23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 9.01.2024 – Judecatoarea batuta s-a intors in sala (Video)

Scris de: L.J. | pdf | print

9 January 2024 20:26
Vizualizari: 7158

* Medicilor de familie le-a ajuns cutitul la os. Ce a facut guvernul Ciolacu, de si-a pus in cap aceasta categorie profesionala, aflati dand click aici.


* Atentie, soferi! Se schimba rovinieta. Ce trebuie sa faceti ca sa nu fiti amendati, vedeti cu un click aici.


* Judecatorul Rustin-Petru Ciasc (foto) de la Tribunalul Caras-Severin vrea sa ramana sef. Sectia pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii va discuta miercuri, 10 ianuarie 2024, daca ii va prelungi sau nu delegarea in functia de presedinte de la Sectia penala a instantei.Va suna cunoscut numele lui Rustin Ciasc? Va credem. In decembrie 2023, fosta deputata PSD Luminita Jivan a primit de la Curtea de Apel Timisoara 35.000 lei daune morale pentru sase zile de privare nelegala de libertate. Ciasc a arestat-o preventiv pe Jivan in decembrie 2021, printr-o incheiere despre care CA Timisoara a stabilit ca era nemotivata si continea un copy-paste masiv din referatul DIICOT (click aici pentru a citi).

Revenind: pe aceeasi lista de judecatori care solicita prelungiri de delegari in functii de conducere, o remarcam pe Mihaela-Daniela Joga, cea mai longeviva sefa de instanta din Romania, care conduce Judecatoria Lehliu-Gara inca de la 1 ianuarie 2002. Da, ati citit bine: dupa ce a detinut cele doua mandate consecutive de cate trei ani la care legea ii da dreptul prin numire (2002-2005, apoi 2005-2008), judecatoarea a obtinut delegari succesive in ultimii 16 ani, din jumatate in jumatate de an. Foarte bine – nimic de zis. Noi doar remarcam acest record national.

Nu in ultimul rand, CSM trebuie sa discute prelungirea delegarii in functia de presedinta a Tribunalului Bucuresti pentru judecatoarea Gabriela-Mihaela Risnoveanu, cea care a fost initial delegata la sefia TMB in ianuarie 2023, odata cu alegere ca membra CSM a presedintei din acel moment a instantei, judecatoarea Laura-Mihaela Radu (vezi facsimil).

 * Va prezentam saptamana trecuta uluitorul caz al americancei Mary-Kay Holthus, judecatoare la Tribunalul Clark din statul Nevada. Chiar in timp ce citea sentinta, magistrata s-a pomenit nici mai mult, nici mai putin decat asaltata de inculpat: barbatul efectiv s-a aruncat asupra ei din sala, peste pupitru, ca s-o bata. Din fericire, Holthus a scapat cu rani superficiale. Din nefericire, jandarmul de sedinta care s-a batut cu agresorul a ajuns in spital (click aici pentru a citi).

Ei bine, judecatoarea s-a intors in sala luni, 8 ianuarie 2024, dupa cum veti veadea mai jos. Cu o atitudine plina de demnitate, Mary-Kay Holthus a tinut sa sublinieze ca agresiunea de saptamana trecuta nu i-a influentat in niciun fel sentinta, in conditiile in care magistrata apucase deja sa fixeze cuantumul pedepsei pentru inculpatul Deobra-Delone Redden: 19 luni de inchisoare (culmea: tot pentru o bataie – insa aplicata altcuiva, fireste).


In fine – aveti mai jos filmarea:
Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!


sursa foto: Express de Banat

Comentarii

# Cetateanul date 9 January 2024 21:29 +11

Cât de actual este Cesare Lombroso.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva