15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ZERO AUDIENTE, ZERO PRESA INCOMODA IN PRIMARIE – Stupefiant: Clotilde Armand nu a acordat nicio audienta de cand este primar, invocand pandemia. Armand permite accesul presei in primarie doar cu acordul ei sau al unui functionar si interzice „persoanele care denigreaza in mod constant si neintemeiat, in spatiul public, imaginea Sectorului 1”. PSD S1 va ataca in instanta restrictiile: „Abuzul e cu atat mai grav, cu cat, pe spete similare, primarul a pierdut repetat in instanta” (Documente)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

23 February 2023 17:06
Vizualizari: 3335

O noua saptamana, un nou scandal legat de primarita Sectorului 1, Clotilde Armand (foto 1). De data aceasta, edilul USR s-a demascat singur, printr-un document semnat cu propria mana.Dupa cum veti citi in documentul de mai jos, la solicitarea consilierei locale Daniela Popa (liderul grupului PSD din Consiliul Local al Sectorului 1), Armand recunoaste ca nu a acordat nicio audienta din octombrie 2020, de cand a preluat mandatul edilitar. Oricat pare de bizar, USR-ista invoca restrictiile pandemice, dar nu sufla un cuvant despre perioada de dupa 8 martie 2022, cand starea de alerta si restrictiile aferente au fost ridicate.

Raspunsul Clotildei Armand a fost publicat pe Facebook joi, 23 februarie 2023, de catre Alexandru Petrescu (foto 2), fost ministru al Comunicatiilor si vicepresedinte al PSD Sector 1.


Iata raspunsul primariei (vezi facsimil 1):


Primarul Sectorului 1 si-a inceput exercitarea mandatului in luna octombrie anul 2020, iar in contextul creat de pandemia de Covid-19, situatie generata pana in luna martie 2022, autoritatea publica locala executiva a apreciat ca fiind necesare masurile de evitare a interactiunii cu un numar mare de persoane in spatii inchise.

La nivelul Serviciului Tehnica Legislativa, Secretariat si Arhiva, toate cererile de audienta adresate Primarului Sectorului 1 au fost analizate si s-au cerut puncte de vedere structurilor din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 1 cu atributii in domeniu, Compartimentului de Strategii de Dezvoltare Durabila, Programe, Proiecte, Compartimentului Fond Imobiliar, Serviciului Autorizatii de Functionare si Servicii Publice, Serviciul Urmarire Contracte, Lucrari, Reabilitare Termica si Energii Alternative, Directia Publica de Evidenta a Persoanelor si Stare Civila Sector 1, respectiv institutiilor subordonate Primarului Sectorului 1, Directia Generala de Impozite si Taxe Locale, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a Sectorului 1, Administratia Domeniului Public Sector 1, Politia Locala Sector 1, in vederea comunicarii catre petent a solutiilor legale.

Reprezentantii acestor structuri au analizat problemele ridicate de catre cetateni si au intocmit raspuns pentru fiecare cerere / problema sesizata, in conformitate cu prevederile art. 8 din Ordonanta Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor”.

 Presa incomoda n-are ce cauta in primarie


In aceeasi postare, Petrescu a inclus doua pagini dintr-un document datat „6 februarie 2023” si intitulat „Procedura de lucru cu privire la accesul in imobilul din bd. Banu Manta nr. 9”. Acest regulament – care nu apare pe site-ul primariei, dar pe care Lumea Justitiei il publica acum integral – permite accesul presei in incinta institutiei doar cu aprobarea personala a primarului sau a sefului Serviciului Imagine si Cultura. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, n-au ce cauta in institutie indivizii care si-au permis sa critice public aspecte ce tin de Sectorul 1. Deci inclusiv de prestatia primarului – asa se deduce.

Presa ca presa, dar politicienii sunt chiar mai persecutati de catre acest regulament care poarta semnatura Clotildei Armand: accesul acestora (si al personalitatilor din orice alt domeniu) este permis doar cu acordul primarului. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, consilierii locali au voie sa intre doar la comisiile de specialitate si in sala de sedinte. Totusi, nici sala de sedinte nu le este deschisa permanent, ci numai cand au loc sedinte.

Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca orice activitate audio-foto-video in incinta primariei poate avea loc doar cu acordul edilului sau al persoanei care conduce Serviciul Imagine si Cultura.


Redam pasajele relevante din regulament (vezi facsimil 2):


Art. 3. Accesul persoanelor care nu sunt angajate in cadrul institutiei: (...)

b) se interzice fotografierea si inregistrarea video sau audio in incinta institutiei fara acordul sefului Serviciului Imagine si Cultura sau fara acordul Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti;

c) consilierilor locali le este permis accesul doar in sala de sedinte atunci cand sunt sedinte si la comisiile de specialitate ale acestora; (...)

f) viceprimarii, directorii de directie si sefii serviciu / birou pot primi persoane dupa legitimarea acestora si inregistrarea in registrul de evidenta al persoanelor din exterior pentru dezbaterea situatiilor specifice activitatii, cu exceptia:

- mass-media:

1. In aceasta situatie, reprezentantii mass-media vor avea acces in cadrul institutiei doar cu acordul sefului Serviciului Imagine si Cultura sau cu acordul Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti, in baza acreditarii primite de la Serviciul Imagine si Cultura;

2. Accesul reprezentantilor mass-media care vor sa participe la sedintele Consiliului Local al Sectorului 1 se va realiza doar acordul sefului Serviciului Imagine si Cultura sau cu acordul Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti, in baza acreditarii primite de la Serviciul Imagine si Cultura;

- persoane politice si personalitati: doar cu acordul Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti;

g) este interzis accesul persoanelor care denigreaza in mod constant si neintemeiat, in spatiul public, imaginea Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti.

 Pe Clotilde o paste un nou proces


Inainte de a va lasa sa cititi postarea fostului ministru Alexandru Petrescu, mentionam ca la cateva ore dupa aceasta, secretarul de stat Petre Florin Manole a anuntat ca organizatia pe care o conduce – PSD Sector 1 – va ataca in instanta regulamentul de mai sus, adaugand ca primareasa a mai pierdut procese in cazuri similare.


Iata comunicatul lui Florin Manole:


USR, prin manifestarile primarului sau de la Sectorul 1, Clotilde Armand, devine un partid de mentalitate autoritara.

In dispretul total al legii si al bunului simt primarul USR-ist al Sectorului 1 a statuat ca cine 'denigreaza' este interzis! Nu are acces in primarie la sedintele Consiliului Local, chiar daca e persoana interesata, potrivit Codului Administrativ in vigoare. La fel, au interzis si mass-media, persoanele politice si personalitatile pe care nu le agreeaza si nu le aproba direct si personal.

Abuzul primarului USR Clotilde Armand este cu atat mai grav cu cat, pe spete similare, a pierdut repetat in instanta.

Recidiva sa, de aplicare a politicii pumnului in gura, prin interzicerea liberului acces in speranta ca nu se vor mai afla informatii care o compromit, nu face decat sa confirme ca se manifesta ca un penal inca in functie. Nimic nu poate sterge realitatea ca este cercetata de DNA pentru ca si-a insusit bani necuveniti din fonduri europene sub pulpana complice a USR, care continua s-o protejeze.

PSD va ataca Regulamentul abuziv si-i indeamna pe toti cetatenii Sectorului 1 si pe jurnalisti sa nu se lase intimidati.


Prezentam postarea lui Alexandru Petrescu:


Dumneavoastra va regasiti pe lista de cetateni cuminti agreati de primarul Clotilde Armand?

Cand ai zero realizari pentru cetateni, incerci sa controlezi la extrem accesul acestora in institutia pe care o conduci, segregandu-l pe 'tagme' – cetateni, mass-media, personalitati, politicieni etc, in speranta iluzorie ca peretii cladirii in care fiinteaza Primaria iti opacizeaza zilnic stangaciile stridente in incercarea esuata de mai bine de doi ani de a administra Sectorul 1.

Este deja de notorietate ca in preajma argumentelor logice, propunerile si proiectele doamnei primar Armand se desira ca un sirag de margele! De aceea, doamna primar, pentru a-si 'proteja' proiectele si actiunile de criticile iminente, a decis sa interactioneze cu cat mai putini cetateni, reprezentati ai mass-media, personalitati si politicieni, instituind in acest sens si o procedura interna foarte stricta cu privire la accesul in sediul Primariei din Bd. Banu Manta, nr.9.

Asta face Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1: interzice accesul 'indezirabililor' : mass-media, personalitati si oameni politici, 'persoane care, in opinia doamnei primar, denigreaza imaginea sectorului 1' in sediul PUBLIC al Primariei Sectorului 1, palat administrativ monument istoric intretinut din banii tuturor contribuabililor din sector, inclusiv ai celor care nu o simpatizeaza pe doamna Armand.

Clotilde Armand isi ia pe persoana fizica un edificiu simbolic al Capitalei! Inacceptabil, revoltator si un precedent periculos care nu trebuie trecut cu vederea este detaliat cu minutiozitate in 'Procedura de lucru cu privire la accesul in imobilul din Bd. Banu Manta, nr.9, aprobata de doamna primar.

Un asa-zis 'Serviciu Imagine si Cultura' (suna mai degraba a departament de propaganda) al Primariei Sectorului 1 sau chiar doamna primar in persoana va selecta pe spranceana reprezentantii presei care vor avea acces in cladire si la sedintele Consiliului Local al Sectorului 1. Mai precis, doar presa agreata va fi acceptata! Primarul Clotilde Armand isi aroga dreptul de a decide ce 'persoane politice si personalitati' vor putea intra in palatul dumneaei. Criteriile de selectie? Baza deciziei? Totul se reduce la 'daca te place doamna Armand sau nu', dumneaei hotarand daca ai 'denigrat' sau nu Sectorul 1 in spatiul public. HALUCINANT este putin spus, aici avem de-a face cu o folosire total discretionara a atributiilor, in sensuri nocive.

Reflexele conditionate ale unui public educat, lipsit de mijloacele atat de sensibile care sa detecteze inselatoriile 'rafinate' ale doamnei primar carora le cade victima, fac ca aceasta situatie si stare de fapt sa se perpetueze continuu si sa nu existe o minima opozitie in acest sens.

Este dreptul oricarui cetatean al sectorului 1, al Bucurestiului si al Romaniei sa poata intra in palatul Primariei Sectorului 1. Administratia Armand instaureaza discriminarea pe motive neclare, instituie cenzura, abuzul si dictatura intr-un sector care are nevoie de administratie coerenta, previzibila, centrata in jurul cetatenilor. Clotilde Armand ne da numai ce nu cerem si se supara ca suntem nemultumiti de administratia pe care o patroneaza.

Iata un exemplu de cat de mult ii pasa doamnei Armand de cetateni: a sustinut ZERO audiente, din 2020 pana acum! Cetatenii care aveau de discutat in persoana cu primarul lor probleme serioase au primit raspunsuri generice pe e-mail. Intr-un raspuns formulat la o interpelare a unui coleg consilier local, doamna Armand invoca, in 2023, pandemia de COVID-19 ca bariera insurmontabila intre ea si cetatenii de rand.

Dumneavoastra va regasiti pe lista de cetateni cuminti agreati de Clotilde Armand? Indraznesc sa fac un pronostic in ceea ce priveste persoana mea. Clotilde, ai legatura din turnul de fildes!”

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva