27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ZIUA EUROPEANA A AVOCATILOR – UNBR si Baroul Bucuresti pun in discutie libertatea de exprimare pe fondul ultimelor evenimente internationale. Tema a fost aleasa in contextul Hotararii CEDO “Morice contra Frantei” si a atacului asupra redactiei Charlie Hebdo din Paris. Manifestarile la care vor participa avocati, judecatori si procurori vor avea loc la Tribunalul Bucuresti

Scris de: L.J. | pdf | print

2 December 2015 14:57
Vizualizari: 7865

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, al carei presedinte este avocatul Gheorghe Florea (foto), si Baroul Bucuresti condus de decanul Ion Dragne, celebreaza in acest an Ziua Europeana a Avocatilor printr-un program de manifestari care vor avea ca tema centrala “Libertatea de exprimare”. Cu acest prilej, UNBR si Baroul Bucuresti vor organiza in zilele de 10-11 decembrie 2015 o serie de conferinte si dezbateri care vor avea loc in Sala de festivitati a Tribunalului Bucuresti.


Potrivit unui comunicat de presa al UNBR, tema centrala a dezbaterilor a fost propusa de Consiliul Barourilor Europene (CCBE), iar la baza deciziei privind tematica la Ziua Europeana a Avocatilor din 2015 au stat doua dintre cele mai importante evenimente din acest an, respectiv atacul terorist de la sediul redactiei Charlie Hebdo din Paris si Hotararea Marii Camere a Curtii Europene a Drepturilor Omului in cauza “Morice contra Frantei” - in care s-a statuat, in 23 aprilie 2015, ca avocatii au dreptul sa isi apere public clientii atunci cand exista o baza factuala suficienta pentru a demonstra ca acestia sunt victime ale unor abuzuri comise de autoritati.

Prezentam in continuare comunicatul UNBR privind evenimentele organizate in zilele de 10 -11 decembrie 2015 pentru celebrarea Zilei Europene a Avocatilor:

"Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, in parteneriat cu Baroul Bucuresti, vor organiza in zilele de 10-11 decembrie 2015 celebrarea Zilei Europene a Avocatilor -2015. Evenimentele vor consta intr-un program de manifestari avand ca tema centrala ”Libertatea de exprimare”.

Tema a fost propusa de Consiliul Barourilor Europene (CCBE) in considerarea evenimentelor din acest an, care au impulsionat dezbaterile in ceea ce priveste libertatea de exprimare: Hotararea pronuntata de Marea Camera a CEDO in cauza Morice contra Frantei si atacul asupra redactiei Charlie Hebdo din Paris.

Cu acest prilej, vor fi organizate conferinte si dezbateri cu aceasta tematica, la care, alaturi de avocati, vor fi invitati reprezentanti ai instantelor si parchetelor, ai Ministerului Justitiei, cadre universitare si presa.

Manifestarile vor avea loc in Sala de festivitati a Tribunalului Bucuresti, la data de 10 decembrie (interval orar 14-18) si la data de 11 decembrie (interval orar 9 -14). Vom da publicitatii lista vorbitorilor, indata ce va fi definitivata.

De asemenea, in zilele urmatoare, pe pagina web a UNBR vor fi publicate articole trimise de avocati si interviuri pe tema libertatii de exprimare a avocatului si a participantilor la infaptuirea justitiei.

In plan local, barourile vor organiza la randul lor evenimente pentru celebrarea Zilei Europene a Avocatilor, care vor fi prezentate si pe site-ul UNBR".

Comentarii

# alex date 2 December 2015 18:04 +9

libertatea accesului in profesie n-o pun in discutie?

# @alex date 2 December 2015 18:17 +10

vrei sa se renunte la spaga? numai daca esti procuror util si faci jocul mafiei esti admis in gasca hotilor. 

# Marin date 3 December 2015 07:42 +1

Vedeti cum cei săraci in duh, cum este acest Gh Florea şi clanul lor, se plâng de libera  exprimare şi celebrează ziua mondială a avocatilor,  când   ei pot fi acuzaţi de încălcarea drepturilor Omului;ei sunt  cei care fac traffic pentru o lege favorabilă lor, pentru decizii  judecătoreşti favorabile lor(vezi RIL-ul comparat  ca şi o teză de doctorat plagiată), terorizând pe cei  din structura adversă(Bota).Cine verifică  situaţia financiară a voastră şi cum aţi făcut  voi atâţia bani şi avere?!, se pune întrebarea legitimă.Ce teroare trăim noi,  oamenii  simpli!Vorba lui Coşbuc:,,N-avem nici vreme de-nchinat./Căci vremea ni-e în mâni la voi/Avem un suflet încă-n noi/Şi parcă l-aţi uitat!/Aţi pus cu toţii jurământ/Să n-avem drepturi şi cuvânt;Deşteaptă-te române!

# bulin spataru date 4 December 2015 11:46 0

Ultimul punct pe ordinea de zi a cumetriei este PH-ul de la Tercighiol, care ar cam trebui imbunatatit cu niste biruri suplimentare si o foarte semnificativa cota inainte de Sarbatori, ca o reparatie morala in amintirea parale(l)ilor. Sarumana la toti fraierii :-|

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva