16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 9.07.2024 – Secretomania CSM pe pensiile de serviciu (Documente)

Scris de: L.J. | pdf | print

9 July 2024 19:01
Vizualizari: 5445

* Atentie, turisti internationali! TAROM a facut anuntul legat de despagubirile pentru cursele anulate. Deci click aici!


* Tot in domeniul aviatiei, va spunem ca Aeroportul Iasi a inregistrat performante impresionante in primul trimestru al acestui an. Cum arata cifrele, vedeti facand click aici.


* Avem o veste buna si una proasta de la Consiliul Superior al Magistraturii – condus de judecatoarea Denisa-Angelica Stanisor (foto). Mai exact, din partea Comisiei nr. 2 a CSM, denumite „Resurse umane si organizare”.Vestea buna este ca marti, 9 iulie 2024, comisia – in format reunit (judecatori + procurori) – a inceput sa lucreze la regulamentele pentru grefieri, avand in vedere ca la 12 iulie va intra in vigoare noul statut al acestei profesii (Legea nr. 11/2024). Dupa cum vedeti in facsimilul 1, comisia a hotarat sa puna in dezbatere publica nu mai putin de cinci proiecte de regulamente. Amintim ca la inceputul lunii trecute, sindicatul grefierilor acuza pasivitatea CSM, in conditiile in care Legea 11/2024 a fost publicata in Monitorul Oficial inca din 12 ianuarie 2024 (click aici pentru a citi). Speram ca aceste cinci regulamente sa fie gata pana in septembrie, cand se incheie vacanta judecatoreasca.


Vestea proasta este ca tot marti, Comisia nr. 2 – de data aceasta in format doar de judecatori – a dat dovada de secretomanie. Desi a avut pe ordinea de zi un subiect de maxima importanta pentru sistem (respectiv pensiile de serviciu), Comisia de resurse umane a CSM nu a catadicsit sa anunte ce solutie a adoptat, ci s-a limitat sa spuna ca si-a insusit nota Directiei de resurse umane si organizare (DRUO) – vezi facsimil 2.

Dupa cum vedeti la punctul 5, este vorba despre modalitatea de punere in aplicare a prevederilor art. 7 alin. 5 din Normele metodologice de aplicare a dispozitiilor in materia in materia pensiilor de serviciu prevazute de Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor si de Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale. Pe scurt: HG nr. 608/2024.


Iata ce prevede art. 7 alin. 5 din hotararea de Guvern:


Pentru judecatori, adeverinta prevazuta la alin. (3) lit. c) se elibereaza numai in urma solicitarii de la Consiliul Superior al Magistraturii, de catre ultimul angajator, a informatiilor necesare referitoare la indeplinirea conditiei de vechime in functie”.

Ce sa zicem... CSM merge din rau in mai rau la capitolul transparenta.

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 10 July 2024 01:11 0

secretomanie? fandacsia e gata; ei! și după aia din fandacsie cade în ipohondrie. -si dupa aia invidia,cum sa nu!(secretomania ne duce spre ideea de nelegitim,asociat si cu nitzel fabulatoriu,cine a pornit asta?)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva