5 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ZILELE LUI COLDEA SUNT NUMARATE – Iohannis l-a propus pe vicepresedintele PNL Eduard Hellvig pentru functia de director al SRI. Presedintele si-a exprimat voalat nemultumirea fata de suspiciunile care planeaza asupra SRI dupa dezvaluirile despre generalul Florian Coldea: “In ultimele saptamani, SRI a fost de foarte multe ori in atentia publicului”. Nominalizarea urmeaza sa fie votata in Parlament. E foarte posibil ca, odata instalat la sefia SRI, Eduard Hellvig sa incerce schimbarea lui Coldea

Scris de: L.J. | pdf | print

19 February 2015 18:19
Vizualizari: 9571

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi seara 19 februarie 2015, noul sef al Serviciului Roman de Informatii. Iohannis l-a nominalizat pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii pe vicepresedintele PNL Eduard Hellvig (foto 1). Iohannis a explicat ca s-a gandit la “o persoana care are pregatirea necesara, care are energia necesara”.

Nominalizarea lui Eduard Hellving va ajunge in Parlament, unde urmeaza sa fie discutata si apoi votata. Pana la numirea oficiala a noului sef SRI, serviciul va fi condus in continuare de generalul Florian Coldea, care a ramas in functie in pofida urisului scandal in care este implicat si a suspiciunilor care planeaza asupra acestuia dupa dezvaluirile facute de Elena Udrea si Alina Bica. Florian Coldea ar putea fi insa schimbat dupa instalarea lui Hellvig la conducerea SRI. De altfel, Klaus Iohannis si-a manifestat voalat nemultumirea fata de scandalul in care este implicat SRI in aceste zile:


In ultimele saptamani, datorita unor evolutii in viata politica si in mediul public, SRI a fost de foarte multe ori in atentia publicului. Am considerat ca in aceasta perioada este nevoie ca la SRI sa existe o echipa completa pentru a instaura calmul necesar acolo, astfel am decis sa fac o nominalizare pentru pozitia de director. Cand m-am gandit la o persoana pe care sa o proun am cautat pe cineva care este pregatit pentru o astfel de pozitie, cu energia necesara, care cunoaste actorii politici, are suficiente cunostinte despre activitatea SRI si care vine sa aduca calmul necesar in acest spatiu. Am cautat o persoana care pentru mine reprezinta garantia unui parcurs de modernizare, europenizare a SRI”.

Cat priveste sefia SIE, Iohannis a precizat ca va face o nominalizare in curand.

Cine este Eduard Hellvig, coordonator programe la Fundatia Soros

In prezent europarlamentar, Eduard Hellvig, in varsta de 40 de ani, a fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului din 2012 si, in acelasi timp, Secretar General al PNL, functie ocupata incepand cu 2011. In legislatura 2004-2008, a fost secretar al Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala din Camera Deputatilor, membru al Adunarii Parlamentare NATO. Din 2007 a detinut functia de europarlamentar.

Eduard Hellvig este licentiat in stiinte politice la Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Stiinte Politice si Administratie Publica (1993-1997); ca student, a fost Coordonator Programe la Fundatia Soros - filiala Cluj-Napoca (1995-1996). In 2006, a absolvit Centrul European de Studii de Securitate SES, Centrul European de Studii de Securitate "George C. Marshall" si Colegiul National de Aparare - Universitatea "Carol I" din Bucuresti. In 2009, a obtinut titlul de doctor in stiinte politice la Scoala Nationala de Studii Politice si Administratie Publica (SNSPA).

In anii '90, Eduard Hellvig a fost consilier parlamentar al lui Dan Trepcea, Partidul PL'93P (1993-1994), consilier politic al fostului vicepresedinte al PNL, Horia Rusu (1998-1999), consilier al ministrului de Interne Constantin Dudu Ionescu (1999-2000) si al candidatului la presedintia Romaniei, Mugur Isarescu.

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 19 February 2015 18:42 +14

cred ca/i o alegere buna si nu a fost facuta numirea fara acordul psd.deasemeni mi/a placut ce a zis palm beach .ca o sa aduca linistea necesara,asta indica ca/s mincatorii (lupte intestine) grele in sri mai ales ca a iesit la iveala ce noi toti stiam ca sri s/a implicat (in)injustitie!!!!!!!oare/i bine cesemeule!!!!!!!!!!zilele lui coldea sint numarate!!!!!si nici nu mai dureaza mult pina sa fie pus sub acuzare!!!!!!important o sa fie militarul care vine in locul lui coldea.eu prezic ca o sa fie o generaleasa!!!!!!!!!o sa dau intr/o zi numele

# securistul de serviciu date 19 February 2015 19:58 +9

Asa este.Zilele lui Big Blighter Coldea sunt numarate intre 90 si 110 ani, avand in vedere ca speta securista nu sufera uzura in timp si este foarte longeviva.Daca nu da ciroza-n ei traiesc mai mult ca cioara.Si eu mi-as dori sa traiesc cat si ca The Biggest Blighter for romanian democracy Coldea cu o pensie lunara de general cu 3 stele, fara sa fi contribuit cu un leu la fondul de pensii. In ce-l priveste pe Hellvig,cat sunt eu de securist, nu pot spune mare lucru.Asa cum spune toata lumea,singura calitate cu care s-a remarcat este faptul ca nu iese ca paduchele in frunte.Inainte de alegerile prezidentiale din 2019 sau dupa, am sa va spun cat de bine a inteles Hellvig mesajul presedintelui si cat de bine s-a facut inteles de catre subordonati.In ce priveste reformarea serviciilor, nici dupa un razboi nuclear nu cred ca este posibila si va si explic de ce:primii ce-ar po****** adaposturile atomice ar fi securistii si familiile lor, si-ar pune-o imediat,acolo de o republica securista!! :roll: :roll: :roll: :roll: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :P :P :P :eek: :eek: 8) 8)

# mulder, agentul mulder date 19 February 2015 22:42 +15

hellvig est mason intr-o loja de bucuresti. Iar masonii tin, ca intotdeauna in ultimii ani, doar cu ROMANIA! ROMAINIAAA! EEEE! ROMANIAAAA! SA NE MUTAM DIN TARA! SA LE-O LASAM....gratis, ca sa vedem pe cine vor conduce!

# securistul de serviciu date 20 February 2015 00:10 +11


Citeza pe mulder, agentul mulder
hellvig est mason intr-o loja de bucuresti. Iar masonii tin, ca intotdeauna in ultimii ani, doar cu ROMANIA! ROMAINIAAA! EEEE! ROMANIAAAA! SA NE MUTAM DIN TARA! SA LE-O LASAM....gratis, ca sa vedem pe cine vor conduce!
MULDER,ma tem ca iar trebuie sa-ti dau dreptate.Johannis, omul "lucrului bine facut" se pare ca asta face incet si sigur:un stat securist mult mai atroce si nemernic chiar decat statul bassecurist.Prin intermediul micului ecran ,presedintele ne-a transmis clar ca e timpul sa ne decidem: ori o impungem cu fuga or ne punem calus la gura, altfel Coldea ne va urmari vesnic.

# mulder, agentul mulder date 20 February 2015 20:13 +6

1. daca tot imi dai dreptate mi se va sui la cap. 2. daca mai imi dau si altii, atuni e nasol: TREBUIE SA IMI SCHIMB AGENTIA.....de la SUA o sa trec la FSB.....

# ada date 19 February 2015 19:27 +3

Cam mare palaria pentru Hellvig iar situatia de sec este extrem de complicata! Va fi un papusoi.

# Cosmos date 19 February 2015 19:41 +6

Daca a facut doar studii si a exercitat doar functii de consilier, atunci nu prea exista speranta unei experiente practice, a unei viziuni, a priceperii in a indrepta spre ceva o institutie. Consilier esti dupa ce ai excelat intr-o profesie, unde ai creat plusvaloare. In fine. Poate ca cv-ul este mai consistent.

# Dorinisa date 19 February 2015 20:47 +6

Regret ca nu am vazut aici nici un comentariu consistent. La Oarba de Mures au pierit mii de romani secerati de doua mitraliere nemtesti in urma tradarii colonelului Burhardt care a ordonat armatei traseul de urmat iar apoi a dezertat si a fugit la nemti. Oare chiar asa de cretini suntem sa nu invatam din greselile istoriei si sa ne dam pe mana oricui tarisoara noastra. Cred ca asta este urmarea faptului ca romanii nu-si mai cunosc istoria. Dupa revolutie scoala a devenit zero si uite urmarile ne dam cadou nemtilor. Vai si amar stramosii nostri se rasucesc in mormant.

# marian r date 19 February 2015 22:43 +9

prea multe servicii de informatii,o singura comunitate cu departamente distincte ar rezolva problemele pe fond;peste 12000 de angajati numai la s.r.i. reprezinta o povara uriasa;franta are 5000 de lucratori cu atributii clare.. reflectati si deideti.numai bine!

# diagnostic date 19 February 2015 22:54 +8

helvig o sa fie ca sardina in sos tomat! saracu... :eek: :-? :o

# Huhu date 20 February 2015 01:47 +7

Nu ne ajungea un minoritar la conducerea tarii? Si la SRI, institutie prin excelenta de siguranta nationala, tot un minoritar?Statul asta mai este românesc?

# ROBERT HORVATH SUA date 20 February 2015 07:05 +3

SE PREGATESC ACTE DE EXTRADARE PENTRU COLDEA ! MOTIVUL : RAPORT ONU ROMANIA A VANDUT ARME PENTRU TERORISTI ! Deschideti ROBERT HORVATH DEVA BLOG

# Miraj date 20 February 2015 07:13 +3

Vae victis!...singura problema consta in faptul ca va avea acces la informatii, altfel va fi mancat pe paime de militari. Numirea unui civil-numire politica, atentie!- in fruntea unui serviciu secret este o aberatie. O metoda de a controla adversarii politici si de a racorda- de buna voie sau ajutate-resursele financiare pentru acoliti.Nu are a face cu democratizarea serviciului, este un nonsens. In institutiile militarizate nu se poate aplica democratia, exista ierarhii bine stabilite, regulamente rigide, disciplina de fier, altfel acestea nu ar putea functiona.Ordinul se executa, nu se supune la vot! Homo erectus a aparut in timpuri imemoriale, noi suntem inca in stadiul de rame...pacat!

# chisca date 20 February 2015 08:11 +6

Nimic nu se va schimba.In SRI vor conduce tot cei cu stele mari pe umar.Poate Dl.Codle va fi schimbat cu Dna.Codle ca si dansa este angajata la SRI. Si asa lumea va fi multumita; a plecat Coldea a venit Coldea metahnele nu vor dispare.SPIRITUL Codlea nu va dispare din SRI.In cel mai fericit caz C va fi obligat sa se retraga in linia a doua.

# SANTINELA date 20 February 2015 08:16 +5

Nu poate sau incearca sa-l schimbe pe Coldea,ci TREBUIE sa-l schimbe pe el si prima garnitura daca vrea sa aibe o viata usoara la conducerea SRI-ului.

# livia date 20 February 2015 08:33 +8

Am o intrebare pentru Klaus Johannis: STIE UNDE SUNT ACUM INCADRATI SEFII DE PROMOTII AI Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”? Statul roman a cheltuit banii pentru pregastirea acestor ofiteri d einfoprmatii, iar politrucii isi numesc in fruntea SRI complicii  care vor  continua sa compromita si sa returneze SRI in interese BASIST/JOHANNISTE? E.Hellvig a absolvit Colegiu National de Aparare asa cum si alti politruci,unii deja inculpati a aabsolvit acest colegiu,pepiniera de politicieni corupti.Vasile Blaga, Elena Udrea, Claudia Boghicevici sunt doar câţiva politicieni care au absolvit Colegiul Naţional de Apărare.

# mulder, agentul muldere date 21 February 2015 11:59 +4

sunt in primele linii: COLDEA- 1996, dna COLDEA 1996, restul in linia a 2-a sau, mai rau, cum cazul generalului PUIU GHEORGHE, absolvent al Scolii de ofiteri de securitate promotia 1986 (?!) care e directorul de securitate al SRIIIIII! Suna bine Livia? o mare parte din aia la care te referi, mai slabi de minte, au ramas la SRI, iar geniile sunt in presa (ex: MEDIAFAX fff multi) acoperiti sau la vedere......

# VASILE CEL MIC date 20 February 2015 09:16 +5

"Coordonator de programe la Fundatia SOROS".Va spune ceva aceasta fundatie si mai ales numele fundatiei?

# ROBERT HORVATH SUA date 21 February 2015 22:26 0

AMERICANII VOR CAPUL LUI COLDEA !  Arme româneşti, printre cele primite din SUA de cartelurile mexicane      NBC   Razboi nedeclarat al Romaniei impotrva SUA Puşti de asalt AK47 fabricate în România şi carabine Bushmaster AR-15 sunt cele mai importante tipuri de arme aduse ilegal din SUA în Mexic şi utilizate de cartelurile de droguri din această ţară, avertizează un raport american privind traficul cu arme, citat de Washington Post în ediţia online.

# Salvamar date 22 February 2015 11:57 +1

prin numirea unui liberal din preajma lui s-ar putea sa fie urmare a unei cardasii venita inca din campania electorala in Care Coldea si tante emilica au jucat pentru victoria lui iohannis. hellvig ar putea fi numit pentru li nistea si viata buna a unor generali din SRI. Daca hellvig nu va scoate la pensie cativa generali mai cunoscuti sau mai putin cunoscuti, aceasta cardasie va fi sovedita. Vom vedea cum joaca Iohannis aceasta carte - daca merge pe proverbul romanesc ”iubesc tradarea, dar nu si pe tradator”, viata lui Coldea la SRI este scurta, dar daca cuplul luluta&Coldea vor scoate dosarele primei doamne si ale socrai, care a au dobandit prin uz de falt doua case, s-ar puytea ca johannis sa joace cum ii canta Coldea si Luluta, care se sprijina unul pe altul. Poate numai daca la DIICOT ajunge sef un procuror curajos, care ii pune pe masa Lulutei traficul de influenta pe care l-a facut intr-un caz, s-ar putea ca si Luluta sa fie obligata sa demisioneze. Mai e si BND....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.03.2024 – Postul lui Buda, scos la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva