4 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

WERNER NU SE GRABESTE – CSM a aprobat pensionarea a 8 procurori, insa presedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de eliberare din functie doar pentru sapte dintre ei. Plecarile din sistem ale celor 8 procurori vin dupa alte 19 eliberari din functie ale unor judecatori (Lista)

Scris de: L.J. | pdf | print

27 November 2020 13:59
Vizualizari: 6267

Va anuntam zilele trecute ca incepe un nou val de pensionari din magistratura. In 26 noiembrie 2020, Sectia pentru procurori a CSM aprobase iesirea din sistem pentru 19 judecatori (click aici pentru a citi). Pensionari masive au loc insa si in randul procurorilor.


 

Astfel, saptamana aceasta, Sectia pentru procurori a CSM a admis cererile de pensionare formulate de 8 procurori. Este vorba despre procurori de la parchete de pe langa tribunale, parchete de pe langa judecatorii, dar si de la PICCJ. Propunerile de eliberare din functie au fost trimise catre presedintele Klaus Iohannis (foto), care vineri, 27 noiembrie 2020, a semnat decretele de pensionare. A facut-o insa doar pentru sapte dintre cei opt procurori propusi spre a fi eliberati din functie. Singura careia nu i-a fost semnat decretul este procuroarea Monica Calimandruc de la Parchetul Tribunalului Botosani. Iar Iohannis nu se grabeste sa semneze probabil din cauza ca data iesirii din sistem a procuroarei Calimandruc este mai indepartata – 14 decembrie 2020 – fata de restul colegilor acesteia, carora Iohannis le-a semnat decretele de pensionare. Caci nu credem ca Administratia Prezidentiala a uitat de procuroarea Monica Calimandruc.


Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM cu eliberarile din functie prin pensionare:


“1. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.12.2020, a doamnei SIPOS DIANA – LUMINITA, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita – Nasaud, delegata in functia de prim procuror adjunct la aceasta unitate de parchet.

2. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului PASCA RADU MIHAI, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, incepand cu data de 02.12.2020.

3. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei LEORDEAN RICA, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj, incepand cu data de 02.12.2020.

4. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului COUTI IOAN CRINEL, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, incepand cu data de 02.12.2020.

5. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei IRIMIA ELENA ADINA, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Gura Humorului, incepand cu data de 01.12.2020.

6. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei EFTENE MARINELA, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, incepand cu data de 01.12.2020.

7. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei BAGEAG LILIANA, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, incepand cu data de 02.12.2020.

8. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei CALIMANDRUC MONICA, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, incepand cu data de 14.12.2020”.


Iata decretele de pensionare semnate de presedintele Klaus Iohannis:

 


Comentarii

# Gilu date 27 November 2020 14:37 +3

Sas cu sas...cum zice cartea unde figurează ca autor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva