9 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 8.08.2023 – Noile modificari la pensiile magistratilor sunt neconstitutionale

Scris de: L.J. | pdf | print

8 August 2023 17:58
Vizualizari: 6002

* O importanta companie de tehnologie financiara si-a lansat propria criptomoneda. S-a intamplat luni, 7 august 2023, dar mai multe informatii aflati de aici.

 

* A fost semnat un contract de 2 miliarde de lei. Obiectul: achizitia a zeci de trenuri electrice. Click aici pentru a vedea data de la care romanii vor circula cu trenuri de ultima generatie.


* Nu exista vreo sansa ca noile modificari pentru pensiile magistratilor, aparute in tabelul cu amendamente care circula prin mediile juridice si pe care Lumea Justitiei l-a prezentat aici, sa treaca de Curtea Constitutionala a Romaniei. Teoretic nu exista, caci la ce se intampla in Romania ne putem astepta la orice. Mai exact, o buna parte din amendamentele propuse, ca urmare a deciziei CCR din 2 august 2023 care a declarat neconstitutional proiectul initial pentru taierea pensiilor magistratilor, sunt la randul lor neconstitutionale. Si nu o spunem noi, ci asta este opinia generala in randul sistemului judiciar. Evident, in momentul de fata nu discutam decat despre niste amendamente care, desi din cate am auzit noi au fost gandite la Comisia de munca din Camera Deputatilor, nu au fost asumate oficial de coalitia de guvernare. Probabil este doar un draft, care va mai suferi ceva schimbari. Mai multe insa despre problemele din amendamentele la proiectul de lege privind pensiile de serviciu ale magistratilor veti putea citi in editia de maine.


* Ramanem la aceeasi tema. Amendamentele despre care vorbeam mai sus au fost lucrate, atentie, nu doar in baza deciziei CCR din 2 august 2023, care a declarat neconstitutional proiectul de lege privind pensiile magistratilor (decizie publicata in Monitorul Oficial luni, 7 august 2023), ci si pe baza raportului facut de presedintele Curtii Marian Enache (foto), raport care intr-adevar a stat la baza deciziei CCR.


Am dedus asta din observatiile marginale care se regasesc la tabelul cu amendamente. Spre exemplu, la punctul 8 se precizeaza urmatoarele: “Recalcularea pensiilor in plata se elimina. A se vedea Concluzii, pag. 26 si urm. In ce priveste acordarea bonificatiei celor cu peste 25 de ani vechime, a se vedea Concluzii CCR, pag. 32 si urm (vezi facsimil 1). Deci se face trimitere la “Concluziile CCR” de la pagina 32 si urmatoarele. Totusi, decizia CCR are doar 30 de pagini... (vezi facsimil 2).

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Cetateanul date 8 August 2023 19:19 +92

Întreb pentru un prieten: cât de tâmp poți fi să nu pricepi că pensia de serviciu are legătură cu anii de serviciu iar nu cu vârsta? PS Deh... așa se întâmplă când scrii texte dimpreună cu mămăițe de pe la cășile teritoriale ori cu absolvenți de profesională jurnalistică și de drept la privată, specialiști, autoproclamați, în "muncă", specializați în fapt la locul de "muncă".

# Popescu date 8 August 2023 23:34 +5

La Ministerul Muncii este in prezent secretar de stat din partea pnl unul Dobrescu Florin din Braila, fost ajutor sef de post si sef de post, facut ofiter la apelul bocancilor direct din subofițer. Dupa ce a iesit la pensie ca ofițer, fara sa vada Academia de Poliție, a fost pus inițial Prefect al jud. Braila, secretar la Turism si acum la Muncă, sa se ocupe de pensii!!!. Va dati seama cati sunt ca asta? Pe mana cui a ajuns tara?

# AvemJustiție date 9 August 2023 04:44 -4

@Cetățeanul, Cine te-a mințit că pensia de serviciu nu are legătură cu vârsta? Sau na, la pensiile magistraților trebuie să nici nu muncești că oricum iei pensie mare. :D

# Cetateanul date 9 August 2023 08:42 +8

Drăguță "@AvemJustiție"... în viață poți să taci și să pari inteligent ori poți scrie și risipești orice îndoială.

# maxtor date 9 August 2023 18:21 0

am dat deja controlu stb cu "nelegala" (taxa de calatorie..), bagam si cu neconst....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva