19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 6.11.2023 – Demisie cu rezervare de post la Tribunalul Bucuresti, pentru plecarea la Parchetul European

Scris de: L.J. | pdf | print

6 November 2023 19:19
Vizualizari: 5953

* Daca vi s-a parut haotica masura guvernului Ciolacu de limitare a platilor cu numerar, aflati ca lucrurile s-au complicat chiar mai mult. Click aici ca sa vedeti cum!


* Ziua Nationala ne-ar putea prinde cu o importanta lucrare de infrastructura finalizata. Unde anume si cum va arata ea aflati dand click aici.


* Fostul procuror Ioan Gligor Sabau (foto) – fost sef al PJ Beius, apoi, dupa rasunatoarea achitare din dosarul DNA, adjunct al PT Bihor – a trecut in tabara cealalta.La un an si jumatate de la pensionare, Sabau a fost admis in avocatura miercuri, 1 noiembrie 2023.


Iata postarea de pe Facebook a fostului procuror (vezi galerie foto):


Ca urmare a promovarii examenului de admitere, prin Decizia nr. 42 a Consiliului Baroului Bihor am dobandit calitatea de avocat incepand cu data de 01 noiembrie 2023.

In cadrul sedintei festive am depus juramantul alaturi de ceilalti colegi avocati admisi in profesie. A fost un moment solemn si plin de emotie, un pas spre noi provocari.

Dupa doua decenii in care, ca procuror, am fost reprezentantul Acuzarii, din 1 noiembrie, voi exercita nobila profesie de avocat, voi starui pentru un act de justitie drept, pentru un proces echitabil, cu respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti”.
* Ia uitati ce solicitare aici. Aflam din minuta Comisiei de lucru nr. 2 a CSM ca o judecatoare de la Tribunalul Bucuresti a facut o cerere de eliberare din functie prin demisie. Nimic deosebit pana acum. Deosebit e ca respectiva judecatoare vrea sa plece prin demisie din sistem, dar nu oricum, ci cu rezervarea postului de judecator la Tribunalul Bucuresti. O doleanta care, pe buna dreptate zicem noi, a fost respinsa de comisia de lucru din CSM (vezi facsimil). In ceea ce priveste identitatea judecatoarei, aceasta inca nu este cunoscuta, in minuta CSM trecandu-se doar initialele A.M.V.. Totusi, din cate ne-am informat, ar fi vorba despre judecatoarea Antoaneta Madalina Vlase, detasata in prezent la Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), si care ar avea in vedere ocuparea unui post la Parchetul European condus de Laura Kovesi.

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Cetateanul date 6 November 2023 20:08 0

Nu așa că îs PeNibiLi ăi de zic că nu or propus și nici nu or fost de acord!? Nu mai mult decât ciuma roșie cea degrabă iubitoare de tot felul de noi biruri, taxe, impozite și restricții. PS Vorba lui Mark Twain: ”Să zicem ca ești un idiot. Și să zicem ca ești membru al parlamentului. Dar asta înseamnă deja ca mă repet”. :lol:

# Ioana M. date 6 November 2023 21:00 +5

Cati cetateni nu ar vrea sa isi dea demisia cu "rezervarea postului detinut"? Sa se intoarca atunci cand au chef?

# Adio, dar raman cu tine?)) date 7 November 2023 01:25 +2

Numai la magistrati exista ciudatenia asta cu detasarile, prevazuta in lege. De ce nu ii detasam pe la vreo instituție interna sau internationala pe parlamentari, pe miniștri, pe președintele României? Când se satura, sa ia si ei săracii o pauza. Iar dacă vor sa demisioneze, sa le păstrăm locul în legislatura viitoare. Nu mai facem alegeri, ca au locuri rezervate.

# Berlin date 16 November 2023 18:13 0

A existat un membru CSM care a fost de acord cu cererea de demisie cu rezervarea postului. Unde a terminat facultatea de drept cel ce a votat pentru admiterea cererii?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva