16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

Scris de: L.J. | pdf | print

7 December 2022 19:46
Vizualizari: 6441

* Gigantul bancar Goldman Sachs planuieste sa cheltuiasca zeci de milioane de dolari pentru a cumpara sau a investi in companii cripto. Si totul se intampla dupa prabusirea bursei FTX. Puteti citi aici intregul plan.


* Incepe modernizarea Porturilor Braila si Galati. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu tocmai ce a semnat contracte de cateva sute de milioane de lei pentru imbunatatirea capacitatii operationala a celor doua porturi. Click aici pentru a citi mai multe detalii.


* Sectia pentru judecatori a CSM a incheiat interviurile de la concursul pentru promovarea la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Miercuri, 7 decembrie 2022, au avut loc ultimele interviuri.


 

Nu se cunosc deocamdata rezultatele, insa ele vor fi anuntate joi, 8 decembrie 2022. Asa ca stati cu ochii pe Luju, caci de la noi veti afla cine sunt magistratii care incepand cu 2023 vor activa sub conducerea Corinei Corbu (foto). Altfel, trebuie sa amintim ca la acest concurs s-au inscris 47 de candidati, unii dintre ei retragandu-se inainte de sustinerea probelor, acestia concurand pentru 15 posturi disponibile:

- 4 posturi la Sectia I civila a ICCJ;

- 6 posturi la Sectia penala a ICCJ;

- 5 posturi la Sectia de contencios administrativ si fiscal a ICCJ.


* Soarta celebrului judecator Mihai Radu Roman (deja sanctionat disciplinar cu retrogradarea de la Tribunalul Ilfov la Judecatoria Buftea), zis si “judecatorul 69”, va fi decisa de urmatorul Consiliu Superior al Magistraturii, cel care isi va incepe activitatea in ianuarie 2023. Asa cum am dezvaluit deja, Roman a fost trimis in judecata disciplinara in alte doua dosare disciplinare, fiind acuzat de “atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii” si “neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”. Mihai Radu Roman a avut termen la Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara miercuri, 7 decembrie 2022, insa a primit amanare. Si inca una generoasa, pana la 1 februarie 2023.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.04.2024 – Rebranding la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva