27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ZDREANTA STA CU BAGAJUL LA USA – Fostul procuror Mircea Negulescu e tot mai aproape de puscarie. SIIJ l-a trimis pe Negulescu in judecata intr-un nou dosar: “Ticluirea modului de sesizare si a intregului material probator administrat in doua dosare, cu scopul invinuirii pe nedrept a unor persoane... Punerea in miscare a actiunii penale, precum si control judiciar fata de unele dintre acestea, stiind ca sunt nevinovate”

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

23 December 2020 17:26
Vizualizari: 9568

Continua problemele pentru fostul procuror DNA Mircea Negulescu (foto), zis “Zdreanta” sau  “Portocala”.Sectia pentru investigarea  infractiunilor din justitie (SIIJ) a dispus marti, 22 decembrie 2020, trimiterea in judecata intr-un nou dosar a lui  Negulescu pentru mai multe infractiuni, printre care cercetare abuziva si represiune nedreapta.

In acelasi  dosar a  mai  fost trimis in judecata politistul judiciar Mihai Iordache, acuzat, printre altele, de complicitate la cercetare abuziva si complicitate la represiune nedreapta.


Potrivit PICCJ, din probatoriul administrat a rezultat ca “Zdreanta”, cu ajutorul fostului politist, ar fi procedat la ticluirea modului de sesizare si a intregului material probator administrat in doua dosare, cu scopul invinuirii pe nedrept a unor persoane, si ar fi dispus punerea in miscare a actiunii penale, precum si masuri neprivative de libertate constand in control judiciar fata de unele dintre acestea, stiind ca sunt nevinovate:
“De asemenea, ar fi  determinat judecatorul de drepturi si libertati de la ICCJ dintr-unul dintre dosare sa dispuna, fara vinovatie, arestarea preventiva fata de o persoana, stiind ca aceasta este nevinovata intrucat materialul probator pe baza caruia s-au argumentat masurile procesuale a fost plasmuit inca de la momentul sesizarii organelor judiciare”.

La o zi de la  trimiterea in judecata, miercuri, 23 decembrie 2020, Inalta Curte a confirmat redeschiderea urmaririi penale intr-o noua cauza SIIJ in care vizat este fostul procuror DNA Mircea Negulescu (click  aici pentru a citi).Iata comunicatul PICCJ:


"La data de 22 decembrie 2020, Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea in judecata a unui fost procuror (eliberat din functie in cursul anului 2019 ca urmare a aplicarii sanctiunii disciplinare a excluderii din magistratura), sub aspectul savarsirii  infractiunilor de:

-cercetare abuziva (prev. de art. 280 alin. 1 si 2 Cod penal) - 6 infractiuni;

-represiune nedreapta (prev. de art. 283 alin. 1 Cod penal) - 4 infractiuni;

-instigare la represiune nedreapta in modalitatea participatiei improprii (prev. de art. 47 Cod penal in ref. la art. 283 alin. 2 Cod penal in cond. art. 52 alin. 3 Cod penal);

-influentarea declaratiilor (prev. de art. 272 alin. 1 Cod penal in cond. art. 35 alin. 1 Cod penal);

- inducerea in eroare a organelor judiciare in forma instigarii si in modalitatea participatiei improprii (prev. de art. 47 Cod penal in ref. la art. 268 alin. 1 Cod penal in cond. art. 52 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal);

-inducerea in eroare a organelor judiciare in forma instigarii si in modalitatea participatiei improprii, prev. de art. 47 Cod penal in ref. la art. 268 alin. 2 Cod penal in cond. art. 52 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal;

-fals intelectual (prev. de art. 321 alin. 1 Cod penal, in cond. art. 38 alin. 1 Cod penal) - 10 infractiuni;

abuz in serviciu (prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal) - 3 infractiuni.


De asemenea, in aceeasi cauza, procurorii au dispus trimiterea in judecata a unui fost ofiter de politie judiciara, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

- complicitate la cercetare abuziva prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 280 alin. 1 si 2 Cod penal (6 infractiuni);

- complicitate la represiune nedreapta prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 283 alin. 1 Cod penal (4 infractiuni);

- complicitate la instigare la represiune nedreapta in modalitatea participatiei improprii prev. de art. 48 Cod penal in ref. la art. 47 Cod penal in ref. la art. 283 alin. 2 Cod penal in cond. art. 52 alin. 3 Cod penal;

-complicitate la influentarea declaratiilor prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 272 alin. 1 Cod penal in cond. art. 35 alin. 1 Cod penal;

-complicitate la inducerea in eroare a organelor judiciare in forma instigarii si in modalitatea participatiei improprii prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 47 Cod penal in ref. la art. 268 alin. 1 Cod penal in cond. art. 52 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal;

-complicitate la inducerea in eroare a organelor judiciare in forma instigarii si in modalitatea participatiei improprii prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 47 Cod penal in ref. la art. 268 alin. 2 Cod penal in cond. art. 52 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal;

-fals intelectual (prev. de art. 321 alin. 1 Cod penal, in cond. art. 38 alin. 1 Cod penal) - 10 infractiuni;

-complicitate la abuz in serviciu prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal (3 infractiuni).


Din probatoriul administrat a rezultat ca primul inculpat, in calitate de procuror in cadrul DNA - ST Ploiesti, cu ajutorul celui de-al doilea inculpat, ofiter de politie judiciara detasat la DNA – ST Ploiesti, ar fi procedat la ticluirea modului de sesizare si a intregului material probator administrat in doua dosare, cu scopul invinuirii pe nedrept a unor persoane, ar fi dispus punerea in miscare a actiunii penale, precum si masuri neprivative de libertate constand in control judiciar fata de unele dintre acestea, stiind ca sunt nevinovate.

De asemenea, ar fi  determinat judecatorul de drepturi si libertati de la ICCJ dintr-unul dintre dosare sa dispuna, fara vinovatie, arestarea preventiva fata de o persoana, stiind ca aceasta este nevinovata intrucat materialul probator pe baza caruia s-au argumentat masurile procesuale a fost plasmuit inca de la momentul sesizarii organelor judiciare.

Totodata, primul inculpat, cu ajutorul celui de-al doilea, in mod repetat, ar fi  determinat mai multi martori (unii cu identitati protejate) sa dea declaratii mincinoase in dosarele penale mentionate anterior si mai multi denuntatori sa formuleze denunturi cu privire la existenta unor fapte prevazute de legea penala, cunoscand ca acestea sunt nereale, denunturile fiind ulterior clasificate, cu consecinta vatamarii drepturilor procesuale ale persoanelor vatamate.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Mos Craciun date 23 December 2020 17:37 +43

Acest nemernic , alaturi de Onea, Giluela,Savu,Cerasela si etc trebuie sa raspunda in fata legii,si sa spuna de ce a distrus vietile unor oameni. TORTIONARIIIII

# Neamul lui Bicilis date 23 December 2020 20:01 +40

Metodele lui Negulescu sunt aplicate de catre marea majoritate a procurorilor. Sunt litera de lege in Ministerul Public. Toti trebuie sa raspunda penal, absolut toti!

# Marian Sarbu date 24 December 2020 14:09 -20

Don't warry be hapy . Sectia se va desfiinta iar Negulescu va candida pentru functii inalte in justitie.

# PROFESIONALISM date 29 December 2020 11:53 0

Cate arestari la ordin a facut gruparea SRI-DNA pana acum? De ce asta e singurul tras la raspundere? Judecatorii care au acceptat propunderile astuia, sunt relaxati? Ceilalti, care au distrus vieti, afaceri, oameni, familii sunt bine merci, la pensie? Oare a fost uitata asa de repede Constantinescu Liana Monica, cea care a arestat-o pe Laura Vicol? Si cati or mai fi....De ce uitam asa de repede perioada 2014-2015?

# Marin Tulus Olt date 29 December 2020 23:52 0

Iata dovada cu ce se ocupă SIIJ? Pai, SIIJ nu stii ca poporul va recalama abuzuri inimaginabile ale magistratilor la care nu dati raspunsurile si solutiile legale si adecvate cazurilor? in acest caz , cum am demonstrat si anterior la arestarea acestui nefericit care prin constiinta sa si cu toate pacatele sale a vrut dreptate! Mircea Negulescu- părerea mea- este o victima magistratilor de la SIIJ si a politicienilor fără a fi apărat de nimeni! De ce nu se procedeaza asa si in cazul acelor cetateni care au reclamat vadite cazuri de coruptie ale magistratilor, spre exemplu, cei de la Olt?! Concluzia mea este că această SIIJ a fost creată pentru a distruge DNA si SRI si a servi astfel gruparilor infracționale din politică si magistratură!De aceea trebuie desfiintată si in cel mai rău caz reformată!

# nuibai date 2 January 2021 22:36 -1

Dacă nu aș fi judecător, pe ăsta l-aș băga în pușcărie numai pentru portret. Fiind în branșă, aș studia dosarul cu atenție, nu cum făcea el.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva