20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ZRVP PREMIAZA ATITUDINEA CIVICA – Concurs de eseuri cu premii pe tema „Restrangerea libertatilor individuale in context pandemic”. Demersul societatii de avocati Zamfirescu Racoti Vasile & Partners vizeaza informarea societatii civile asupra responsabilitatii pe care Statul o are intr-o situatie exceptionala ce determina limitarea temporara a drepturilor si libertatilor fundamentale. Avocat Calin-Andrei Zamfirescu: „Pandemia a polarizat si radicalizat societatea romaneasca”

Scris de: L.J. | pdf | print

3 November 2021 16:02
Vizualizari: 5259

Initiativa laudabila a societatii civile de avocati Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) intr-o perioada in care discutiile despre limitarea temporara a drepturilor si libertatilor fundamentale sunt din ce in ce mai intense in actualul context pandemic generat de virusul SARS-CoV-2 (Covid-19). In parteneriat cu Dilema Veche si Juridice.ro, ZRVP a lansat concursul de eseuri cu premii care are ca tema „Restrangerea libertatilor individuale in context pandemic”, care se va desfasura in perioada 3 noiembrie – 3 decembrie 2021.


 

Sunt invitati astfel sa participe la concurs absolventii licentiati in stiinte juridice ai unei facultati de profil din cadrul universitatilor acreditate in Romania sau intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, lucrarile acestora urmand sa fie evaluate de un juriu format din personalitati de marca din mediul academic, universitar, juridic si jurnalistic.


Scopul acestui concurs, astfel cum precizeaza societatea civila de avocati Zamfirescu Racoti Vasile & Partners intr-un comunicat de presa remis miercuri, 3 noiembrie 2021, este acela de a informa societatea civila cu privire la responsabilitatea pe care statul o are intr-o situatie exceptionala care determina limitarea temporara a drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor sai.


Avocatul Calin-Andrei Zamfirescu, partener senior ZRVP, a subliniat ca scopul acestui concurs este de a dezbate si de a analiza actuala „zguduitoarea incercare”.


Redam in continuare comunicatul societatii civile de avocati Zamfirescu Racoti Vasile & Partners:


Societatea civila de avocati Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) lanseaza in parteneriat cu DILEMA VECHE si JURIDICE.ro concursul de eseuri cu premii pe tema „RESTRaNGEREA LIBERTatILOR INDIVIDUALE iN CONTEXT PANDEMIC” care se va desfasura in perioada 3 noiembrie – 3 decembrie 2021. Din juriu fac parte personalitati de marca din mediul academic, universitar, juridic si jurnalistic.

Sunt invitati sa participe absolventii licentiati in stiinte juridice ai unei facultati de profil din cadrul universitatilor acreditate in Romania sau intr-un alt stat membru al Uniunii Europene.


Exercitiul de atitudine civica lansat de societatea de avocati Zamfirescu Racoti Vasile & Partners isi propune informarea societatii civile asupra responsabilitatii pe care statul o are intr-o situatie exceptionala ce determina limitarea temporara a drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor sai.


Pandemia a polarizat si radicalizat societatea romaneasca. Iata de ce, prezentul concurs isi propune sa analizeze si sa dezbata zguduitoarea incercare pe care o traversam si cu care ne confruntam din punct de vedere juridic, sociologic, etic si filozofic. Alegerea „eseului”, ca specie a prozei literare, are rostul de a oferi rigurozitatii dreptului metoda prin care sa fie mai lesne descifrat, premisa fara de care argumentele pro si contra nu ar putea dobandi profunzimea si sensul atat de necesare pentru a putea fi intelese”, sustine domnul avocat Calin-Andrei Zamfirescu, partener senior ZRVP si totodata presedintele juriului, din care fac parte doamna Ioana Ene Dogioiu, domnul Corneliu Birsan, domnul Corneliu-Liviu Popescu si domnul Sever Voinescu.


Rezultatele concursului vor fi anuntate la data de 13 decembrie 2021, iar premiile vor fi oferite la data de 17 decembrie 2021.

Premiile constau in:


Locul I – un premiu in valoare de 20.000 lei

Locul II – un premiu in valoare de 15.000 lei

Locul III - un premiu in valoare de 10.000 lei


Cele mai valoroase lucrari vor fi publicate.


Regulamentul concursului poate fi accesat pe paginile web www.zrvp.ro si www.juridice.ro.


Despre Zamfirescu Racoti Vasile & Partners

Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor si a arbitrajului, cat si in domeniul avocaturii de business, al insolventei, al dreptului penal al afacerilor si al consultantei fiscale.

ZRVP are o echipa de 66 de avocati, dintre care 14 asociati – Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strimbei, Catalin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Bajenaru si Cosmin Cojocaru (asociati), domnul prof.dr. Valerian Cioclei si Robert Oancea (of counsel)".

Comentarii

# Istrate Stelian date 4 November 2021 09:22 0

Felicitari! Initiativa buna,cu subiect de mare actualitate! Eu ma inscriu cu drag.Va rog,adresa unde expediem lucrarile! Zilnic public in fb,catrene critice la subiectul precizat de dv. Cu salutari, Stelian Istrate,avocat pensionar

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva