1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 6.02.2024 – Inca un judecator tras pe dreapta pe motive psihice

Scris de: L.J. | pdf | print

6 February 2024 19:22
Vizualizari: 5719

* Date extrem de interesante despre piata asigurarilor au fost oferite de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Asa am aflat ca in 2023 dauna medie RCA platita pentru vatamari corporale a scazut cu peste 11%, iar cea pentru daune materiale a crescut cu aproximativ 13,6%. Dar mai multe puteti citi chiar dvs aici.

 

* Un drum de legatura cu Autostrada A1 ar putea sa apara in curand. Ministerul Transporturilor a pregatit proiectul, iar investitia se rididica la peste 480 milioane lei. Click aici pentru a afla mai multe informatii.


* Un nou judecator a fost suspendat din functie pe motiv de boala psihica. Decizia a fost luata in sedinta de marti, 6 februarie 2024, de Sectia pentru judecatori a CSM, fara a se preciza insa despre cine este vorba. Nu doar ca cei de la CSM (transparenti cum ne-au obisnuit) nu dezvaluie identitatea magistratului, dar mai nou nu spun nici cauzele suspendarii. Minuta hotararii Sectiei pentru judecatori face referire doar la art. 197 din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, care stabileste ca magistratii pot fi suspendati in caz de masuri preventive, dupa confirmarea rechizitoriului de catre judecatorul de camera preliminara si pe motiv de boala psihica. Cum nu stim sa fi fost saltat vreun judecator sau sa fi inceput judecata acestuia e limpede ca avem de-a face cu o suspendare pe motive psihice. Altfel, de neinteles secretomania asta a celor din CSM. Disperati sa nu fie certati de nimeni, o sa se sperie in curand si de umbrele lor.


* Exista doi, trei membri ai Sectiei pentru procurori a CSM (evident cu Laura Kovesi in suflet) care nu il suporta deloc pe seful DNA Marius Voineag (foto).


I-au dat aviz negativ acestuia la investirea in functie, au incercat sa impiedice numirea Mihaielei Iorga-Moraru la sefia Sectiei I DNA, iar acum s-au dat peste cap sa blocheze propunerea lui Voineag de delegare a procurorului Mihai Alexandru Stanciu la sefia DNA Constanta, in locul vestitului Andrei Bodean. Culmea, pentru acest lucru a fost folosita chiar presa de casa a fostei sefe DNA Laura Kovesi, unde au fost livrate lamentatiile procurorilor de la DNA Constanta, cum ca ar fi o problema cu delegarea. Planul a esuat in final, caci doar doi dintre cei cinci procurori din CSM au votat contra lui Voineag. Asteptam sa vedem noile ordine anti-Voineag transmise de la Parchetul European catre Sectia pentru procurori a CSM, via Marius Bulancea.* Inalta Curte de Casatie si Justitie mai ramane fara un judecator. De la 1 martie 2024 isi va inceta activitatea judecatoarea Magdalena Veronica Danaila, a carei pensionare tocmai ce a fost aprobata de Sectia pentru judecatori a CSM, in sedinta de marti, 6 februarie 2024.

Si tot in aceasta sedinta s-a dat liber la alte sapte pensionari. Este vorba despre judecatorii:

-Irinel Sapariuc (de la Tribunalul Botosani, judecator de supraveghere a privarii de libertate la Penitenciarul Botosani si la centrele de retinere si arestare preventiva din judetele Suceava si Botosani);

-Suzana Corina Artene (de la Tribunalul Constanta);

-Ion Grozavescu (de la Judecatoria Caracal);

-Diana Anca Cipleu (de la Judecatoria Alesd);

-Maria Silvia Portik (de la Judecatoria Gheorgheni);

-Corina Alina Foculescu (de la Judecatoria Strehaia);

-Anca Denisa Colibaba (de la Judecatoria Iasi).


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 7 February 2024 05:19 0

"in caz de masuri preventive" -o avea tese magareasca, pertussis este o boala respiratorie foarte contagioasa;mai in serios retinem "controlul de securitate" discretionar de la intrarile in tribunale, segregarea pe motive socio-profesionale;la aeroport nu merge asa,nu? multi s-ar sucari daca ar sti ca sefu ICCJ are pasaport diplomatic,nu stim,poate ca e cazu.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva