24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 7.01.2024 – Planul lui Vasilica

Scris de: L.J. | pdf | print

7 January 2024 19:11
Vizualizari: 6293

 

* Foarte interesanta analiza colegilor de la Lumea Banilor in legatura cu pensiile de serviciu, asa-zisele pensii speciale. Tineti minte cat de mult ni s-a spus ca aceste pensii vor fi reduse atat din punct de vedere al cunatumului, cat si din punct de vedere al beneficiarilor. Ce credeti ca se intampla? Fix invers. Nu va spunem mai multe, ci va lasam sa vedeti dvs datele publicate aici.

 

* Consiliul Superior al Magistraturii isi va relua activitatea saptamana viitoare. Cu o noua conducere asigurata de judecatoarea Denisa Stanisor in calitate de presedinte, si procuroarea Emilia Ion in calitate de vicepresedinte. Prima sedinta va fi cea a Sectiei pentru procurori a CSM, marti, 9 ianuarie 2024, pentru ca judecatorii sa se intruneasca urmatoarea zi, miercuri, 10 ianuarie 2024. Tare curiosi suntem daca se va schimba ceva in modul de lucru sau vom avea aceleasi sedinte de 1 minut a anul trecut, facute asa in mod intentionat pentru ca nimeni sa nu inteleaga ce se petrece in CSM. Si pentru a arata, vezi Doamne, ca actualul CSM nu e plin de scandaluri la fel ca vechiul CSM, ca nu e “Cotetul Superior al Magistraturii”. O falsa teorie, caci vechiul CSM – cu bunele si relele sale – era un organism viu, cu oameni care isi aratau personalitatea indiferent de opiniile lor, nu o institutie unde se ridica manuta pentru a aproba o ordinea de zi stabilita si chipurile dezbatuta cu mare atentie in comisiile de lucru. Si cam asta e imaginea in sistem: actualul CSM este vazut ca fiind mult mai slab decat vechiul CSM.

 


* Nu toata lumea a fost luata prin surprindere de cererea de pensionare formulata de judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto) de la Tribunalul Cluj, in varsta de 48 de ani. Prin anumite medii se stia ca asta va face Vasilica. Si cica pensionarea nu este decat un pas dintr-un plan mai mare.


 

In acest sens, printre colegii sai circula doua scenarii. Unul care spune ca Vasilica va urma o cariera politica si se va inscrie in USR, urmand sa candideze la alegerile parlamentare din acest an. Al doilea scenariu e acela ca Vasilica va trece Prutul si se va duce la Chisinau, unde va incepe o cariera in magistratura (unii afirma ca Danilet ar avea deja promis un post la Curtea Suprema a Republicii Moldova), caci deja are cetatenie moldoveneasca, iar legaturile cu Republica Moldova sunt mai vechi prin intermediul Fundatiei Soros, care i-a platit 8.000 dolari de la Fundatia Soros Moldova drepturi de autor (click aici pentru a citi) pentru lucrarea “Arestarea – indrumar pentru practicieni” (vezi facsimil). Putina rabdare insa, si vom afla ce se intampla cu Vasilica Danilet. Cine stie, poate ca ramane sa faca in continuare educatie juridica elevilor (saracii elevi!) sau poate intra in avocatura. Oricum, un lucru e clar, credem noi: magistratura are doar de castigat de pe urma plecarii lui Cristi Vasilica Danilet.

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# E odihnit. date 7 January 2024 19:29 +2

A fost detasat la MJ, apoi mb CSM și l-a mai si suspendat CSM in ultimul an. Nu a muncit 25 de ani ca judecator. Este fresh, poate munci în continuare.

# Cetateanul date 7 January 2024 20:48 +3

Dacă un basarabean poate fi jude pe cocioc o să avem și un rus ceva șef pe la 3litere ori vreun nord coreean avocat al poporului!? :lol: Și ne mai mirăm de ce profesia îi așa de batjocură. PS Discuția îi despre constituțională nu aia supremă!

# Mark Wahlberg date 7 January 2024 22:56 +15

Pămpălăul ăla de Keanu Reeves e fiert tot de cand a auzit vestea, cică Danny Letz ăsta al vostru e în cărți pentru seria 6 John Wick. A cumpărat Soros franciza și surpriza e că noul film e muzical. Are și ceva bătaie. De joc.

# maxtor date 8 January 2024 12:03 +1

in varsta de 48 de ani? -dragon de foc,in anul dragonului de lemn....

# maxtor date 8 January 2024 12:05 0

" actualul CSM este vazut ca fiind mult mai slab " -se poate indrepta dar va fi mai rau....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva