18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 7.02.2023 – Nicusor bantuie din nou prin instante

Scris de: L.J. | pdf | print

7 February 2023 18:55
Vizualizari: 3598

* Guvernul Nicolae Ciuca vrea sa pedepseasca o noua forma de evaziune fiscala. Cati ani de inchisoare prevede proiectul de lege vedeti facand click aici.


* Fireste ca anul 2022 a marcat un reviriment in materie de trafic aerian dupa restrictiile pandemice, dar se pune intrebarea: aceasta revenire economica a egalat nivelul dinainte de 2020? Raspunsul il aflati dand click aici.


* La doua luni dupa ce primarul Capitalei Nicusor Dan (foto) a fost surprins la Tribunalul Bucuresti in timpul orelor de program, chiar daca primaria are suficienti juristi care sa o reprezinte in instanta (click aici pentru a citi), aflam ca „Plicusor Ban” si-a repetat acest narav, despre care unii suspecteaza ca ar fi de fapt o forma de a pune presiune pe judecatori.Totusi, de data aceasta edilul a mers la nivelul urmator: s-a dus sa se bage in sufletul magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti. Astfel, joi, 2 februarie 2023, Nicusor a fost prezent la cel putin doua completuri, unde a pledat personal in numele primariei, chiar daca – repetam – institutia nu duce lipsa de consilieri juridici. Unul dintre dosarele in care „Plicusor Ban” a raspuns a fost 10400/3/2021. Este vorba despre cauza in care Asociatia pentru Dreptul Urbanismului cere anularea Planului Urbanistic General al Capitalei, adoptata in 2000 si prelungit succesiv pana in zilele noastre.


* Va spuneam zilele trecute ca 23 de judecatori cer sa iasa la pensie (inclusiv trei de la ICCJ). Intre timp, doi dintre ei s-au cam razgandit. Nu de tot, ci doar au cerut ca Sectia pentru judecatori a CSM sa le amane cazurile.


Iata lista pensionarilor si a amanarilor:


I. Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat: (unanimitate)

1. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.03.2023, a domnului HINCU CEZAR, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

2. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.02.2023, a doamnei DORIN RODICA, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

3. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.02.2023, a doamnei NASTASIE VERONICA, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

4. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei OCHEA NELA IULIANA, judecator la Curtea de Apel Craiova.

5. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.03.2023, a doamnei judecator IONESCU GABRIELA, presedinte al Sectiei I-a civila a Curtii de Apel Craiova.

6. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei PURICE DELIA, judecator la Curtea de Apel Cluj.

7. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei MARACINEANU DORANDA, judecator la Curtea de Apel Galati.

8. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.03.2023, a domnului judecator BUNEA LUCIAN, presedinte al Sectiei de litigii de munca si asigurari sociale a Curtii de Apel Craiova.

9. Eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului judecator MOTOLEA MARIUS-AUREL, judecator la Curtea de Apel Alba Iulia.

10. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei judecator LAZAR MARIANA-VIOLETA, presedinte al Sectiei penale a Tribunalului Bistrita-Nasaud.

11. Eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului judecator MASTACAN ERICH-EMILIAN, presedinte al Sectiei civile a Tribunalului Ilfov.

12. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei judecator BULIGA IONELA SPERANTA, presedinte al Tribunalului Specializat Mures.

13. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei ROMAN NATALIA FLOAREA, judecator la Tribunalul Specializat Mures.

14. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.03.2023, a doamnei POPESCU OTILIA CESARINA, judecator cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Gorj.

15. Eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului CIUMA OVIDIU GEORGE, judecator cu grad profesional de curte de apel la Judecatoria Oradea.

16. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei BRESUG DENISSA-TINONIA, judecator cu grad profesional de tribunal la Judecatoria Constanta.

17. Eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului BADULESCU AURELIAN GABRIEL, judecator la Judecatoria Craiova, delegat in functia de presedinte al Judecatoriei Dragasani.

18. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei CALIN NICOLETA, judecator la Judecatoria Brasov, in prezent desemnata in calitate de judecator titular de supraveghere a privarii de libertate la Penitenciarul Codlea si Centrele de retinere si arestare preventiva de la IPJ Brasov si IPJ Covasna.

19. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei SALCU-POP IOANA-CRISTINA, judecator la Judecatoria Alba Iulia, delegata in functia de presedinte al Judecatoriei Sebes.

20. Eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului GRECU FLORIN MARIUS, judecator cu grad profesional de curte de apel la Judecatoria Craiova.

21. Eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului LITA MARIUS, judecator cu grad profesional de curte de apel la Judecatoria Ramnicu Valcea

II. De asemenea, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat: (unanimitate)

1. Amanarea discutarii cererii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei ITUL CARMEN RIBANA, judecator cu grad profesional de tribunal la Judecatoria Petrosani, delegata in functia de presedinte al instantei, ca urmare a solicitarii doamnei judecator.

2. Amanarea discutarii cererii de eliberare din functie, prin pensionare, a doamnei BELDIANU DIANA CRISTINA, judecator cu grad profesional de curte de apel la Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti, ca urmare a solicitarii doamnei judecator”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 8 February 2023 13:02 -2

"nicusor-bantuie" doar Ion Dinca Teleaga nu se interesa de termia din sala de judecata.....cu acest prilej cerem introducerea fotoliilor de piele prin sali,macar la Inalta.

# maxtor date 8 February 2023 23:23 -1

-au fost FATZA IN FATZA,nimic nu bate asta.(nicu shordanezu si aia/alea care nu au fugit de la catedra sau cum se spune la massa aia ritualica; "mano-a-mano",bila alba)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva