BINOMUL JDERU-BULANCEA – Mutare de ultima ora a Elenei Udrea. Judecatoarea CAB Claudia Jderu, cea care a condamnat-o la 8 ani pe Udrea si care va judeca cererea DNA de plasare a lui Udrea sub control judiciar, a fost recuzata dupa ce a iesit la iveala ca a scris carti cu procurorul Marius Bulancea, autorul dosarului in care Jderu a dat condamnarea: “Interes comun vadit avand in vedere ca cele patru editii ale publicatiei mentionate mai sus au fost comercializate la sume importante” (Recuzarea)
Mutare de ultima ora a Elenei Udrea in dosarul in care DNA cere plasarea ei sub control judiciar din cauza ca a indraznit sa criticie sentinta de condamnare si pe motiv ca, vezi Doamne, ar putea sa fuga din tara, desi nu exista niciun indiciu in acest sens (click aici pentru a citi). Elena Udrea a recuzat-o vineri, 5 martie 2021, pe judecatoarea Claudia Jderu (foto 1) de la Curtea de Apel Bucuresti, cea care a dispus sentinta de condamnare la 8 ani inchisoare si care va solutiona cererea DNA de plasare a Elenei Udrea sub control judicar.
Motivul cererii de recuzare (pe care Lumea Justitiei o publica in exclusivitate) este unul cat se poate de intemeiat, din punctul nostru de vedere, Udrea aratand ca exista suspiciuni ca impartialitatea judecatoarei Claudia Jderu a fost afectata. Mai exact, judecatoarea Claudia Jderu a scris carti impreuna chiar cu procurorul DNA Marius Bulancea (foto 2), nimeni altul decat autorul dosarului impotriva Elenei Udrea. Este vorba despre patru lucrari: “Codul de procedura penala, Comentariu pe articole”, Editia 1, Editia 2, Editia 3 din anul 2017 si “Editia de Colectie din” 01.06.2020. “Acest fapt presupune o colaborare directa si indelungata dintre procurorul de caz si judecatorul care a fost desemnat sa solutioneze cauza precum si un interes comun vadit avand in vedere ca cele patru editii ale publicatiei mentionate mai sus au fost comercializate la sume importante, respectiv, Editia 1 – 315 lei, Editia 2 – 441 lei, Editia 3 – 539 lei si Editia de Colectie – 739 lei”, arata Elena Udrea, prin intermediul avocatului Veronel Radulescu, in cererea de recuzare.
Mai mult, ultima dintre lucrarile la care au lucrat judecatoarea Elenei Udrea si procurorul Elenei Udrea a aparut fix in timpul judecarii dosarului in care Claudia Jderu a pronuntat aberanta sentinta de condamnare a Elenei Udrea la 8 ani inchisoare cu executare.
Cazul ne aduce aminte de cel al unei alte judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti, Camelia Bogdan, care a fost prinsa ca judeca dosarul "Telepatia" in timp ce primea bani de la una dintre parti, in speta Miisterul Agriculturii (motiv pentru care a si fost exclusa din magistratura). Aici, lucrurile pot fi si mai grave, in conditiile in care judecatoarea Elenei Udrea, Claudia Jderu, scrie carti impreuna cu procurorul Elenei Udrea, Marius Bulancea, carti care sunt vandute apoi la sume semnificative.
Iata un fragment din cererea de recuzare a judecatoarei Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucuresti, documentul integral fiind atasat la finalul articolului:
“Din cauza lipsei impartialitatii doamnei judecator Claudia Jderu care la termenul de pronuntare din 02.03.2021 a afirmat ca, dupa o amanuntita cercetare judecatoreasca in decursul careia au rezultat probe contrare celor retinute prin rechizitoriu, aceasta a constatat o situatie de fapt si de drept identica cu cea din rechizitoriu, motiv pentru care apreciem ca a fost creata suspiciunea rezonabila de afectare a impartialitatii sale si am studiat informatiile aparute in spatiul public ce au putut determina aceasta atitudine lipsita de impartialitate.
Astfel, am constatat faptul ca doamna judecator Claudia Jderu este coautor al publicatiilor 'Codul de procedura penala, Comentariu pe articole', Editia 1, Editia 2, Editia 3 din anul 2017 si Editia de Colectie din 01.06.2020 impreuna cu procurorul care a intocmit rechizitoriul, Marius Bulancea si alti coautori.
Acest fapt presupune o colaborare directa si indelungata dintre procurorul de caz si judecatorul care a fost desemnat sa solutioneze cauza precum si un interes comun vadit avand in vedere ca cele patru editii ale publicatiei mentionate mai sus au fost comercializate la sume importante, respectiv, Editia 1 – 315 lei, Editia 2 – 441 lei, Editia 3 – 539 lei si Editia de Colectie – 739 lei.
Mentionam faptul ca ultima editie a fost publicata la data de 01.06.2020 chiar in timpul derularii cercetarii judecatoresti, rezultand ca in timp ce doamna judecator Jderu efectua cercetarea judecatoreasca a rechizitoriului intocmit de procurorul Marius Bulancea, aceasta colabora cu acelasi procuror la editarea unei lucrari de specialitate in cadrul careia, in inciun caz nu puteau sa apara pozitii divergente.
Mai mult decat atat, din aceste considerenta, doamna judecator Claudia Jderu fiind lipsita de impartialitate, a afirmat ca situatia de fapt si de drept retinuta de aceasta este identica cu cea stabilita prin rechizitoriu. Daca ar fi procedat in alt fel, ar fi decredibilizat toate lucrarile mentionate mai sus, realizate pe parcursul mai multor ani impreuna cu procurorul de caz, cu posibile consecinte comerciale negative pentru ambii coautori”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Geta 5 March 2021 12:38 +18
# Gyuse Bogdan 5 March 2021 13:03 +4
# MN 5 March 2021 13:26 +14
# morarescu 7 March 2021 12:29 0