24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 9.11.2023 – Zece zile, mama i-a ascuns judecatoarei tentativa de mituire

Scris de: L.J. | pdf | print

9 November 2023 19:43
Vizualizari: 7063

* La doua zile dupa ce Marea Britanie s-a gandit sa faca militarie cu investitorii in criptomonede, problema a capatat dimensiuni continentale. La ce ne referim aflati dand click aici.


* Romania continua sa ajute Ucraina. Cum anume vedeti facand click aici.


* Ia priviti ce motiv a gasit Consiliul Superior al Magistraturii ca sa depuncteze o judecatoare la concursul de promovare efectiva in functii de executie organizat in perioada mai-octombrie 2023!

Desi CSM nu ii mentioneaza numele, judecatoarea este usor de descoperit in tabelele concursului: Diana-Alexandra Vijloi, promovata cu 92 de puncte de la Judecatoria Sectorului 1 la Tribunalul Bucuresti – Sectia a VI-a civila (specializata in litigii intre profesionisti; altfel spus: drept comercial).

La 23 septembrie 2023, magistrata a depus la CSM contestatie fata de punctajul obtinut. Evident, Diana Vijloi s-a aratat nemultumita de cele opt puncte pe care CSM a refuzat sa i le acorde:

- doua puncte la criteriul de evaluare denumit „capacitatea de analiza si sinteza, coerenta in exprimare”;

- patru puncte la criteriul „argumentatie sub aspectul claritatii si logicii, analiza argumentata a cererilor si apararilor formulate de parti, respectarea jurisprudentei unitare a ICCJ si a curtilor de apel”;

- doua puncte la criteriul „respectarea termenelor rezonabile de solutionare a cauzelor si de redactare a hotararilor”.

Ne-a atras atentia criteriul „analiza, sinteza si coerenta”, unde CSM a depunctat-o pe judecatoarea Vijloi pentru simplul fapt ca a introdus domiciliile partilor in partea introductiva a mai multor hotarari judecatoresti.

Oricum, repetam: acesta nu a fost un capat de tara, intrucat judecatoarea a fost promovata. Noi v-am prezentat cazul doar ca pe o curiozitate, ca sa vedeti cat de chitibusari sunt evaluatorii.

In fine: dati click aici ca sa cititi intreaga Hotarare nr. 2282/2023 a Sectiei pentru judecatori, emisa la 5 octombrie si publicata marti, 7 noiembrie 2023!

 

* Tare ciudata decizia de respingere a declaratiei de abtinere formulata de judecatoarea Georgiana-Rodica Farcas-Hingan (foto) de la Curtea de Apel Cluj, abtinere intemeiata pe faptul ca a facut denunt la DNA impotriva soacrei primarului Catalin Chereches, fata de care urmeaza sa pronunte decizia definitiva intr-un dosar de coruptie, soacra ce ar fi incercat sa o mituiasca pentru o solutie de achitare a edilului (click aici pentru a citi). Declaratia de abtinere, care poate fi citita integral mai jos, devoaleaza totusi niste elemente extrem de interesante.Spre exemplu, mama judecatoarei i-a ascuns timp de zece zile discutiile pe care le avea cu soacra lui Chereches privind posibila remitere a unei sume de bani in schimbul achitarii primarului. De unde stim asta? Pai, judecatoarea Farcas-Hingan mentioneaza in declaratia de abtinere ca a aflat despre tentativa de mituire in 3-4 noiembrie 2023: “Afland in intervalul 03-04.11.2023 despre comiterea unor posibile infractiuni de coruptie de anumite persoane in legatura cu activitatea subsemmnatei ca judecator...”. Or, in comunicatul DNA se precizeaza ca prima discutie intre mama judecatoarei Farcas-Hingan si soacra lui Chereches a avut loc in 25 octombrie 2023: “In data de 25 octombrie 2023, in contextul in care un afin al lor era judecat intr-un dosar de coruptie, aflat in faza apelului, inculpata ar fi luat legatura cu o persoana (martor in cauza), ruda unuia dintre judecatorii din complet, si s-ar fi oferit sa achizitioneze o afacere pe care aceasta din urma o detinea pe raza judetului Mures cu o suma cuprinsa intre 50.000 – 100.000 euro, indicand totodata si posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite”.

Iar dupa ce a aflat despre discutiile purtate, judecatoarea si-a luat mama si s-a dus la DNA Cluj sa faca denunt. S-a intamplat in 5 noiembrie 2023, conform declaratiei de abtinere, adica intr-o zi de duminica.

Totusi: de ce timp de zece zile mama i-a ascuns judecatoarei discutiile avute cu soacra despre remiterea pretinsei spagi pentru achitare?

 


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

 

sursa foto: Clujust.ro

Comentarii

# Ducktv date 9 November 2023 21:33 +3

Mama O fi fost la nunta verisoarei? Sa u trimis numai darul?

# maxtor date 10 November 2023 15:44 0

depunctarea e corecta,nu "chitzibus":altfel hotararea pare ca se adreseaza doar celui care inca mai domiciliaza unde se arata....legea spune altfel in privinta COMUNICARII hotararilor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva