29 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 9.01.2023 – Candidati bagati la secret

Scris de: L.J. | pdf | print

9 January 2023 19:04
Vizualizari: 6460

* Semne rele la inceput de an pentru Romania. Deficitul balantei comerciale a explodat anul trecut. Click aici pentru a citi toate datele.

 

* Apar sensurile giratorii modulare in Capitala. Un sens giratoriu modular costa circa 100.000 euro, dar mai multe informatii puteti citi aici.

 

* Decizie deloc inspirata luata de Inspectia Judiciara condusa de judecatoarea Roxana Petcu (foto). Pentru prima data numele candidatilor de la concursul pentru numirea in functia de inspector judiciar sunt secretizate.


 

Inspectia a scos la concurs sapte posturi de inspector (cinci la Directia de judecatori, doua la Directia de procurori), iar interesati s-au aratat 15 magistrati. Cine sunt ei nu se stie, asta intrucat Inspectia Judiciara a publicat pe site-ul propriu doar niste coduri de concurs (vezi facsimil 1). Asta desi pana acum numele candidatilor erau publice, nu era nimic de ascuns. Or, brusca secretizare poate da nastere la speculatii, de genul ca poate printre candidati e vreo ruda sau vreo pila de-a cuiva de prin Inspectie sau de prin sistem. Sau poate ca este noua modalitate de a se baga sub pres lipsa de preagtire a unora dintre candidati, caci stiti doar ca au fost cazuri in care niciunul dintre cei care s-a prezentat la concurs nu a reusit sa promoveze, luand note rusinoase. Oricum, daca ne punem in cap sa aflam cine sunt candidatii bagati la secret, stiti ca o facem fara prea mari probleme, dar ideea ca o asemenea masura de secretizare a unor candidati nu face deloc bine Inspectiei Judiciare.

 * Gata: fostul simplu membru CSM Bogdan “Bobita” Mateescu a devenit mare presedinte de tribunal, chiar daca in viata lui nu a activat la vreun tribunal si nu a judecat in complet colegial decat dosarele disciplinare din CSM. Cine deschide pagina de internet a Tribunalui Valcea poate citi cu admiratie urmatoarele: “Presedinte instanta: judecator Mateescu Bogdan” (vezi facsimil 2). Parca e totusi prea mic scris, dar merge si asa. Pacat este insa ca Mateescu nu va sta prea mult pe la Tribunalul Valcea. Stiti doar informatiile de prin sistem cum ca in viitorul apropiat Mateescu va fi luat cu delegare la Curtea de Apel Bucuresti (doar are grad de curte de apel desi nu a profesat decat la judecatorie), urmand ca apoi cu prima ocazie sa fie pus cu delegare presedinte al Curtii de Apel Bucuresti. Frumos, noi abia asteptam. Pana atunci, va vom tine la curent cu activitatea judecatorului Bogdan “Bobita” Mateescu de la Tribunalul Valcea, presedinte de instanta.

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# IJ date 10 January 2023 07:35 +362

Ca sa fii admis la Inspectia judiciara trebuie doar sa fii extrem de prost si obedient. Daca ai si sustinere politica prinzi si o functie de connducere. Rezultatele activitatii acestei institutii sunt mai mult decat graitoare ref la competenta celor care o populeaza.

# dragos barna date 10 January 2023 10:53 +19

ar trebui urgent desfiintata si realocati banii la.SUPC si posturi, baza materiala, etc.

# V date 10 January 2023 13:35 +249

Si SIIJ / SUPC sunt de aceeasi calitate (slaba) si cu aceleasi rezultate "notabile" precum cei de la Inspectia judiciara. Sunt institutii create pentru a scapa de magistratii incomozi.

# Culmea justiției date 12 January 2023 14:57 +106

Un cetățean îi trimite unui șef de ocol silvic, ajuns apoi secretar de stat responsabil de păduri, mai multe imagini cu arbori tăiați ilegal în pădurea pe care oficialul o păzea. Îi cere să dispună controale. Șeful de ocol nu-i răspunde la mesaje, în schimb îi face plângere penală reclamantului. Motivul: imaginile cu arborii tăiați i-au produs „o stare de temere care au avut drept repercusiuni desfășurarea deficitară a vieții de familie”. Un procuror de la Parchetul Câmpulung Moldovenesc se lasă convins de aceste argumente și consideră că șeful de ocol ajuns demnitar a fost hărțuit de cetățeanul care a semnalat tăierile ilegale. Omul este inculpat și trimis în judecată. Iată un exemplu relevant despre cum se înfăptuiește justiția la un parchet dintr-un oraș mic de provincie din România.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2023 – Adriana Stoicescu pleaca de la tribunal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva