23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ZRVP EXCELEAZA IN ARBITRAJ - Echipa de arbitraj de la Zamfirescu Racoti Vasile & Partners castiga o noua disputa arbitrala in domeniul constructiilor. Disputa finalizata cu succes pentru client, o companie internationala de constructii, a izvorat din executarea unui contract de lucrari in domeniul infrastructurii rutiere. Alina Tugearu, avocat asociat, a coordonat echipa de avocati in acest arbitraj

Scris de: L.J. | pdf | print

26 January 2022 12:40
Vizualizari: 4184

Echipa de arbitraj a Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) a obtinut la sfarsitul anului trecut un nou succes in fata Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei intr-o disputa legata de executarea unui contract de lucrari in domeniul infrastructurii rutiere initiata de Antreprenor, o companie internationala de constructii.


Contractul de executie lucrari care sta la baza arbitrajului este un contract de tip FIDIC incheiat in anul 2011 ce a generat o serie de dispute arbitrale urmare a prelungirii succesive a termenului de finalizare a lucrarilor. O prima disputa a fost solutionata in anul 2019, in cadrul careia Tribunalul Arbitral a transat ca motivele ce au condus la intarziere tin de riscul Beneficiarului si sunt in culpa sa, moment la care a recunoscut indreptatirea Antreprenorului la peste 20 milioane lei.


Noul succes s-a intemeiat pe aspectele transate cu putere de lucru judecat in disputa anterioara si a privit sumele suplimentare suportate de Antreprenor pana la finalizarea lucrarilor, generate insa de aceleasi cauze de intarziere.

Solutia obtinuta de echipa noastra se bazeaza pe aplicarea corecta a principiului res judicata in contextul unei succesiuni de dispute izvorate din acelasi contract. Odata transata cauza generatoare de prejudicii intr-un prim arbitraj, nu poate exista niciun impediment in recunoasterea pretentiilor Antreprenorului ce au drept izvor aceeasi fapta ilicita, in ciuda apararilor extrem de tehnice menite sa schimbe cauza ce a stat la baza noilor sume pretinse.” a declarat Alina Tugearu (foto centru), avocat asociat Zamfirescu Racoti Vasile & Partners.


Echipa de avocati, coordonata de Alina Tugearu, avocat asociat, a fost compusa din Andra Constantinescu (foto stanga), avocat colaborator coordonator si Ion Enache (foto dreapta), avocat colaborator senior.


Cu o experienta de neegalat in practica de arbitraj comercial, echipa ZRVP a fost implicata in ultimii doi ani in peste 23 de arbitraje internationale, din care 19 sunt inca in derulare, reprezentand cel mai mare portofoliu de dosare de arbitraj national si international din Romania, valoarea cumulata a proiectelor depasind 1,7 miliarde USD. Societatea are un palmares bogat in domeniul disputelor de constructii si de infrastructura, avocatii ZRVP reprezentand institutii publice, corporatii private, intreprinderi de stat si organisme guvernamentale in dispute complexe ca obiect si impresionante in ceea ce priveste valoarea reclamata. Practica de arbitraj este cunoscuta si pentru expertiza in domeniul imobiliar, cel al energiei, privatizarii, dreptului bancar si financiar, si arbitrajului investitional.


Despre Zamfirescu Racoti Vasile & Partners

Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor şi a arbitrajului, cat şi in domeniul avocaturii de business, al insolventei, al dreptului penal al afacerilor si al consultantei fiscale.

ZRVP are o echipa de 66 de avocati, dintre care 14 asociati – Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strimbei, Catalin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Bajenaru si Cosmin Cojocaru (asociati), domnul prof.dr. Valerian Cioclei si Robert Oancea (of counsel).

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva