16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VULNERABILITATEA LUI PREDOIU – Acuzatii explozive impotriva secretarului de stat din Ministerul Justitiei, fostul judecator George Catalin Serban: “Este inregistrat cum practic influenteaza anumite dosare... Lucrurile sunt extrem de grave daca iti permiti tu, presedinte de tribunal sa intri in timpul sedintei de judecata, sa scoti judecatorul din sala si sa-i impui o solutie, spunand ca e finul tau” (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

2 December 2021 12:19
Vizualizari: 14391

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu trebuie sa il demita de urgenta din functie pe secretarul de stat George Catalin Serban (foto), fost judecator, fost presedinte al Tribunalului Calarasi si fost secretar general al CSM. Gestul lui Predoiu este necesar avand in vedere gravele suspiciuni care planeaza asupra lui Serban, precum si gravele acuzatii formulate la adresa acestuia. In schimb, mentinerea lui Serban in conducerea MJ nu va face decat sa il vulnerabilizeze chiar pe Catalin Predoiu.


 

Lumea Justitiei a prezentat deja pe larg situatia lui George Catalin Serban, numit nelegal in functia de secretar general al CSM de catre seful Consiliului Bogdan Mateescu (click aici pentru a citi), participant la sedintele CSM in calitate de secretar general al CSM desi nu mai detinea aceasta functie (click aici pentru a citi), apoi uns de premierul Florin Citu ca secretar de stat in Ministerul Justitiei, de unde va incasa un salariu de aproximativ 2.000 de euro, care se va adauga pensiei de 6.000 de euro si averii de 1,5 milioane euro (click aici pentru a citi). Acuzatii extrem de grave la adresa lui Serban au fost lansate, in urma cu cateva zile, de catre deputatul PSD Dumitru Coarna.

Intr-o interventie la Romania TV, Dumitru Coarna a dezvaluit modul in care George Catalin Serban ar fi intervenit in dosare in perioada in care era presedintele Tribunalului Calarasi, cerandu-le judecatorilor sa pronunte anumite solutii. Totodata, Coarna a precizat ca a facut doua plangeri la PICCJ impotriva lui Serban, subliniind insa ca acesta este deja implicat intr-un alt dosar in care ar fi fost inregistrat in timp ce ar fi dat comenzi pe sentinte.

Amintim ca deputatul PSD Dumitru Coarna a sustinut deja o declaratie politica in Parlamentul Romaniei in care a atras atentia asupra situatiei secretarului de stat in Ministerul Justitiei George Catalin Serban (click aici pentru a citi).


Iata acuzatiile formulate de deputatul PSD Dumitru Coarna:

 “Doua sesizari am trimis saptamana trecuta catre Parchetul General, am facut si o declaratie politica, si o interpelare pe care am adresat-o premierului si ministrului Justitiei. Sa stiti ca mai sunt niste dosare la DIICOT, vorbim despre inregistrari in care George Serban este inregistrat cum practic influenteaza anumite dosare, vorbim de infractiuni de coruptie, incearca sa influenteze si a infleuntat dosaere penale, administrative ori civile, dupa caz. Sunt inregistrari obtinute cu autorizare legala, la DIICOT Calarasi era unul dintre aceste dosare.

Sigur ca lucrurile sunt extrem de grave daca iti permiti tu, presedinte de tribunal sa intri in timpul sedintei de judecata, sa scoti judecatorul din sala si sa-i impui o solutie, spunand ca e finul tau, si ca daca tu nu o sa faci lucrul asta eu o sa o rezolv si pe tine o sa distrug... El ajunge secretar de stat, cred ca trebuie sa plecam din tara asta. Lucrurile trebuie sa functioneze intr-o logica corecta, or justitia condusa de George Serban este fix cum spunea Traian Basescu, o justitie de tip mafiot. Eu nu inteloeg ce cauta omul acesta in aceasta functie”.

Comentarii

# Postelnicu Elena date 2 February 2024 13:16 0

Buna ziua! Acum, după ce am citit acest articol despre George Cătălin Șerban care nu este tocmai o persoana de buna credință ( cel puțin asta am înțeles din ceea ce am citit) și aflând funcțiile care le-a deținut și pe care le deține in prezent imi dau seama de ce nu am avut nicio sansa in cele doua dosare de la Judecătoria Oltenita pe care le-am avut cu vecina mea Turcareasa Georgeta care este Mătușa lui! Cu stima, Elena Postelnicu

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.04.2024 – Inalta Curte a mai ars o data judecatorii din CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva