15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 8.06.2023 – Pohta lui Predoiu: dosarele cu magistrati, inapoi la DNA

Scris de: L.J. | pdf | print

8 June 2023 18:24
Vizualizari: 6312

* Un nou scandal izbucneste pe piata cripto. De data aceasta este vorba despre redirectionarea, atentie, a 12 miliarde de dolari. Detalii despre ce se intampla cu exactitate puteti afla de aici.


* Finalizarea unei importante lucrari de infrastructura din Bucuresti se amana din nou. Anuntul a fost facut de primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, care a mutat data inchiderii santierului din vara in toamna. Click aici ca sa cititi despre ce lucrare este vorba.


* Cam ciudata insistenta ministrului Justitiei Catalin Predoiu (foto) in ceea ce priveste dosarele penale care privesc magistratii.


 

La Ministerul Justitiei au avut loc in ultimele doua zile interviurile pentru functiile de prim-adjunct PICCJ, adjunct PICCJ, adjuncti DNA si adjuncti DIICOT. Comisia de interviuri a fost condusa de Catalin Predoiu, curios din fire sa afle de la anumiti candidati ce opinie au in legatura cu o posibila noua modificare a competentei de anchetare a magistratilor. Mai exact, DNA sa aiba din nou competenta de a investiga magistrati. Dar de unde pana unde aceasta problema, in conditiile in care abia ce s-a constituit noua structura de anchetare a judecatorior si procurorilor, la nivel de PICCJ si parchete de curti de apel? Ei bine, oamenii din sistem vorbesc despre faptul ca Predoiu tatoneaza terenul si induce incet, incet posibilitatea revenirii competentei pe magistratila DNA, pentru ca cica Predoiu asta ar vrea sa faca. Sa mute dosarele cu judecatori si procurori la parchetul anticoruptie. Iar o asemenea masura nu va insemna altceva decat reinstaurarea totala a Sistemului care a condus prin teroare Romania pana prin 2018, in conditiile in care acelasi Predoiu a refacut deja “Binomul SRI-parchete” prin reintorducerea serviciilor in dosarele penale.


* O cerere de pensionare s-a pierdut pe drum. Asa cum am scris la vorbele de fumoar de miercuri, 7 iunie 2023, Sectia pentru judecatori a CSM avea programate pe ordinea de zi a sedintei de joi, 8 iunie 2023, 14 cereri de pensionare (click aici pentru a citi). Au fost discutate, insa nu toate, ci doar 13. Mai precis, desi fusese pusa pe ordinea de zi a sedintei (vezi facsimil 1), cererea judecatoarei Carmen Salomee Rata-Alexandrescu de la Tribunalul Brasov nu s-a mai regasit pe ordinea de zi solutionata de Sectia pentru judecatori a CSM. Nu apare insa nici la cererile de pensionare amanate, nici ca fiind respinsa, nici ca fiind retrasa. Pur si simplu a disparut. Cine stie ce s-o fi intamplat... Altfel, dintre cele 13 cereri de pensionare ramase, 11 au fost admise, iar alte doua au fost amanate la cerere, asa cum a fost amanata si o solicitare a judecatorului Daniel Surdoiu de la Tribunalul Gorj de renuntare la pensionare (vezi facsimil 2).

 

 


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# DODI date 8 June 2023 20:19 +2

LUJU îi atribuiți prea multe merite pupincuristului PERDOIU, cel care ocupă această funcție cu ordin de la șefii lui din SRI de a reface ”câmpul tactic”. Mai ales acum că CCR a fost cu botul pe labe, Parlamentul și guWERNER cântă aceeași melodie iar habarniștii din UE sunt intoxicați cu informații eronate despre sistemul juridic românesc. Așa că Perdoiu nu face decât să cânte în avanpremieră melodia Noii securități pentru a ne obișnui cu perspectiva de zăbrele și libertăți trunchiate.

# M a r s mai Pred date 9 June 2023 18:59 +72

Afara cu acesta sa vina unul care intelege justitia

# maxtor date 10 June 2023 07:33 0

"DNA sa aiba din nou competenta " -daca e cu anti-coruptia morală nu stim cine mai scapa.....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva