exista atata vreme cat persoana judecatorului este in sine una integra si responsabila. Valabil si pentru procurori. Independenta justitiei este despre infaptuirea ei in numele legii. Ceea ce implica mult mai mult. Asta trebuie sa fie preocuparea CSM-ului. Sa caute esenta constitutionala. “In hotărâre vorbește justitia și nu judecătorul”. Cand in hotarare vorbeste judecatorul (sau procurorul prin redarea rechizitoriului) si nu justitia, inseamna ca sistemul este profund gresit. Caz in care CSM trebuie sa caute solutii.

# DODI date 6 January 2023 10:32 +28

Pe ce mâini a ajuns țara asta! Nu se găsesc oameni cu verticală coloană vertebrașă și profesionalism în instalații decât pe listele vechii și noii Securități? Căci ”la vremuri noi, tot noi” spun cei din SRI. Și poza ne-o confirmă! Cleptomanul de la Cotroceni (reprezentul vechii Secuerități) își dă mîna cu reprezentanta pasărea SRI (reprezentanta Noii securități) pentru a parafa îngroparea definitivă a justiției române.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2023 – Adriana Stoicescu pleaca de la tribunal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva