21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 7.12.2023 – Se anunta proteste spontane in instante

Scris de: L.J. | pdf | print

7 December 2023 21:41
Vizualizari: 7014

* Iata o stire pentru cei care sunt jucatori pe piata cripto. Binance suspenda de la tranzactionare o moneda stabila in euro. Click aici pentru a afla ce se intampla.


* Va vine sa credeti asa minune? Cica vom avea o autostrada catre litoral, si mai departe de Constanta. Una care va face legatura intre Autostrada de Centura a Constantei (A4) si sudul litoralului romanesc. Mai multe detalii au fost oferite de publicatia infrapress.ro, putand fi citite aici.


* Guvernul se joaca cu focul in cazul drepturilor salariale si a restantelor pe care trebuie sa le primeasca magistratii si personalul din instante si parchete. Exista deja o stare de tensiune extrem de ridicata printre magistrati si grefieri in legatura cu acest subiect, din cauza jocului de-a alba-neagra pe care il fac guvernantii.


Discutiile privind acordarea drepturilor cuvenite nu au avut pana acum niciun efect, si nici nu sunt semne ca situatia va fi rezolvata. Grefierii au amenintat deja ca vor declansa ample actiuni de protest care vor paraliza sistemul, in cazul in care Executivul refuza in continuare sa aloce banii pentru plata salariilor integrale si a restantelor. Noi auzim insa ca ar exista un risc iminent de declansare a unor proteste. Surse avizate au dezvaluit pentru Lumea Justitiei ca deja exista instante in care grefierii discuta despre inceperea unor proteste spontane, chiar in aceste zile. Iar asta pentru ca din ce in ce mai multi considera ca doar prin actiuni radicale isi pot primi drepturile stabilite prin hotarari judecatoresti.


* Intre timp, in plin scandal legat de banii magistratilor si grefierilor, cinci judecatori au pus roba in cui. Sectia pentru judecatori a CSM tocmai ce a aprobat eliberarea din functie prin pensionare a urmatorilor:

- judecatoarea Doina Popescu, de la Curtea de Apel Suceava;

- judecatorul Lucian Constantin Craciunoiu, presedintele Curtii de Apel Ploiesti;

- judecatoarea Cristina Izabela Colceag, presedinta Sectiei a II-a civile a Tribunalului Dolj;

- judecatoarea Angela Tatiana Pop, de la judecatoria Aiud;

- judecatoarea Ioana Florentina Popa, presedinta Judecatoriei Beius.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 7 December 2023 22:04 +28

urat,f.urat: intelegem ca Guvernu a dat bani pt. judecatori dar nu pt. grefieri...saboteaza Justitia!

# Lila Limița date 7 December 2023 23:36 +283

Părerea mea e că cineva incearcă să inflameze spiritele,banii se vor da pt că de asta mai există legi in țara asta!

# Cetateanul date 7 December 2023 23:58 0

Mucles! Că când or venit ciordache cu dracnia să deie drepturi urlau isteric dimpreună cu ferejerijdi pe trepte. Nația...șu profesiunea... au fix ce merită.

# Alin date 8 December 2023 07:11 +118

Maxtor, nu s-au dat bani nici pentru judecatori. Vor protesta si judecatorii, asta e clar si vor sustine protestele grefierilor. Iar de lluna aceasta, salariile judecatorilor mai scad cu 350 lei prin taierea unui element salarial.

# daniela date 8 December 2023 10:03 0

ecialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea si al personalului care functioneaza in cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice, cu modificarile si completarile ulterioare, in anul 2024, pensiile de serviciu stabilite in conditiile legii nu se actualizeaza cu rata medie anuala a inflatiei”.DISCRIMINARE

# Sophis date 8 December 2023 12:37 -1

HG nr 1.183 din 29.11.2023. Salarii integrale, chirii, diurne transport pentru bugetul CSM.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva