13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 5.11.2023 – Bani pentru salariile restante de la DNA

Scris de: L.J. | pdf | print

5 November 2023 19:24
Vizualizari: 6477

* Unii vor spune ca este scenariu de distopie SF pus in practica. Altii, dimpotriva, vor privi aceasta masura ca pe un mare salt inainte. Noi, in schimb, va lasam sa va formati singuri o parere dand click aici.

* Continua sa se aloce sume de bani din Fondul de rezerva al Guvernului pentru plata salariilor din Justitie. Dupa suplimentarea de fonduri pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie, despre care am scris de curand (click aici pentru a citi), a venit randul DNA sa primeasca niste bani in plus.


 

Ministerul Justitiei a pus in dezbatere publica un proiect de Hotarare de Guvern pentru suplimentarea bugetului DNA pe anul 2023. Mai exact, DNA va primi 19 milioane de lei pentru plata drepturilor salariale restante – stabilite prin ordinul Procurorului General privind achitarea salariilor la un VRS (valoarea de referinta sectoriala) neplafonat de 605,225 lei, alte 2 milioane de lei fiind alocate pentru asigurarea desfasurarii activitatii parchetului anticoruptie, condus de Marius Voineag (foto).


Hotararea de Guvern arata in felul urmator:


Art. 1 – (1) Se aproba suplimentarea bugetului Directiei Nationale Anticoruptie pe anul 2023, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2023, la capitolul 61.01 'Ordine publica si siguranta nationala', titlul 10 'Cheltuieli de personal', cu suma de 19.000 mii lei credite de angajament si credite bugetare si la capitolul 61.01 'Ordine publica si siguranta nationala', titlul 20 'Bunuri si servicii', cu suma de 2.000 mii lei credite de angajament si credite bugetare.

(2) Sumele prevazute la alin.(1) sunt destinate achitarii drepturilor de natura salariale restante, stabilite potrivit actelor administrative emise in anul 2023, precum si pentru asigurarea desfasurarii activitatii, in conditii optime, a Directiei Nationale Anticoruptie”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva