23 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vreme de aparat Constitutia Romaniei

Scris de: Cornel NISTORESCU | pdf | print

27 October 2022 12:41
Vizualizari: 2239

A venit vremea sa ne miscam in apararea Constitutiei Romaniei. Nu de rusi si nici de comunisti, ci de noi insine si de visul nostru european reprezentat cindva de Uniunea Europeana.


 

O intreaga grupare juridica crescuta la umbra lui Soros si acoperita cu principii de Monica Macovei si de Laura Codruta Kovesi, cu umplutura juridica facuta de Cristi Danilet si Raluca Pruna, de Camelia Bogdan, de Portocala si de Mihai Pruna si de rezistii din USR, toti sustinuti de o presa instruita peste Ocean si devotata, impreuna cu judecatori care au rostogolit tot soiul de dosare abracadabrante si speculative, toate ne-au dus in situatia de a lasa deschideri largi pentru haos exact in Legile Justitiei.

Gasca si fraierii din Parlament le-au pritocit in asa fel incit judecatorii sa poata trece peste deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei si, implicit, peste Constitutia Romaniei. Pe masura ce ne strofocam sa imbunatatim Legile Justitiei le facem varza. Adica, sub pretextul imbunatatirii lor, le-au facut si mai periculoase pentru tara. Judecatorii pot decide dupa mintea lor in totala contradictie cu deciziile CCR si Constitutia Romaniei. In ciuda faptului ca toate organizatiile profesionale au fost impotriva acestei “castrari” aparent logice a Legilor Justitiei, gindirea juridica impiedicata a Alinutei Salteluta si a lui Marcel Ciolacu au facut posibila o asemenea aiureala. Daca inventiile haulitorilor juridici trec si de CCR, iar presedintele Iohannis le promulga, ne-am nenorocit. Se deschid astfel portile haosului judiciar.

Miine, un judecator din Harghita sau din Covasna intr-o speta civila privind restituirea de proprietati poate aplica o lege din Ungaria sau din Portugalia ca fiind europeana sau poate sustine ca Romania nu mai este “stat national unitar roman”, formularea fiind neeuropeana.

Cu impiedicati si sfertodocti in comisia de lucru, cu Ciolacu si Alina Gorghiu si cu o teroare bruxelleza descinsa la Bucuresti, lucrurile risca sa degenereze. Vine Laura Codruta Kovesi sa defileze prin institutiile juridice ale tarii pe unde mai are si un dosar penal (cel de la SIIJ, transferat la Parchetul Inaltei Curti) si nimeni din sistemul juridic nu o ia la intrebari. Ea s-a dus la Parchetul General unde n-ar fi putut merge decit cu citatie si nu avea ce sa caute intr-un DNA din care a fost data afara si nici la ANAF care tine de aplicarea legislatiei fiscale interne, nu de cea europeana.

AUR a inaintat o contestatie la CCR prin care sustine ca ”Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor (PLx 440/ 2022), Legea privind organizarea judiciara (PLx 441/ 2022) si Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii (PLx 442/ 2022) sunt neconstitutionale din cauza manierei abuzive si dispretuitoare in care au fost votate”. Tot AUR afirma ca „Nesanctionarea judecatorilor care nu respecta deciziile Curtii Constitutionale goleste de eficacitate caracterul obligatoriu al acestora. Apreciem ca acesta este cel mai grav atac la fundamentele constitutionale ale statului roman”.

Pe acelasi subiect s-a adresat la CCR si Renatte Weber, Avocatul Poporului semnalind ca legile justitiei tradeaza „nerespectarea in mod vadit si nejustificat a hotararilor Curtii de Justitie a Uniunii Europene, ale Curtii Europene a Drepturilor Omului, a deciziilor Curtii Constitutionale si a deciziilor pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in solutionarea recursurilor in interesul legii ori in dezlegarea unor chestiuni de drept, in acord cu prevederile art. 20 si art. 148 din Constitutia Romaniei, republicata”.

Ce mai putem zice? Nimic!

Am lasat responsabilitatile privitoare la Justitie atit in cele doua Camere, cit si in minister, parchete si CSM pe mina unei lumi care ne ingroapa ca stat de drept. Puterea politica si de sforarit, studiile de drept la genunchiul broastei, ifosele de Napoleon dimbovitean, din toate, rezulta ghiveciul de acum. Parca ne domina o forta care se straduie sa ne intoarca pe dos, sa ne incurcam in propriile aberatii spre a-i obliga pe europeni sa-si puna intrebarea:

– Ce ne facem cu astia?

Daca ne pretuim tara cu adevarat, chiar a venit vremea sa ne miscam impreuna pentru apararea Constitutiei Romaniei!

Post scriptum:

“Vreme trece vreme vine” si dosarul lui Traian Basescu privind infractiunea de declaratie mincinoasa pe proprie raspundere zace in sertarul procuroarei Dana Matei, cea revenita de la SRI ca sa puna umarul la respectarea legilor.


Preluare de pe Cotidianul.ro

Comentarii

# Robert date 27 October 2022 14:22 +84

Din pacate "castrarea" legilor justitiei, n-are nici macar aparenta de logica, totul e bazat pe gangaveli pseudo-juridice, menite a justifica (prost si mincinos) ceea ce urmeaza a fi un real atentat la existenta statului roman si implicit, la existenta natiunii romane. Dar va rog sa cititi sutele, miile de comentarii de peste tot, la articolele care se refera la Deciziile CCR 297/2018, 358/2022 si la Decizia ICCJ 67/2022: majoritatea covarsitoare a inteles din acestea, ca niste "smecheri" de la CCR si de la ICCJ, au decis "sa-i faca scapati" pe Udrea si pe altii ca ea si, pe o mare masa de violatori, talhari, evazionisti, criminali! Rar se mai gaseste cate unul care sa fi interpretat Deciziile pomenite, asa cum trebuie, in respect cu Constitutia, cu Stiinta Dreptului si cu logica! In aceste conditii, cine "sa aparam Constitutia"? Doar profesionistii dreptului impreuna cu cativa oameni care au capacitatea de a intelege lucrurile corect, impotriva masei de trogloditi?

# Robert date 27 October 2022 17:07 +23

Vedeti si mini-articolul lui nastase din "Editorial". Si ala, se presupune ca, chiar stie Drept, mai ales ca a fost/este (?) si profesor la Drept! Daca el interpreteaza asa Deciziile astea si le compara cu Ordonanta 13 (care in fapt, era cat se poate de justa, justificata si legala), ce sa ne mai asteptam de la "cetatenii", "gicii" si altii asemenea, care bietii de ei, cred ca "justitia" e facuta doar cand li se da lor dreptate! Asa ca, hai sa aparam Constitutia! Vai de capetele noastre!....

# Gica contra sistemului date 27 October 2022 19:57 -2

Care Constituție maestre? Aia folosita de securiști când au izgonit din tara vreo 6 milioane de români, care sa regenereze Occidentul îmbătrânit (în rele). Sau aia care a fost folosita tot de Securila când a furat și a înstrăinat tot patrimoniul poporului, pământul și resursele minerale ale tarii tot, tot, tot și care le asigura somnul liniștit pe principiul ce e furat și nedovedit are caracter licit? . Aia cu care securiștii au călărit justiția? cu sau fără plicuri galbene. Sau aia in timpul căreia un judecător adevărat ca Stan Mustata a fost omorat în pușcărie? și nu răspunde nimeni ca s-a pus batista pe țambal Nu maestre. Tabula Rasa și data alta Constitutie care sa prevadă și caracterul retroactiv al legii sa putem baga în pușcărie hoții și tradatorii care au nenorocit România și populația ei!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.03.2023 – Judecatoarea Florica Roman candideaza. Alta judecatoare a iesit din suspendare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva