24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

Scris de: L.J. | pdf | print

8 December 2023 19:16
Vizualizari: 10437

* Cea mai mare platforma cripto din SUA lanseaza noi servicii. Utilizatorii vor putea trimite fonduri prin intermediul retelelor sociale si a platformelor de mesagerie, intre care Facebook, TikTok, WhatsApp sau Telegram. Mai multe informatii cititi aici.

 

* A produs haos in tafic decizia “inteleapta” a primarului Capitalei Nicusor Dan de a se apuca de repararea Podului Grant toamna, cand orasul este plin, in loc sa faca acest lucru vara, in perioada de concedii. Acum, Nicusor Dan a venit cu o noua veste. Click aici pentru a o afla.

 

* Asta ar fi lovitura de gratie pentru Guvernul Romaniei. Fiti atenti ce se discuta prin instante: cica ar fi fost lansata o propunere, agreata de foarte multi judecatori, pentru a contracara in mod decisiv refuzul Executivului de a pune in aplicare hotararile judecatoresti si de a achita drepturile salariale integral si restantele salariale pentru magistrati si personalul din instante si parchete. Iar propunerea este una radicala. Mai exact, judecatorii sa boicoteze Birourile Electorale, adica sa refuze sa faca parte din Birourile Electorale cu ocazia alegerilor din 2024 (vom avea patru randuri de alegeri: europaltamentare, locale, parlamentare si prezidentiale). Practic, un asemenea boicot ar duce la blocarea alegerilor. Nu ar fi tare?


 


* Si in acelasi context al scandalului legat de refuzul Guvernului de achita drepturile salariale cuvenite magistratilor si grefierilor, auzim ca exista instante unde se analizeaza declansarea unor proteste similare celor facute de grefieri vineri, 8 decembrie 2023, adica prin suspendarea activitatii (foto). Daca judecatorii vor face asta sau nu, ramane de vazut. Cert este ca din informatiile noastre saptama urmatoare ar urma sa fie convocate adunari generale ale judecatori in anumite instante, pentru a se discuta posibilitatea declansarii unor proteste pana cand Guvernul va remedia problemele de salarizare.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Io date 8 December 2023 21:20 +100

Bani,bani, dati cati mai multi bani. Ei...dar cand e vorba de respectarea justitiabilului....care plateste taman banii lor...mai greu...cu redactarea hotararilor...cu amanarea pronuntarilor, care nu respecta termenele din procedura...Toata lumea sa respecte legea! Mai putin ei....

# Bravo Secu date 8 December 2023 23:06 +91

A gândit bine Secu manevra. Mai era o posibilitate de blocare a alegerilor și rămânerea lăutarilor ăstora la putere : începerea războiului pe teritoriul României. Da le e cam teama cu legea martiala sa nu i scurteze lumea din înălțime. Asa ca au gândit manevra asta cu salariile magistraților. Bravo Secu sunteți magistrali în metode

# Blabla date 9 December 2023 20:20 -22

Io- ce sa vezi si cei din justitie platesc taxe si impozite. Iar guvernul putea plati din 2018 de cand e dator

# Io date 10 December 2023 17:15 +1

@blabla: toti cei care si-au castigat drepturi salariale in instanta, asteapta 5 ani pana canf incaseaza tot.Asa el legea.Ca si legea alegerilor. Dar ce sa vezi? Toti teebuie sa respecte legea.Cu niste exceptii...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva