24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 8.01.2024 – Presiune pe CJUE pentru un act de justitie viciat

Scris de: L.J. | pdf | print

8 January 2024 19:54
Vizualizari: 5595

* 160.000 de euro: atat trebuie sa plateasca o companie nationala dupa o demitere ce s-a dovedit a fi abuziva. Click aici pentru a citi mai multe detalii despre proces.


* O alta companie nationala are un nou director general. Interimar, e drept, dar care a mai condus in trecut societatea, avand o activitate apreciata. Unde a avut loc mutarea, aflati de aici.


* Vai, dar ce avem noi aici?! Vedeta nationala Cristi Vasilica Danilet (foto) si-a pus in cap propriii fani #rezist.E de ajuns sa aruncati o privire pe contul de Facebook al judecatorului de la Tribunalul Cluj (click aici), ca sa vedeti cate injuraturi isi ia menestrelul in comentarii din partea hashtagistilor, din pricina ca s-a pensionat la doar 48 de ani si ca va incasa o pensie barosana – de peste 5.000 de euro, se aude.

Unii dintre #rezistenti au mers pana intr-acolo, incat sambata, 6 ianuarie 2024, au creat pe Facebook „Grupul celor mandri ca ii platesc pensie speciala lui Cristi Danilet”. Initial, denumirea grupului era „Fericiti si mandri sa ii platim pensie speciala lui Cristi Danilet” (vezi facsimile).

Sa fim bine intelesi: noi nu spunem ca Danilet nu are dreptul la aceasta pensie. Noi doar remarcam ca propaganda #rezist anti-magistrati (mai precis, anti-pensii de serviciu) loveste acum fix intr-unul dintre corifeii hashtagismului mioritic. CSF? NCSF!

 * Ati citit probabil scandaloasa motivare a judecatoarelor ICCJ Rodica Aida Popa, Oana Burnel si Simona Cirnaru, care au infierat deciziile CCR si ICCJ pe prescriptie, acuzand ca acestea genereaza un risc sistemic de impunitate. Adica, vezi Doamne, din cauza CCR si ICCJ nu sunt trasi la raspundere infractorii, ca si cum nu e vina procurorilor si a judecatorilor ca dosarele se prescriu. In fine, cine nu a citit motivarea celor trei judecatoare o poate face aici.

Dar ia sa vedeti ce am auzit dupa ce am publicat articolul. Cica asemenea motivari prin care deciziile CCR si ICCJ pe prescriptie sunt denuntate ca fiind generatoare de risc sistemic de impunitate ar face de fapt parte dintr-o strategie prin care se doreste sa se puna presiune pe Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) in vederea deciziei pe care aceasta trebuie sa o pronunte in problema aplicarii deciziilor CCR si ICCJ privind prescriptia in cazurile de coruptie. Caci CJUE a fost sesizata de niste judecatori #rezist si ahtiati sa bage oamenii la puscarie chiar si cu incalcarea drepturilor, care au cerut voie sa nu aplice deciziile CCR pe prescriptie in dosarele de coruptie. Revenind, asemenea motivari (precum cea a judecatoarelor Rodica Aida Popa, Oana Burnel si Simona Cirnaru) vor fi folosite la CJUE de tabara #rezist (sustinuta puternic de elemente din vechiul Sistem de teroare), unde se va incerca sa se arediteze ideea ca judecatorii ICCJ nu ar fi de acord cu deciziile CCR si ale instantei supreme pe prescrptie. Ceea ce e total fals, deci o inducere in eroare a CJUE, intrucat exista doar cateva personaje de acest gen, in timp ce judecatorii adevarati de la Inalta Curte nici nu si-au pus problema sa nu aplice decizii obligatorii ale CCR si ICCJ referitoare la prescriptie. Oricum, jocul facut este extrem de periculos si contrar suveranitatii nationale.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Io date 8 January 2024 20:25 +5

Ce va mirati ? Centrul de Arbitraj de la Viena. a hotarat asta.Ca instantele nationale nu sunt de nasul Companiei nationale...pe banii nostri. Dar eu sunt curios ce clauze si -au bagat maestrii in Contractul ala de administrare? De multe ori,, clauzele sunt doar in favoarea lor si in defavoarea Companiei . Si aici ar trebui cercetat.Statul...neaparat de cei ce trebuiau sa il apere.

# Just date 8 January 2024 21:46 +3

Spuneti ca faptele se prescriu din vina magistratilor, care fac uitate prin sertare dosarele infractorilor. Ok, ce se intampla in aceste cazuri ? De ce nu raspunde niciun magistrat pt toate aceste prescriptii regizate?? Nu doar ca nu ii sanctioneaza nimeni, ba din contra, statul le plateste din bugetul public pensii lunare de 5-6.000 euro, asta da dreptate!

# Cârcotaș date 8 January 2024 22:06 +10

România este supusa unei conspirații contra ordinii statale, o lovitura anticonstitutionala de când Băsescu s-a pus în genunchi în fata licuricilor. Șoriceii ăștia vioi de prin organizațiile lor cu sediul în cutii poștale sunt sprijiniți din afară pentru ca prin dezbinare se stăpânește po******ția cel mai eficient. Trădătorii ăștia sunt uniți de același plan dar fiind obtuzi nu realizeaza ca vor fi sacrificați la urma. Serviciul român de informații doarme?

# Cris date 9 January 2024 23:08 0

Problema este ca, in acest context, dreptatea nu prea mai pare dreptate .... Si poate au dreptate judecatorii din alte tari sa aiba dubii despre justitia din Romania. Daca peste 6000 de dosare au fost inchise cu hotarari definitive datorita acestor decizii, si de maine 1000 ar fi condamnati prin ignorarea acestor decizii...contrar a ceea ce s a intamplat.. s ar putea spune ca nu toti suntem egali in fata legii. Unii nu, altii da... in aceiasi tara... nu poate fi in regula. Poate ca singura solutie echitabila este aplicarea pentru viitor si nu pentru trecut.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva